Forsbacka | Elisabetgatan 13

Forsbacka 550.000 kr
Elisabetgatan 13, Forsbacka 65 KVM | 3 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo i gavellägenhet på botten med stor altan, nya fönster, möjlighet till bil- & båtplats?

Här har du ett ypperligt tillfälle att förvärva en härlig gavellägenhet på bottenvåningen med stor altan, och ljusinsläpp från tre olika väderstreck. En hemtrevlig trerummare som utnyttjar varje kvadratmeter väl. Utbyggt och större kaklat duschrum med egen tvättmaskin. Nya fönster. På baksidans stora altan kan du njuta av solen hela dagen och med en halv trappa ned till innergården finns möjligheter för den som önskar att plantera. Här bor du i ett trevligt och familjärt område med direkt närhet till förskola och gångavstånd till livsmedelsbutik samt Storsjön med såväl bad- som båtplats. Storsjön erbjuder också fiske och fritid i mängder. Goda bussförbindelser med såväl Gävle som Sandviken. Möjlighet till parkeringsplats med motorvärmare! Begärt pris 475 000 kr.

Rumsbeskrivning

Kök

Längre in till vänster ligger ett mycket ljust och välvårdat kök som är utrustat med spis, fläkt och kyl/frys.

Hall

Du välkomnas av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i två garderober med överskåp och en lös garderob. Ytterdörren är utrustad med ett elektroniskt dörröga.

Badrum

Direkt till vänster om hallen ligger det utbyggda badrummet med härligt ljusinsläpp från rummets fönster. Badrummet är kaklat och är utrustad med tvättmaskin.

Sängkammare

Längst in i hallen till vänster finns en sängkammare med gott om plats för en dubbelsäng. Här finns även gott om förvaring, fem garderober varav två platsbyggda.

Sovrum

Rakt fram från hallen ligger ett sovrum med en platsbyggd garderob och ett härligt ljusinsläpp från ett gavelfönster.

Vardagsrum

Längst in i hallen till höger ligger ett ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck. Här finns det plats för både soffa och matplats om så önskas. Från vardagsrummet finns utgång till den stora och härliga altanen som ligger i söderläge. Markis över hela altanen och en trappa leder dig ner till baksidan. På baksidan finns möjligheter för den som har gröna fingrar och vill odla.

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

BRF Forsbackahus nr1

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Byggnadsår

1956

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Ronny Borg 0706630389.

TV/Internet

Comhem grundutbud ingår i månadsavgiften(!)/Gavlenet

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns vinds- och matkällarförråd, cykel- och hobbyrum, tvättstuga, bastu och övernattningslägenhet.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

På få platser i Sverige hittar man en så mättad och suggestiv äldre industrimiljö som i Forsbacka. Omgivningen är minst sagt kontrastrik. Intill den gamla hyttan bjuds både på skramlande skrothantering och ett idylliskt parklandskap med fridfulla dammar och forsande vatten. Järnhanteringen i Forsbacka går tillbaka till 1500-talet. Mot slutet av 1800-talet växer här upp en storindustri, som under 1940-talet hade närmare 1000 anställda. Masugnarna var i drift till 1953 och det sista valsverket lades ner 1981.

Samhället norr om strömmen med bostadshus, skola, handelslokaler, baptistkapell med mera skapades huvudsakligen efter bildandet av Forsbacka Jernverks AB år 1870. Från 1945 har nästan alla de gamla husen ersatts med nya. De första nya byggnaderna var konsumhallen och ett annat hus med affärslokaler, post och bostäder nära sjön. Samtidigt tog kommunen alltmer över ansvaret för bostadsförsörjning och samhällsservice från bolaget. Från denna period härrör också den nya kyrkan (1965). Idrottsplatsen Mariehov anlades 1940 efter den gamla vägen till järnvägsstationen vid Margretehill.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

41

Gatuadress

Elisabetgatan 13, 81841 Forsbacka

Område

Forsbacka

Boarea

65 kvm

Antal rum

3 st, varav 2 st sovrum

Våningsplan:

1

Ekonomi:

  • Andelstal insats: 1,63659
  • Andelstal avgift: 1,64202
Månadskostnad:

4.513 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Nej
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 1.500 kr/år

Total driftskostnad: 1.500 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: