Bomhus | Rostadsvägen 19

Bomhus 3.050.000 kr
Rostadsvägen 19, Gävle 152 KVM | 6 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo på hörntomt mot naturen, sist på återvändsgata i lättskött och välplanerat enplanshus?

Här bor du med bästa läge på lummig hörntomt mot naturen, sist på attraktiv återvändsgata, i lättskött och välplanerat enplanshus. Totalrenoverat duschrum med modernt kakel och klinker. Mycket stora och öppna sällskapsytor med mysig Contura kamin, här finns möjlighet till ett sovrum till om så önskas. Mycket bra planlösning med tonårs-/gästrum med egen ingång. Insynsskyddade sovrum. Stort kök. Nymålat 2015. Stort inglasat uterum med öppen altan utanför. Vidbyggt garage med bra förrådsdel. Uppvuxen och insynsskyddad trädgård med flertalet fruktträd och bärbuskar. Barnvänligt med granne med naturen och cykelväg till bra lekområde.

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en luftig hall med öppen planlösning mot härliga sällskapsytor. I anslutning till hallen ligger en klädkammare med hängare och hyllor.

All-/matrum

Öppet från hallen ligger ett all-/matrum med mysig Conturakamin. Här finns möjlighet till ytterligare sovrum för den som önskar det.

Sovrum

Längst in till höger från allrummet ligger ett nytapetserat sovrum med två garderober.

Badrum

Rakt fram från allrummet ligger ett badrum med fönster, vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Sängkammare

Längst in till vänster från allrummet ligger en insynsskyddad och nytapetserad sängkammare med tre garderober och utgång till baksidans öppna altan.

Sovrum

Till vänster från allrummet ligger ett insynsskyddat och nytapetserat sovrum med nytt golv och en garderob.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen ligger ett stort vardagsrum med ekparkettgolv och utgång till mycket stort och inglasat uterum med infravärme.

Kök

Till vänster från hallen ligger ett mycket stort kök med spishäll, fläkt, rostfri ugn, ny -16 diskmaskin, hel kyl och hel frys från -13. Vidare från köket ligger ett grovkök utrustat med tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

Gäst-/tonårsavdelning

Från såväl grovköket som från egen ingång ligger en gäst-/tonårsavdelning med hall med en garderob. I anslutning till hallen ligger ett totalrenoverat -15 och modernt duschrum med fint kakel och klinker med värme. Vidare in i hallen ligger ett insysnskyddat gäst-/tonårsrum.

Byggnad

Byggnadsår

1988

TV/Internet

Gavlenet fiber finns indraget i huset. Telia finns vid tomtgränsen också, för den som önskar det.

Grund

Krypgrund

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel, nymålat 2015!

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Luftburen värme från egen anläggning via ventilation (FTX)

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon kommentar

Mätvärden under gränsvärdet.

Parkeringsbeskrivning

Vidbyggt garage.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

Gävle Högsta 27:9

Gatuadress

Rostadsvägen 19, 80431 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

152 kvm, enl. mätning

Tomtarea

1003 kvm

Antal rum

6 st, varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

1.552.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 2.719.605 kr
Driftkostnad:

Försäkringskostnad: 5.050 kr/år

Total driftskostnad: 28.530 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: