Bomhus | Vikingavägen 182

Bomhus 1.950.000 kr
Vikingavägen 182, Gävle 106 KVM | 4 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo lättskött på gaveln med stort inglasat uterum i lugnt område?

Lättskött gavelradhus med stort inglasat uterum, på återvändsgata i lugnt område mot skogen. Två duschrum! Fräscht kök med rostfria maskiner. Separat grovkök med egen ingång och ny -15 tvättmaskin. Mycket stort inglasat uterum med nålfiltsmatta och nyare -12 skjutbara glasväggar. Förråd i anslutning till framsidan. Samfällighetsavgift 2 473 kr/månad inklusive bl. a. garage, värme, vatten, sopor, snöröjning, kabel-TV och bredband!

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat den skyddade gården på framsidan kliver du in i en öppen hall med klinkergolv med värme. Till vänster i hallen ligger ett grovkök med egen ingång från entrégården. Grovköket är utrustat med tvättho, torktumlare, ny -15 tvättmaskin.

Kök

Till höger från hallen ligger ett fräscht kök med hel kyl, hel frys, induktionshäll, fläkt och rostfri ugn och diskmaskin. I köket finns plats för stort matbord.

Duschrum

Till vänster i anslutning till hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Duschrummet är utrustat med hörnduschväggar och kommod.

Vardagsrum

Öppet rakt fram i hallen ligger ett stort vardagsrum med utgång till ett mycket stort och inglasat uterum med nålfiltsmatta och nyare -12 skjutbara glasväggar mot den skyddade baksidan med kvällssol.

Sängkammare

Vidare från vardagsrummet ligger en rymlig och insynsskyddad sängkammare.

Övervåning hall

På övervåningen ligger en hall med en stor klädkammare i anslutning. I hallen sitter en airconditioner för extra lyx på sommaren.

Sovrum

Intill klädkammaren ligger ett sovrum med två garderober.

Sovrum

Rakt fram i hallen ligger ett stort sovrum med två garderober.

Duschrum

Intill det stora sovrummet ligger ett stort duschrum med fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Byggnad

Byggnadsår

1980

TV/Internet

Kabel-TV och bredband via Com Hem ingår i samfälligheten!

Byggnadstyp

2-plan

Grund

Platta på mark

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Plåt

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. Rudskön runt bjuder på ett naturskönt område. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

Gävle Björsjö 21:60

Gatuadress

Vikingavägen 182, 80433 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

106 kvm

Tomtarea

194 kvm

Antal rum

4 st

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

946.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 1.168.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 5.000 kr/år

Samfällighet: 29.676 kr/år

Total driftskostnad: 34.676 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: