Forsbacka

Bergsmansvägen 7

142 KVM 5 rum och kök 3.220.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

142 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Pris

3.220.000 kr

Enplanshus med härliga sällskapsytor, 120 kvm poolområde+inglasat uterum, gästhus, carport & garage

Här bor du på populära Bergsmansvägen som ligger inbäddat i skogen innan Wärdshuset och de härliga områdena kring herrgården och på andra sidan vägen en kort promenad bort ligger Storsjön med allt vad en sjö kan erbjuda såväl sommar som vinter.

Enplanshus med ny bergvärme, fantastiska sällskapsytor såväl ute som inne med ca 120 kvm poolområde med uppvärmd pool och stort, inglasat uterum. Carport och garage samt gästhus på gården.

Modern, öppen planlösning med kök och vardagsrum om hela ca 50 kvm. Genomgående i hall, kök och vardagsrum ligger ett nytt 2021 ljuslaserat parkettgolv. I hall/kök möts du av en kamin. Köket är utrustat med bl. a. köksö, rostfri hel kyl och hel frys och ny -21 rostfri diskmaskin. Från köket ligger en tvättstuga med totalrenoverat -20 duschrum med kakel och klinker med värme. Fyra sovrum varav två insynsskyddade mot baksidan och ett på loftet. Badrum med kakel och klinker samt fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Den rymliga baksidan har ett mycket stort, hela ca 120 kvm poolområde med uppvärmd pool och stort, inglasat uterum. Vidare på baksidan ligger ett gästhus om ca 15 kvm med loft. Gästhuset har invändigt målats och nytt golv är inlagt -21.

Varmt välkommen - Ett plan med pool, skog och sjö

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en farstukvist med ett härligt ljus. Öppet rakt fram ligger en hall med en garderob och nytt 2021 ljuslaserat parkettgolv genomgående med kök och vardagsrum. Rakt fram i hallen ligger en kamin och det är öppen planlösning med köket.

Kök

Öppet från hallen ligger ett stort kök med köksö. Köket är utrustat med rostfri hel kyl och hel frys från 2014, inbyggd mikro, spis med häll och rostfri fläkt samt ny 2021 rostfri diskmaskin.

Grovkök/tvättstuga

Vidare från köket ligger en groventré med klinkergolv. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. I anslutning till tvättstugan ligger en klädkammare.

Duschrum

Till vänster i tvättstugan ligger ett totalrenoverat 2020 duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet med värme. I taket är det infällda spotlights. Duschrummet är utrustat med duschvägg, regnblandare och handdukstork.

Loft/sovrum

I hallen leder en trappa dig upp till ett loft med en hall och ett sovrum.

Vardagsrum

Med öppen planlösning från köket ligger ett vardagsrum med utgång till baksidans poolområde om ca 120 kvm och ett rymligt, inglasat uterum.

Badrum

Till vänster i hallens vinkel ligger ett badrum med kakel och klinker med värme. I badrummet är det ett fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Sovrum

Längst in till vänster i hallens vinkel ligger ett sovrum med tre garderober.

Sovrum

Längst in till höger i hallens vinkel ligger ett rymligt och insynsskyddat sovrum med furuplankgolv och fem garderober.

Sovrum

Direkt till höger i hallens vinkel, insynsskyddat mot baksidan ligger ett sovrum med en garderob.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

200

Gatuadress

Bergsmansvägen 7, 81842 Forsbacka

Område

Forsbacka

Boarea

142 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

18 kvm

Tomtarea

1503 kvm

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

1.771.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  10
  • Totalt belopp: 1.862.350 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 21.295 kr/år

Försäkringskostnad: 4.880 kr/år

Renhållning: 4.052 kr/år

Vatten och Avlopp: 3.145 kr/år

Sommarvatten: 400 kr kr/år

Total driftskostnad: 33.772 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1987

TV/Internet

GavleNets fiber.

Byggnadskommentar

Isolerat gästhus öppet i nock med sovloft om ca 15 kvm, el finns. Två gårdshus kommer att plockas bort och följer ej med köpet. Det vita planket på baksidan samt stängsel kommer att plockas bort och följer ej med köpet.

Energiprestanda

120 kwt/kvm/år

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Bergvärmepump 2018

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Carport och garage med pannrum, vatten och el finns indraget.

Energideklaration utförd

2012-09-06

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda

120

Film

Läge

Områdesbeskrivning

På få platser i Sverige hittar man en så mättad och suggestiv äldre industrimiljö som i Forsbacka. Omgivningen är minst sagt kontrastrik. Intill den gamla hyttan bjuds både på skramlande skrothantering och ett idylliskt parklandskap med fridfulla dammar och forsande vatten. Järnhanteringen i Forsbacka går tillbaka till 1500-talet. Mot slutet av 1800-talet växer här upp en storindustri, som under 1940-talet hade närmare 1000 anställda. Masugnarna var i drift till 1953 och det sista valsverket lades ner 1981.

Samhället norr om strömmen med bostadshus, skola, handelslokaler, baptistkapell med mera skapades huvudsakligen efter bildandet av Forsbacka Jernverks AB år 1870. Från 1945 har nästan alla de gamla husen ersatts med nya. De första nya byggnaderna var konsumhallen och ett annat hus med affärslokaler, post och bostäder nära sjön. Samtidigt tog kommunen alltmer över ansvaret för bostadsförsörjning och samhällsservice från bolaget. Från denna period härrör också den nya kyrkan (1965). Idrottsplatsen Mariehov anlades 1940 efter den gamla vägen till järnvägsstationen vid Margretehill.