Bomhus | Södra Nyvallsvägen 23

Bomhus 3.175.000 kr
Södra Nyvallsvägen 23, Gävle 97,2 KVM | rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo i nytt hus på hörntomt sist på återvändsgata i attraktiva Lillhagen, Gamla Bomhus?

Här bor du i attraktiva Lillhagen i Gamla Bomhus på lummig hörntomt sist på en återvändsgata med närlivs på andra sidan cykelvägen i helt NYTT(!) hus. Från 97,2 - 175 kvm. Möjlighet till 4-7 rum och kök. En tidlös husmodell med stor potential Spira 175 är ett hus som passar både i stan och på landet. Huset är i klassisk stil och fungerar därför fint i alla miljöer och håller sig genom alla tider. Det har en flexibel planlösning och gott om plats för familjen, med upp till åtta rum. Det förhöjda vägglivet och vår lösning med takbalk gör en ryggås ovanvåning med enorm rymd. Nedervåningen levereras helt färdig, övervåning kommer isolerad, fullt förberedd för byggnation med alla fönster monterade.
I priset ingår rivning av befintligt hus...

Rumsbeskrivning

Spira 175 har en stor, ljus entré med möjlighet till bra förvaringslösningar och öppen planlösning på bottenvåningen. Från köket når du både uteplatsen och en lämplig yta för köksö som praktiskt delar av mellan kök och den stora vardagsrummet. Rymlig sängkammare med två garderober och utgång. Stort grovkök och ett rymligt duschrum. En trappa upp är huset förberett och du kan välja till en stor takkupa som enkelt kan byggas om till altan. Beroende på dina val kan du välja mellan två till fem rum på övervåningen.

Byggnad

Grund

Krypgrund

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster isoler

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten, Nibe 730

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Boareabeskrivning

97,2 - 175 kvm

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

Gävle Lillhagen 34:11

Gatuadress

Södra Nyvallsvägen 23, 80425 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

97 kvm, enl. ritning(ar)

Tomtarea

937 kvm

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

322.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 425.000 kr
Driftkostnad:

Total driftskostnad: 22.600 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: