Strömsbro | Rösgatan 27

Strömsbro 3.975.000 kr
Rösgatan 27, Gävle 133 KVM | 6 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Attraktivt beläget mot allmänning med hela 6 rok, nytt kök, fyra eldstäder, tre toaletter och relax

Här bor du i mycket attraktivt och anrikt område, ett av Gävles äldsta stadsdelar med närhet till all dess aktivitet som önskas, såväl ishockey, som golf, fotboll, ridning och friluftsliv i naturen mot Bönan och havet. Promenadavstånd till bad- och båtplats som leder till havet samt skidspår och skoterled ett stenkast bort.

Ett stort hus om hela 6 rok, friköpt tomt med ett av de bättre lägena i Strömsbro, granne med stor allmänning. Härliga sällskapsytor i form av vardagsrum med kakelugn och i fil ett vinterrum som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Från vinterrummet kommer du till en altan med öppen spis. Vidare kan man sällskapa i relaxen med hörnbubbel och vedeldad bastu, på källarplanet. Ett stort, utbyggt kök med nyare inredning från Ballingslöv, vedspis, rostfria maskiner, ektiljagolv och ett walk in skafferi med fönster. Tre fräscha toaletter. Stort sov-/tonårsrum på övervåningen, öppet i nock med sovloft. Vidbyggt varmgarage med ingång från huset.

Varmt välkommen - Gott om rum och närhet till det mesta!

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en rymlig och välkomnande entréhall (utbyggt -02) med klinkergolv med värme från vattenburet system. I hallen inryms en garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Ett etagé upp ligger entréplan med hall med furuplankgolv och gästtoalett i anslutning.

Kök

Till höger från hallen ligger ett stort och utbyggt (-09) kök med inredning från Ballingslöv, massiva stenbänkskivor och uppmurad vedspis samt stort skafferi med egen dörr och fönster. Köket är utrustat med rostfri ugn, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin samt rostfri sidebyside kyl/frys med is och vatten. Ett burspråk släpper in ett härligt ljus till matplatsen. I anslutning till köket ligger ett städförråd med tvättho.

Sällskapsytor

Rakt fram från hallen ligger det stora sällskapsytor i form av vardagsrum med askparkettgolv och kakelugn installerad -01. Vardagsrummet ligger i fil med ett vinterrum (-10) med klinkergolv med värme från vattenburet system. Från vinterrummet är det utgång till en stor altan (-06) med klinkergolv och öppen spis samt skjutdörrar mot en öppen altan intill allmänningen.

Sovrum

Till vänster i entréplan ligger ett sovrum med furuplankgolv och skjutdörrsgarderob.

Övervåning - Badrum

När du kommit upp på övervåningen ligger en hall med furuplankgolv och två garderober med överskåp. I anslutning till hallen ligger ett totalrenoverat badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet samt handdukstork med vattenburet system.

Sovrum

Till höger från hallen uppe ligger ett insynsskyddat sovrum med klädkammare i anslutning. Från sovrummet är det utgång till en balkong mot allmänningen.

Sovrum

Rakt fram i hallen uppe ligger ett sovrum med ekparkettgolv och takkupa vilken ger ett bra ljusinsläpp.

Sovrum

Till vänster från hallen uppe ligger ett stort och luftigt sov-/tonårsrum med klädkammare i anslutning. Sovrummet är öppet i nock med infällda spotlights och sovloft.

Källavåning

När du kommit ner står du i en hall med klinkergolv och bra förvaringsytor med elskåp (vapenskåp och frysboxar följer ej). Från hallen är det utgång till garaget. I anslutning ligger två förråd. Till höger från hallen ligger ett pannrum med vedförvaring. Vidare från pannrummet ligger en renoverad (-17) tvättstuga med klinkergolv, tvättho och ny -19 tvättmaskin och torktumlare. Rakt fram i hallen ligger en bar med klinkergolv, öppen spis och vinkällare. Vidare från baren ligger en relax med kakel och klinker med värme, omklädning, wc, hörnbubbelbad, dusch och vedeldad bastu.

Byggnad

Byggnadsår

1954

TV/Internet

Gavlenets fiber

Grund

Källare, omdränerat 2001

Fasadtyp

Träpanél, ny 2008 med tilläggsisolering

Taktyp

Betongpannor, nytt 2008

Fönster

Nya 2008, tvåglas allmoge energi

Uppvärmning

Vedpanna med elpatron, kakelugn, vedspis, kamin, solenergi med ackumulatortank

Skorsten

Murad skorsten

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Stort vidbyggt och isolerat garage med el.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Strömsbro är den äldsta av stadsdelarna och här ligger de låga 1700- och 1800-talshusen sida vid sida längs de smala gatorna. Testeboån flyter igenom Strömsbro som har växt upp kring kronobränneriet från 1776, tillhörande sädesmagasin, textilfabriken Gefle Manufakturaktiebolag från 1874, som hade europas största vattenhjul som drev spinnerimaskinerna samt tillhörande arbetarbostäder. Strömsbro herrgård finns även och är en av de större bostadshusen. Fram till 1990 talet fanns en senapsfabrik, HGS, som numera är bostäder. Strömsbro är den genuina stadsdelen med övervägande villabebyggelse. Ett kännetecken är den äldre och charmiga delen som utgör kärnan och här är husen oerhört eftertraktade. På senare år har också flera nyare områden kommit till, både med radhus och enplansfastigheter. Strömsbro är en stadsdel som ständigt växer, så här finns även gott om nyare fastigheter bland utbudet. Här är naturen nära och med Testeboån som rinner igenom hela stadsdelen skapas en känsla av lugn.

I Strömsbro ligger Testebovallens idrottsanläggning med egen fotbollsplan och hallar för ishockey, idrott och curling. Områdena har därför också ett mycket aktivt föreningsliv där många är delaktiga. I Testeboån finns badplats och goda möjligheter till fiske – från ån står du också i direkt förbindelse med havet. Golfbana 36 hål + pay-and-play. Gävle Ryttarsällskaps ridanläggning i Lervik. Skidstavallen med preparerade spår vintertid. Naturreservat i närheten. En välsorterad ICA Supermarket och Apotek.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Fastighetsbeteckning

GÄVLE STRÖMSBRO 42:14

Gatuadress

Rösgatan 27, 80645 Gävle

Område

Strömsbro

Boarea

133 kvm, enl. mätning

Biarea

90 kvm

Tomtarea

677 kvm

Antal rum

6 st, varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

2.160.000 kr

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 1.360.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 23.170 kr/år

Renhållning: 2.500 kr/år

Uppvärmning: 22.715 kr/år

Sotning: 973 kr/år

Vatten och Avlopp: 3.819 kr/år

Total driftskostnad: 53.177 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Filer: