Bomhus | Berghemsgatan 42

Bomhus 3.650.000 kr
Berghemsgatan 42, Gävle 153 KVM | 5 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo på attraktiv gata och ha underbara sällskapsytor, pool, bastu och utespa?

Här bor du på en attraktiv återvändsgata med underbara sällskapsytor i etagé, och härlig altan på baksidan med pool, utespa och separat bastuhus. Lättskött och skyddad tomt. Ca 153 kvm med härlig utbyggnad med stora fönster, öppet i nock, och med kamin. Möjlighet till 4 sovrum plus användbara biytor i källaren. Nya fönster. Fjärrvärme. Vidbyggt garage med nytt tak. Pool med värme och tak. Fiber indraget.

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en utbyggd del med klinker med värme. Hallen inrymmer en stor skjutdörrsgarderob och i taket är det infällda spotlights.

Kök

Ett etagéplan upp, öppet till vänster ligger ett kök med ny -14 rostfri ugn, diskmaskin och svart hel kyl samt hel frys. Vidare är köket utrustat med spishäll, och fläkt.

Badrum

Rakt fram i hallen på etageplanet ligger ett badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Badrummet är utrustat med ett bubbelbadkar och i taket är det infällda spotlights.

Sovrum

Intill badrummet ligger ett insynsskyddat sovrum med tre vanliga garderober och en dubbel garderob.

Sovrum

Mitt emot köket ligger ett insynsskyddat sovrum med ekparkettgolv. Detta sovrum är lätt att dela till två sovrum om så skulle önskas.

Matrum/allrum

Öppet rakt fram från hallen ligger härliga sällskapsytor varav ett stort matrum med nytt -15 vitlaserat furuplankgolv. Matrummet är öppet mot utbyggnaden som gjordes -15 om ca 50 kvm som ligger ett etagéplan ner och är öppen i nock med ett kamin med genomgående glasluckor och murstock upp till nocken. Härifrån är det utgång genom dubbla glasdörrar till härliga sällskapsytor ute med markis, utespa och pool samt nytt bastuhus.

Sängkammare

Direkt till höger på etagéplanet ligger en sängkammare med ekparkettgolv.

Källarvåning - Hall

När du kommit ner i källaren har du en hall med förråd i anslutning. I anslutning till hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Duschrummet är vidare utrustat med hörnduschvägg och infällda spotligts.

Gillestuga

Direkt till vänster när du kommit ner ligger en rymlig gillestuga med skjutdörrsgarderob och öppen spis med insats.

Allrum

Längre in till vänster från hallen nere ligger ett stort allrum med heltäckningsmatta. Från allrummet är det utgång till garaget med nytt -15 tak och innertak. Längst in i allrummet ligger ett förråd.

Tvättstuga

Till höger om duschrummet nere ligger en tvättstuga med klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadsår

1976

TV/Internet

Com hem TV-förening. Gavlenets fiber indraget.

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel, målad 2016

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster, i gamla delen 2016/17, utbyggnaden 2014

Uppvärmning

Fjärrvärme

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon kommentar

217 bq/m3, mätning utförd 2005/06, enligt kommunens radonkarta, http://www.gavle.se/Bygga-bo-miljo/Buller-och-luftkvalitet/Luften-inomhus/Radon/

Vid frågor kontakt Bengt-Åke Lönn som gjort Energideklarationen.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

Gävle Kristinelund 37:3

Gatuadress

Berghemsgatan 42, 80427 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

153 kvm, enl. säljaren

Tomtarea

841 kvm

Antal rum

5 st, varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

1.379.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 2.720.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 10.800 kr/år

Försäkringskostnad: 4.000 kr/år

Total driftskostnad: 45.500 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: