Bomhus | Långbackavägen 100

Bomhus 2.700.000 kr
Långbackavägen 100, Gävle 129 KVM | 5 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du ha friköpt tomt och lättskött, rymligt hus med härliga sällskapsytor och nya fönster?

Här bor du med friköpt tomt i rymligt och insynsskyddat hus med nytt rymligt kök och härliga sällskapsytor i mycket barnvänligt område. Nya fönster! Ny -11 el med jordfelsbrytare. Nytt, utbyggt och rymligt kök med rostfria maskiner och stor matplats. Möjlighet till 5 sovrum + gillestuga! Gott om förvaringsmöjligheter. Ljusa och rymliga biytor och relax med bastu i källarplanet. Stor entréaltan med belysning, ny markis och extra stort förråd i anslutning. Alla våtutrymmen renoverade. Tillhörande garage med fjärrstyrd port. Gemensamma tvättstugor och fräsch samlingslokal i området. Skyddat område för barn med isbana, fotbollsplan, upplyst pulkabacke och flera lekplatser varav en i direkt anslutning till tomten. Bredband, tv, telefoni, värme, vatten, snöröjning, renhållning, garage och samlingslokal ingår i samfällighetsavgiften om 2 380 kr/månad.

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in via den stora altanen med utbyggt förråd och markis, står du i en öppen, välkomnande och möblerbar hall med klädkammare rakt fram. Nya innerdörrar.

Gästtoalett

Längre in till höger i hallen ligger en renoverad gästtoalett möjlig att göra om till en tredje duschmöjlighet. Här inryms tre garderober.

Vardagsrum

När du kommit in så ligger vardagsrummet rakt fram öppet från hallen. Vardagsrummet är i vinkel med vitlaserat ekparkettgolv. Vidare från vardagsrummet är det utgång till baksidan med stora möjligheter för de gröna fingrarna. Här finns såväl röda som svarta vinbär och rabarber. Närmsta granne är grill- och lekplats. För den som behöver fler sovrum så är det möjligt att enkelt göra ett sovrum till i vardagsrummets vinkel.

Kök

Till vänster från hallen ligger ett renoverat och utbyggt -11 kök med rostfri ugn, fläkt och hel kyl samt hel frys. Köket är i övrigt utrustat med induktionshäll och exklusiv diskmaskin med bl. a. belysning.

Övervåning - Hall och Badrum

När du kommit upp står du i en hall med lucka upp till vinden. Till vänster från hallen ligger ett totalrenoverat -11 badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet med värme.

Sovrum

Rakt fram ligger ett inssynsskyddat sovrum med infälld dubbelgarderob.

Sängkammare

Rakt fram till höger ligger en stor och insynsskyddad sängkammare med en stor skjutdörrsgarderob.

Sovrum

Till höger i hallen på övervåningen ligger ett rymligt och insynsskyddat sovrum med en dubbelgarderob.

Källarvåning

När du kommit ner har du en stor och ljus gillestuga öppet till höger. Till vänster ligger en renoverad -11 tvättstuga/relax med klinkergolv med värme. I anslutning ligger en en bastu och dusch. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt handdukstork med värme från vattenburet system. Rakt fram i hallen ligger ett mycket stort förråd/sov-/hobbyrum med två garderober och förråd/klädkammare i anslutning.

Byggnad

Byggnadsår

1978

TV/Internet

Gavlenets tv, bredband och telefoni ingår i samfälligheten!

Grund

Betong

Stomme

Lättbetong

Fasadtyp

Puts

Taktyp

Betongpannor

Fönster

Nya 2006 uppe och 2012 i entréplan och källare, 3-glasfönster isoler

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft, med ny fläkt på taket -07

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon kommentar

Under gränsvärdet!

Parkeringsbeskrivning

Garage med fjärrstyrd port!

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

Gävle Kristinelund 44:92

Gatuadress

Långbackavägen 100, 80428 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

129 kvm, enl. lantmäteriet

Biarea

75 kvm

Tomtarea

204 kvm

Antal rum

5 st, varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

1.243.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 1.373.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 6.691 kr/år

Samfällighet: 28.560 kr/år

Total driftskostnad: 37.512 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: