Forsbacka Herrgård | Stentorpsvägen 4

Forsbacka Herrgård 790.000 kr
Stentorpsvägen 4, Gävle 91 KVM | 2 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Vill du bo på Herrgård i huvudbyggnaden vid vattnet med allt vad det innebär?

Här kan du känna dig som en "brukspatron". Du har tillgång till stor gemensam sal med stor öppen spis och halvmåneformad balkong mot vattnet. Båtplats finns för den som önskar. Gemensam relax med bastu i källaren. Garage och bra förråds- och snickerimöjligheter i den gamla stalldelen uppförd i charmig slaggsten. I den anrika Herrgådsbyggnaden från 1777 erbjuds en vindsvåning om hela 91 kvm med öppen planlösning. En stor murstock, härliga fönsterkupor, kattvindar med originaldörrar och höga golvlister minner om forna tider. Duschrum med kakel på väggarn och klinker på golvet samt plats för tvättmaskin. Möblerbara kattvindar för sov, skafferi och klädförvaring. Begärt pris 775 000 kr.

Rumsbeskrivning

Forsbacka Herrgård uppfördes 1777 när Johan Magnus af Nordin var bruksherre. På 1820-talet byggdes den om. Under många år förvarade Nordiska Muséet Hedvig Ulfsparres textilsamling där.
1992 renoverades Herrgården totalt både ut- och invändigt. Där är nu mycket charmiga bostadsrättslägenheter.

Rum

När du passerat de härliga trapporna upp kommer du till en gemensam hall med avhängningsdel. När du klivit in står du i ett stort delbart rum med murstock, fönster, möblerbara fönsternischer och kattvindar som minner från 1700-talet. Längst in till höger i fönsternischen intill murstocken ligger en kontorshörna. I anslutning till den här delen ligger en kattvind med sovdel och förrådsdel. Rakt fram i nästa fönsternisch är det en praktisk matplats.

Duschrum

Direkt till vänster ligger ett kaklat duschrum med klinker på golvet. Duschrummet är utrustat med handdukstork och det finns plats för en toppmatad tvättmaskin.

Kök

Till vänster öppet från stora rummet ligger ett kök med infälld spishäll i massiv valnötsbänkskiva. Köket är i övrigt utrustat med fläkt, diskmaskin och kyl/frys. i den tredje fönsternischen sitter en platsbyggd tjock barbänkskiva i massiv valnöt. I anslutning till köksdelen ligger en stor kattvind som med fördel kan nyttjas som skafferi.

Sängkammare

Vidare från köket ligger en rymlig och möblerbar sängkammare med speglade vägglister och vackert fönster med handblåsta glas. I anslutning till sängkammaren ligger en stor klädkammare.

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Forsbacka Herrgård

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Byggnadsår

1777

Boareabeskrivning

Möjlighet att göra om till tre rum finns...

Läge

Områdesbeskrivning

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Fastighetsbeteckning

Stentorpsvägen 4

Lägenhetsnummer:

7

Gatuadress

Stentorpsvägen 4, 81842 Gävle

Område

Forsbacka Herrgård

Boarea

91 kvm

Antal rum

2 st, varav 1 st sovrum

Våningsplan:

3

Ekonomi:

Månadskostnad:

5.700 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Nej
  • Kabel-tv ingår: Nej

Inklusive värme, vatten, garage, båtplats, bredband och kavel-tv!

Driftkostnad:

Hushållsel: 3.900 kr/år

Total driftskostnad: 3.900 kr/år

Filer: