Bomhus | Högstavägen 65

Bomhus 2.135.000 kr
Högstavägen 65, Gävle 90 KVM | 4 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo i hus från förra seklets början med stora,moderna biutrymmen & stor trädgård mot skogen?

Här bor du i ett sekelskifteshus med en skomakarverkstad från 1899 och nybyggd 1995 garagebyggnad med bl. a. gästrum, duschrum och stor tvättstuga, på gården. Boningshuset är på fyra rum och stort "bonnakök" med järnspis. Här finns möjlighet för dig som vill bevara huset tidstypiskt. Moderniseringsbehov - bra för dig som vill sätta din egna prägel... Stor bär- och fruktträdgård mot skogen. Flertalet extra förråds- och garagebyggnader samt stor jordkällare. Begärt pris 1 475 000 kr.

Rumsbeskrivning

Verkstaden, byggd 1899, som före 1955 fungerade som skomakeri består av två våningar med ett rum på vardera våningen ca 15m2 + 10m2. Till rummet på övervåningen finns en huvudingången från utsidan men det går även att ta sig upp från nedervåningen.
På bottenvåningen finns de spröjsade originalfönstren kvar samt även ett i trapphuset. Skomakarbänkar,verktyg och utrustning lämnas kvar. Det finns även platsbyggda skåp och hyllor som lämnas kvar. Det kan eventuellt även finnas en bakugn som är igenmurad på bottenvåningen. Rummet har sedan 1955 använts som förråd och här finns även en stor frysbox.
På övervåningen finns ett litet rum med målat trägolv i original samt en vedkamin (ej i bruk). Även här finns platsbyggda skåp. Fönstret i rummet är utbytt på femtiotalet till vanligt tvåglasfönster. Rummet på övervåningen värms upp av ett element. Detta rum har fungerat som ett litet hemmakontor.

Jordkällare, renoverad i mitten av 70-talet. Rymlig jordkällare med plats för massor av sylt, saft och inläggningar. Kan även användas som annan typ av förråd.

Uthuslänga från 1899, med tre stycken små bodar varav en fungerar som vedbod, samt ett fullstort garage med eluttag för motorvärmare. Garaget samt några av bodarna har gjutna golv.

Enkelgarage, stort och rymligt med eluttag för bland annat motorvärmare, med bänkar och skåp för förvaring. Betonggolv med brunn. Har plåttak.

Fristående friggebod, vinterisolerad med möjlighet till el genom utvändigt uttag.

Stort varm dubbelgarage byggt 1995 i ett plan ca 80-100 m2, uppförd i puts och trä med plåttak, med rymlig tvättstuga, gästrum och stort badrum samt ett stort förrådsrum. Det finns även en separat ingång till huset på långsidan och en på kortsidan. Garaget uppvärms med direktverkande el.


Genomgående moderniseringsbehov - bra för dig som vill sätta din egen prägel på ditt boende...

Hall

Du välkomnas av en hall med en förvaringsutrymme under trappan.

Kök

Stort "bonnakök" med originalpärlspont i taket och vedspis som minner från förr. Köket är utrustat med spis, kyl och kallskafferi.

Sovrum

Vidare från köket ligger ett tillbyggt -70 sovrum/kontor med en garderob.

Vardagsrum

Från köket kommer du till ett mycket ljust vardagsrum med fönster åt två håll och ekstavparkettgolv.

Hall/balkong

När du kommit uppför trappan står du i en hall med utgång till en stor balkong. I anslutning till hallen ligger två rymliga kattvindar.

Sovrum

Till höger från hallen på övervåningen ligger ett sovrum med askparkettgolv. I anslutning till sovrummet ligger en kattvind och ett duschrum. (Varmvattenberedare behöver bytas)

Sängkammare

Till vänster från hallen på övervåningen ligger en sängkammare med askparkettgolv och två garderober.

Byggnad

Byggnadsår

1899

Utförda renoveringar

Nytt tak 2005
Tilläggsisolering i golv plan 2, ca 2000

Taktyp

Betongpannor - nytt 2005

Uppvärmning

Värmepump luft-luft

Skorsten

Murad skorsten 2005

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt WC-avlopp

Parkeringsbeskrivning

Dubbelgaraget, ca 40-50m2 har en garagedörr som öppnas med fjärrkontroll. Finns ett vattenuttag för slang på väggen samt en fastmonterad diskbänk med skåp. Ingår även en stor arbetsbänk i plåt med verktyg och förvaring. Även lösa plåtskåp för förvaring finns i garaget. Golvet är betong med marmorfloor (flinggolv) och en smutsavskiljare finns.
Hall ca 5m2, med klinkergolv med vedkamin samt garderober och hatthylla.
Gästrum, ca 10 m2 med ett fönster och vacker kakelugn. Stort kaklat badrum med duschkabin och klinkergolv med golvvärme finns i anslutning till gästrummet .
Förrådsrum, ca 15-20 m2 med ett fönster. Rummet har fasta hyllor samt två lösa garderober och ett stort löst plåtskåp. Betonggolv med marmorfloor (flinggolv). Utgång till tomten på baksidan av huset finns med dubbeldörr.
Tvättstuga, ca 10m2, med tvättmaskin och separat centrifug. Ett fönster finns. Här sitter även varmvattenberedaren till garaget. Stor arbetsbänk i trä och tvätt ho finns samt en lös garderob. Ljusgrått klinker golv.

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

Gävle Nyvall 3:3

Gatuadress

Högstavägen 65, 80425 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

90 kvm

Tomtarea

2426 kvm

Antal rum

4 st, varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

822.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 100.000 kr
Driftkostnad:

Total driftskostnad: 0 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: