Hille | Tvärvägen 1

Hille 730.000 kr
Tvärvägen 1, Gävle 608 KVM

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Naturnära hörntomt i barnvänligt och lugnt område med lekpark och fotbollsplan rakt över gatan...

Vill du skapa din egna oas på naturnära hörntomt i barnvänligt och lugnt område med lekpark och fotbollsplan rakt över gatan?

Endast ca 6 km från Gävle ligger denna hörntomt om ca 608 kvm, där byggrätten inte är reglerad mer än de generella reglerna och att man får se vad som är lämpligt för fastigheten i sig och vad som lämpar sig för områdets karaktär. Inga extra avgifter för el, vatten och fast telefoni, det finns på tomten. Begärt pris 730 000 kr.

Byggnad

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Tomtbeskrivning

Beredd och klar mark då det varit byggnader på tomten förut...

Läge

Områdesbeskrivning

Hille ligger ca 6 km norr om Gävle. Det är ett lugnt område med närhet till natur och bad.

Trevligt lantligt område med blandad bebyggelse, hus, villor och radhus från 1800-talet till nybyggen. Åkermark, hagar och skog i omgivningarna. Barnvänligt. Hille kommundel är belägen norr om Gävle och var fram till 1969 en egen kommun. Området har fått sitt namn efter en järnåldersby som var belägen invid nuvarande Hille kyrka. Hille utgör idag till stor del jordbruksbygd, men inslag finns av äldre industri. Bruket Oslättsfors är välbevarat och av riksintresse för kulturmiljövården. Hille har alltmer kommit att utvecklas till ett viktigt bostadsområde, med orterna Forsby, Åbyggeby, Hille, Björke och Trödje.

Skolor och barnomsorg
Daghem/Fritids/Skolor: Milbogården daghem , Milbo fritidsgård, Varvaterassen Daghem, Daggmasken (pers. koop.) Spunken(pers.koop.) Milboskolan åk 6-års -9, Varvaskolan åk 6-års -3

Kommunikation
Buss nr 3 till centrum och Andersberg. Täta turer dagtid. www.xtrafik.se. Cykelväg till centrum

Natur och fritid
Goda strövområden i skog och mark med möjligheter till bär- och svampplockning. Nära till sportanläggningar som Hille IP, Testebovallen, Skidstavallen med motionsspår och Gävle Golfklubbs 36-hålsbana, pay-n-play Närbelägen skoterled om vintrarna. Cykelavstånd till barnvänliga Forsbybadet och ca 3 km från Engeltofta/Bönan med havsbad. Ridhus genom skogen, närbelägna Milbostigen.

Affärer och restauranger
Preem bensinmack med en del dagligvaror och filmuthyrning. Marios Pizzeria. Hillerian Pizzeria med fullst. rättigheter och biljard.

Övrigt
Vårdcentral, Apotek och Tandläkare i Strömsbro, ca 2 km. För övrig statistik se http://www.gavle.se/PageFiles/4168/Hille%20-%20Faktablad.pdf
Kulturhistoriskt intressant område med fornlämningar, äldre gårdsmiljöer och byggnader. Hille kyrka från 1863 som ersatte den äldre medeltida från 12/1300-talet. Bibliotek vid Milboskolan.

Kort information

Typ av egendom

Tomt

Typkod

200

Fastighetsbeteckning

Gävle Varva 2:67

Gatuadress

Tvärvägen 1, 80649 Gävle

Område

Hille

Tomtarea

608 kvm

Taxeringsår

2012

Totalt taxeringsvärde

680.000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse