Bomhus | Prästbyggevägen 4c

Bomhus 2.100.000 kr
Prästbyggevägen 4c, Gävle 83 KVM | 4 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo i välplanerat, lättskött och barnvänligt gavelradhus i mycket gott skick i ett plan?

Välplanerat, lättskött och barnvänligt gavelradhus i mycket gott skick. Genomgående nya ytskikt. Nytt -14 Marbodalkök med fint marmorkakel. Vardagsrum öppet i nock med panélvägg. Duschrum med kakel och klinker samt ny -15 inredning. Rymliga sovrum. Stor altan, delvis under tak med trädgården gränsar till den trevliga, gröna allmänningen. Garaget ligger direkt intill den egna ingången med ingång från huset! Bara runt husknuten ligger Lillhagsskolan och Lillhagsbadet! Samfällighetsavgift 1 800 kr inklusive värme, vatten och kabel-TV!

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat den renoverade framsidan med ny altan och klivit in i hall står du på ett nytt-13 klinkergolv. I hallen inryms en rejäl garderob.

Kök

Till höger öppen från hallen ligger ett ljust kök med ny -14 inredning från Marbodal(!) med kakel i marmor. Köket är utrustat med ny -14 induktionshäll, fläkt, ugn och mikro i arbetshöjd. I övrigt är köket utrustat med hel kyl, hel frys och diskmaskin.

Sovrum

Vidare från köket ligger ett sovrum lugnt mot baksidan. Från sovrummet är det utgång till en hall med utgång till baksidan och garaget. Vidare från hallen ligger ett förråd och en tvättstuga med tvättmaskin och tvättho med ny bänkskiva.

Vardagsrum

Öppet tilll vänster från hallen ligger ett ljust och luftigt vardagsrum som är öppet i nock och ljus panélvägg från -13. Rummet har stora fönster som ger härligt ljusinsläpp.

Sovrum

Rakt fram i hallen ligger ett rymligt sovrum med en garderob. Sovrummet ligger lugnt mot baksidan.

Duschrum

I anslutning till hallen ligger ett duschrum med handdukstork, kakel på väggarna och klinker med värme(!) på golvet. Duschrummet har renoverats med ny -15 inredning och hörnduschväggar.

Sängkammare

Vidare från vardagsrummet ligger en sängkammaren med ny -16 ekparkett och garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Ett nytt -16 fönster och balkongdörr som tar dig ut till baksidans härliga trädgård och stora altan som delvis är under tak.

Byggnad

Byggnadsår

1962

TV/Internet

Com hems TV-grundutbyd ingår i samfälligheten

Byggnadstyp

Enplans gavelradhus

Grund

Platta på mark

Fasadtyp

Stående träpanel/puts

Taktyp

Papp -05

Fönster

3-glasfönster i kök och sängkammare/2-glasfönster

Uppvärmning

Fjärrvärme

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. Rudskön runt bjuder på ett naturskönt område. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

Gävle Lillhagen 41:2

Gatuadress

Prästbyggevägen 4c, 80426 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

83 kvm

Biarea

64 kvm

Tomtarea

455 kvm

Antal rum

4 st, varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

801.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 1.173.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 5.000 kr/år

Samfällighet: 21.600 kr/år

Total driftskostnad: 26.600 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: