Bomhus | Lillmyravägen 155

Bomhus 2.550.000 kr
Lillmyravägen 155, Gävle 131 KVM | 5 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo på gaveln i områdets bästa läge mot skogen & ha stora ytor med möjlighet till många rum?

Här bor du i områdets bästa läge mot skogen i ett mycket välskött gavelhus om hela 200 kvm med källare. Två badrum varav ett totalrenoverat med kakel och klinker med värme. Härliga sällskapsytor och biytor i alla plan vilket möjliggör ytor för att dela av till flera rum. Barnvänligt med lekplats runt knuten och stor lekplats och pulkbacke i området. Samfällighetsavgift 2 380 kr/månad inklusive bl. a. värme, vatten, renhållning, snöröjning, tv, bredband och ip-telefoni!

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en öppen och välkomnande hall.

Duschrum

Direkt till höger från hallen ligger ett totalrenoverat duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. I duschrummet är det ett fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Kök

Direkt till vänster från hallen ligger ett kök med rymlig matplats. Köket är utrustat med spis med häll, fläkt, hel kyl och hel frys.

Mat-/sovrum

Vidare från såväl köket som öppet från vardagsrummet ligger ett insynsskyddat matrum med fint ekparkettgolv.

Vardagsrum

Öppet rakt fram i hallen ligger ett rymligt och fritt beläget vardagsrum med utgång till baksidan granne med skogen. På baksidan är det en altan i etagé delvis under tak.

Allrum - Övervåning

När du kommit uppför trappan står du i ett allrum möjligt att dela av till ett extra sovrum om så önskas. I allrummet inryms två garderober.

Badrum

Till vänster när du kommit uppför trappan ligger ett badrum med löst badkar för den som önskar dusch.

Sovrum

Rakt fram till vänster från allrummet ligger ett ljust sovrum.

Sängkammare

Rakt fram till höger från allrummet ligger en rymlig och insynsskyddad sängkammare med tre garderober.

Källarvåning

När du kommit nerför trappan har du en gillestuga med furuplank till höger. Ett stort hobbyrum med två garderober rakt fram. Vidare från hobbyrummet ligger en matkällare med en garderob. Till vänster när du kommit ner ligger en stor välskött tvättstuga med tvättho, tvättmaskin, torkskåp och bastu samt dusch.

Byggnad

Byggnadsår

1977

Stomme

Betong, lättbetong

Bjälklag

Betong, lättbetong

Fasadtyp

Puts

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster isoler

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Garage med fjärrstyrd port

Tomtbeskrivning

Friköpt tomt!

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

Gävle Kristinelund 44:11

Gatuadress

Lillmyravägen 155, 80427 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

131 kvm, enl. lantmäteriet

Biarea

75 kvm

Tomtarea

278 kvm

Antal rum

5 st, varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

1.220.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 318.100 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 4.000 kr/år

Försäkringskostnad: 4.000 kr/år

Samfällighet: 28.560 kr/år

Total driftskostnad: 36.560 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: