10 st tomter i Harkskär

Brusängsvägen/Vadarestigen

1792 KVM 1.495.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Tomt

Mer fakta

Pris

1.495.000 kr

Vill du bo nära HAVET, på landet, ca 15 minuter till allt samt förverkliga dina husbyggardrömmar?

Här kan du bygga ditt drömhus och bo ett stenkast till havet med bad- och båtplats och åt andra hållet naturskönt med storskogen och busshållplats på andra sidan gatan, endast ca 15 minuter med bil till Gävle. Praktisk busslinje och cykelbana till centrum.

Här finns 10 st stora tomter med en storlek mellan 1 500-1 802 kvm, med byggrätt om HELA 350 kvm. Marken är beredd och klar med bästa tänkbara förutsättningar för att sätta igång att bygga. Pris från 1 495 - 1 895 tkr. Totalt 150 000 kr för anslutning av v/a, el och fiber. Först till kvarn principen gäller.
Ta fiskespöt i handen och gå till båten eller pumpa mountainbiken och cykla oändligt långt i storskogen är några av livskvaliteterna här. Promenadavstånd eller varför inte ta båten till den välrenommerade restaurangen Skärgårdskrogen.

Krav på husleverantör är Trivselhus, vars målsättning är att vara en ledande hustillverkare som realiserar drömmen om ett unikt hus. Hos Trivselhus hittar du flertalet husmodeller och tillval, för att du ska kunna forma ditt nya hem. Kontakta Mikael Nilzon på Trivselhus för att få guidning till just ditt drömhus, telefon: 0707716302 och mail: mikael.nilzon@trivselhus.se

Läs mer om Trivselhus på deras hemsida: https://www.trivselhus.se/

Förättningskarta under fliken "Filer" uppdateras allteftersom tomterna säljs.

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Kort information

Typ av egendom

Tomt

Typkod

210

Gatuadress

Brusängsvägen/Vadarestigen, 80595 Gävle

Område

10 st tomter i Harkskär

Tomtarea

1792 kvm

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Driftkostnad:

Total driftskostnad: 0 kr/år

Beskrivning av kostnader: Anslutningsavgift 150 000 kr för v/a, el och fiber betalas av köparen.

Byggnad

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Norrlandet är benämningen på Gävlebuktens norra kust, från Fredriksskans mot Harkskär och öarna utanför, känt för sina stora sommarvillor, sommarhem och fiskelägena Bönan och Utvalnäs. Delar av den jord Karl IX:s hustru Kristina 1602 donerade till Gävle uppläts på 1800-talet till fiskare. 1973 erbjöds tomträtt till de som har hus på Norrlandet. Numera är många tomter friköpta.

På Norrlandet finns omkring 200 bofasta, däribland omkring 15 yrkesfiskare, och många sommarboende. De första sommarvillorna byggdes i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet med glasverandor och badhus, till exempel Engeltofta. Till Norrlandet fanns då reguljär ångbåtstrafik. Flera föreningar och organisationer har eller har haft sommarhem på Norrlandet. Från gamla E4 finns cykelbana utbyggd till Bönan.

Norr om Engeltofta herrgård finns ett villaområde som SCB klassade som separat småort år 2010 med namnet Fredriksskans. Denna småort klassades 2015 som en del av tätorten Bönan.

Besök Bönakusten i Gävle Skärgård & lägg till vid Huseliiharens / Seglarbarens gästhamn. Förutom att förtöja hos Sveriges näst äldsta segelsällskap - GSS med världsmästerskap & stora regattor på sitt CV - förtöjer du också i mitt i den populära kustleden. Norrlandets kustled är en vandringsled på ca 15 km som sträcker sig mellan Engeltofta och Marskärsudden.

Längs leden finns 13 orienteringstavlor som visar ledens sträckning, grillplatser, badplatser och var toaletter finns sommartid. Tänk på att ta med egen ved till grillplatserna. Kustledens huvudsyfte är att tillgängliggöra vattnet och de strandnära, allmänna naturområdena, samt att visa upp den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen.