Bomhus | Södra Nyvallsvägen 21

Bomhus 2.975.000 kr
Södra Nyvallsvägen 21, Gävle 184 KVM | 6 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo stort, renoverat med nytt kök, bad och bergvärme på friköpt tomt vid återvändsgränd?

Här bor du i stort, renoverat och insynsskyddat tvåplanshus med öppen och modern planlösning på friköpt tomt vid återvändsgränd nära naturen, barnomsorg, affär och busshållplats. Ny -16 bergvärme. Nya -17 fönster. Genomgående fina nya -17 och slipade träplankgolv. Två badrum vara ett nytt -17 med vattenburen golvvärme, såväl bad som dusch och ett med tvättpelare. Nytt -17 kök med stor köksö, med öppen planlösning och fina trägolv genomgående med ett stort vardagsrum med skjutbart panorama mot den stora altanen. Fyra rymliga och ljusa sovrum.

Rumsbeskrivning

Hall

Du välkomnas av en hall med nytt -17 klinker. Genomgående i hall och badrum ligger vattenburen golvvärme.

Badrum

Till höger i hallen ligger ett stort, totalrenoverat -17 badrum med kakel och fint klinker med vattenburen golvvärme. Badrummet är utrustat med såväl dusch som bad. Dubbla handfat. Regnblandare i duschen. Infällda spotlights i taket. I badrummet är det ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Sovrum

Från hallen till vänster ligger ett mycket stort och insynsskyddat sovrum.

Kök

Öppet rakt fram från hallen ligger ett nytt -17 kök med stor köksö, modern och öppen planlösning mot vardagsrummet med genomgående fina, vitlaserade träplankgolv. Köket är utrustat med rostfria maskiner vara hel kyl, hel frys, inbyggd ugn i arbetshöjd, fläkt. Vidare är köket utrustat med induktionshäll och integrerad diskmaskin.

Vardagsrum

Öppet från köket och köksön ligger ett mycket ljust och luftigt vardagsrum med fint, vitlaserat träplankgolv, fönster åt tre håll varav ett stort skjutbart panorama mot den stora altanen.

Övervåning - Hall

När du kommit uppför trappan ligger en hall med furuplankgolv och två garderober samt utgång till en balkong med trätrall och tak. Vidare finns en dörr till vindsutrymmet med mycket förvaringsmöjligheter.

Allrum

Från hallen rakt fram på höger ligger ett allrum med furuplankgolv och fönster åt två håll.

Sovrum

Vidare från allrummet via en passage ligger ett sovrum med furuplankgolv och fönster åt två håll.

Sovrum

Till vänster i passagen ligger ett stort sovrum med furuplankgolv och fönster åt två håll.

Duschrum

Rakt fram i hallen ligger ett renoverat -13 duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet med värme. Duschrummet är utrustat med regnblandare, tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

Rakt fram till vänster från hallen ligger ett sovrum med furuplankgolv och tre garderober.

Byggnad

Byggnadsår

1902

TV/Internet

Telias Fiber

Byggnadskommentar

Tilläggsisolerat i väggar och tak.

Utförda renoveringar

Renoverat 2017

Grund

Källare

Fasadtyp

Eternit

Taktyp

Plåt

Fönster

Nya -17, 2-glasfönster

Uppvärmning

Ny -16 Bergvärme

Vatten

Kommunalt vatten året om, nya stammar nere -17

Avlopp

Kommunalt avlopp, nya stammar nere -17

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

GÄVLE LILLHAGEN 34:9

Gatuadress

Södra Nyvallsvägen 21, 80425 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

184 kvm, enl. mätning, utförd av bengt-åke lönn på lönn ab

Biarea

11 kvm

Tomtarea

931 kvm

Antal rum

6 st, varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

940.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 2.383.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 14.520 kr/år

Försäkringskostnad: 4.500 kr/år

Total driftskostnad: 33.695 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: