Bomhus | Myrbackavändan 64

Bomhus 2.845.000 kr
Myrbackavändan 64, Gävle 140 KVM | 7 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo i renoverat & stort gavelradhus med nya badrum, kök & stort ingl. uterum på fri hörntomt?

Här bor du fritt på hörnan i lättskött och renoverat gavelradhus med nytt -15 tak och nytt -15 stort och fritt beläget och isolerat uterum med skjutbar glasvägg mot öppen altan. Hela fem stycken sovrum! Helt nytt -17 och oanvänt duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Totalrenoverat -10 badrum med bubbelbadkar, tvättmaskin och fönster. Fina ekparkett- och klinkergolv. Nytt -10 kök med integrerade maskiner och öppen planlösning mot vardagsrummet med nytt stort fönster mot det stora uterummet.

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in via framsidans stora och härliga altan med stort förråd i anslutning, står du i en öppen hall med fint klinkergolv.

Badrum

Direkt till höger i hallen ligger ett totalrenoverat -10 badrum med kakel på väggarna och fint klinker på golvet. Badrummet är utrustat med bubbelbadkar, tvättmaskin och handdukstork med vattenburet system. I badrummet är det fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Sovrum

Intill rakt fram i hallens vinkel ligger ett sovrum med tre garderober. (Missfärgning i taket, pga gamla yttertaket, torrt idag så bara skönhetsfel)

Sängkammare

Till vänster i hallens vinkel ligger en insynsskyddad sängkammare med ektiljagolv och garderobsvägg med spegelskjutdörrar.

Kök

Öppet till vänster från hallen med öppen planlösning mot vardagsrummet ligger ett renoverat -10 kök med ektiljagolv, vitrindel och integrerad diskmaskin, hel kyl och hel frys. Köket är vidare utrustat med spis med häll och stor fläktkåpa. I anslutning till köket ligger ett förråd/skafferi under trappan.

Vardagsrum

Öppet från köket ligger ett vardagsrum med ektiljagolv och nytt stort fönster och dörr till ett nytt -15 mycket stort och isolerat uterum med skjutbar glasvägg mot en öppen altan fritt på hörnan.

Övervåning - Allrum

När du kommit uppför trappan möts du av ett allrum med nytt -15 fönster och ekparkettgolv. I allrummet är den en lucka till vinden med plats för gott om förvaring och eventuellt möjlig att inreda.

Duschrum

I anslutning till allrummet ligger ett helt nytt -17 och oanvänt duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet.

Sovrum

Till vänster från allrummet ligger ett sovrum med snedtak, nytt -15 fönster och en kattvind i anslutning.

Walk in closet

Vidare till vänster från allrummet ligger en stor walk in closet.

Sovrum

Till höger från allrummet ligger två sovrum med nya -15 ekparkettgolv och fönster åt två håll.

Byggnad

Byggnadsår

1976

TV/Internet

Gavlenets fiber klar under 2017.

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Plåt, nytt -15

Fönster

2-glasfönster, 2-glasfönster energi och uppe 3-glas pvc superenergi.

Uppvärmning

Fjärrvärme

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Gemensamt garage i länga och p-plats ingår i samfällighetsavgiften.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

Gävle Kristinelund 34:64

Gatuadress

Myrbackavändan 64, 80427 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

140 kvm, enl. lantmäteriet

Tomtarea

317 kvm

Antal rum

7 st, varav 5 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

1.003.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 1.300.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 4.800 kr/år

Samfällighet: 32.400 kr/år

Total driftskostnad: 37.200 kr/år

I samfällighetsavgiften ingår bl. a. tv, värme, vatten, sopor, gemensam tvättstuga och snöröjning.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: