Älvkarleö Bruk

Hålldammen 335

204 KVM 6 rum och kök 900.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

204 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Pris

900.000 kr

Enskilt läge med skogen som enda granne, ca 500 meter till Dalälven och raka spåret ut på E4:an...

Här bor du i enskilt och ogenerat läge med skogen som enda granne, endast ca 500 meter till Dalälven och rakt ut på motorvägen ca 20 minuter till Gävle och ca 50 minuter till Uppsala samt närhet till tågpendlingsstation.

Här har du en stor mangårdsbyggnad om hela ca 204 kvm plus källare med genomgående renoveringsbehov - bra för dig som värdesätter ett bra läge och kan se möjligheter i huset. Ny -14 trekammarbrunn. Huset har en gång varit uppdelat i två lägenheten, lika stora, som genom åren har sammanförts. Stora rum varav ett med furuplankgolv, vilket förmodligen ligger i större delen av huset. Stort vardagsrum i fil med kamin och fönster åt tre håll vilket ger ett härligt ljusinflöde. Var du än tittar har du härliga utblickar mot skogen. Två ladugårdar, varav en brukats för djurhållning. Bakom den ena har en äng serverat djuren genom åren.

Varmt välkommen - En blivande hästgård kanske...

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat entréaltanen och klivit in står du i en hall. Direkt till höger ligger ett duschrum med duschkabin och fönster, vilket släpper in det härliga dagsljuset. Här behövs en genomgående renovering.

Kök

Till vänster i hallen ligger ett stort kök i husets hörna med fönster åt två håll. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin (defekt), och kylskåp.

Allrum/sovrum

Vidare in från köket ligger ett rymligt rum med fönster åt två håll och plankgolv i furu. (Förmodligen ligger det plankgolv i större delen av huset). Här inryms tre garderober.

Vardagsrum

Till höger från hallen ligger ett vardagsrum i fil med fönster åt tre håll vilket ger ett ljust intryck. I vardagsrummet är det en kamin som värmt upp huset de senaste åren.

Övervåning - Hall

När du kommit upp står du i en hall med en stor kattvind som använts som sovrum.

Två sovrum

Från hallen ligger två stora sovrum med bra förvaring i klädkammare och kattvind. Varav det ena har en dubbelgarderob.

Sovrum/arbetsrum

Ett sov-/arbetsrum med tre garderober och en kattvind.

Källarvåning

När du tagit trappan ner från hallen kommer du till ett förråd med frysbox (defekt) och i anslutning ligger en matkällare, ett förråd med utgång, en tvättstuga med gammal tvättho. Vidare ligger ett pannrum med kombipanna ved/el (defekt). Elpatron för varmvattnet. Källaren inrymmer en matkällare och ett förråd till.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Hålldammen 335, 81494 Älvkarleby

Område

Älvkarleö Bruk

Boarea

204 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

77 kvm

Tomtarea

4165 kvm

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

890.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  7
  • Totalt belopp: 200.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 15.898 kr/år

Renhållning: 2.500 kr/år

Total driftskostnad: 18.398 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1949

Byggnadskommentar

Huset säljs med friskrivningsklausul.

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Uppvärmning

Kombipanna med ved eller el (defekt), Kamin

Vatten

Enskilt vatten året om

Avlopp

Enskilt avlopp

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Älvkarleby är en tätort i Älvkarleby kommun, Uppsala län och kyrkbyn i Älvkarleby socken. Trots namnet är Älvkarleby inte centralort i kommunen, vilket i stället är Skutskär. Plats för bland annat Älvkarleby kraftverk samt vattenlaboratorium, fiskerilaboratorium samt laxodling.

Skutskär-bornas eget lilla smultronställe Kläckgrund återfinns precis vid Dalälvens mynning. Långsand, som främst varit ett fritidshusområde men där folk i allt större utsträckning börjat bosätta sig permanent med havet som granne. I Älvkarleby är laxfisket fantastiskt och strövområdena vid Fallen underbara. I samtliga delar finns det ett rikt natur- och friluftsliv med havet som sätter en stor prägel på områdenas karaktärer.

Carl XIII:s bro
En bro över Dalälven vid Älvkarlebyfallen uppfördes 1796–1797 av brobyggaren Lars Renwall från Bollnäs. Denna bro bröts sönder av vårfloden 1804.