Bomhus

Holmsundsallén 59

295 KVM 9 rum och kök 5.775.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

295 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

9 st , varav 5 st sovrum Mer fakta

Pris

5.775.000 kr

Tvåfamiljsvilla nära Havet! 295 kvm med bergvärme. Enskilt belägen inbäddad i härlig grönska.

Äntligen en generös och insynsskyddad tvåfamiljsvilla från 20-talet som är ypperlig för såväl generationsboende som uthyrning. Enskilt belägen inbäddad i fantastisk grönska, med naturen runt knuten, ändå med närhet till havet och Gävle centrum.

Antingen att äga och förvalta. Generationsbo eller bo och hyra ut, bara fantasin sätter gränsen. Två insynsskyddade lägenheter i etagé med fina fiskbensmönstrade stavparkettgolv i ek, furuplankgolv, parskjutdörrar och öppna spisar som minner om 20-talet. Vardagsrum och matrum i fil. Stora och insynsskyddade sovrum. Ägarlägenheten har såväl stor altan med utespa nersänkt, som stor soldränkt balkong med härliga vyer mot skogen och åkrarna. På andra gaveln ligger entrén till den andra lägenheten med en entréaltan och inglasat uterum. Källare under hela huset med gott om förvaringsmöjligheter. Lada med garage och loft.

Varmt välkommen - Tvåfamiljsvillor är mycket eftertraktat

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Ägarlägenhet - Hall

När du klivit in från herrgårdsuppfarten via en skyddad entéaltan med utespa, står du på ett furuplankgolv i en hall med en garderob. I anslutning till hallen ligger en gäst wc.

Vardagsrum

Rakt fram i hallen ligger ett vardagsrum med bevarat fiskbensmönstrat stavparkettgolv i ek. I vardagsrummet är den en fin öppen spis. I fil med vardagsrummet genom parskjutdörrar ligger en matsal.

Mat-/allrum

Via bevarade skjutdörrar från vardagsrummet ligger en totalt insynsskyddad matsal med fiskbensmönstrat stavparkettgolv i ek. Genomgående från vardagsrummet till matsalen är det fönster åt två håll vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

Kök

Från såväl hallen som via en serveringsgång från matsalen ligger ett kök i vinkel med furuplankgolv. Köket är utrustat med spis med häll, kyl/frys, diskmaskin och rostfri fläkt.

Pigkammare

I anslutning till köket ligger en pigkammare och en klädkammare.

Övervåning - Hall

När du kommit uppför trappan ligger en möblerbar hall med furuplankgolv.

Sängkammare

Direkt till vänster i hallen uppe ligger en sängkammare med furuplankgolv och två garderober. Från sängkammaren är det nya glasdörrar till en stor skyddad balkong inbäddad i all grönska.

Sovrum

Vidare in till vänster från hallen uppe ligger ett stort och insynsskyddat sovrum med furuplangolv, två stora klädkammare

Sovrum

Längst in via passagen ligger ett stort sovrum med två garderober och i anslutning till ett utrymme med handfat och längst in en klädkammare.

Duschrum

Rakt fram i hallen uppe ligger ett totalrenoverat -10 dusch-/badrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. I taket är det infällda spotlights. Här har du såväl duschplats med duschvägg som ett mysigt sittbadkar.

Lägenhet 2 - Hall

När du klivit in via en entréaltan med inglasat uterum på husets andra gavel, står du i en hall med furuplankgolv och en gäst-wc i anslutning.

Kök

Till höger från hallen ligger ett stort kök med furuplankgolv och nyare inredning. Köket är utrustat med spis med häll, rostfri fläkt, kyl/frys och ny diskmaskin.

Matsal

Från köket via en passage med en klädkammare och en garderob, ligger en totalt insynsskyddad matsal med fiskbensmönstrat stavparkettgolv i ek.

Vardagsrum

Från såväl hallen som matsalen via parskjutdörrar ligger ett stort vardagsrum med fiskbensmönstrat stavparkettgolv i ek och en öppen spis.

Övervåning - Hall

När du kommit uppför trappan kommer du till en möblerbar hall med furuplankgolv och en klädkammare i anslutning.

Duschrum

Rakt fram i hallen ligger ett stort kaklat duschrum.

Sovrum

Direkt till höger i hallen uppe ligger ett stort sovrum med furuplankgolv, två garderober och en kattvind samt en klädkammare med trappa till vinden. Från sovrummet är det utgång till en stor balkong med trätrall.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Holmsundsallén 59, 80423 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

295 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

156 kvm

Tomtarea

3525 kvm

Antal rum

9 st , varav 5 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

3.469.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  9
  • Totalt belopp: 3.281.000 kr
Driftkostnad:

Försäkringskostnad: 7.500 kr/år

Renhållning: 2.750 kr/år

Uppvärmning: 61.000 kr/år

Vatten och Avlopp: 7.500 kr/år

Total driftskostnad: 78.750 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1927

TV/Internet

GavleNets fiber

Byggnadskommentar

Servitut på vattnet med grannen

Energiprestanda

53 kwt/kvm/år

Grundmur

Betong

Grund

Källare

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor, takkupor renoverade 2021

Fönster

2-glasfönster, Q-märkt

Uppvärmning

Bergvärmepump

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Övriga byggnader

Lada med garage och loft. Friggebod.

Parkeringsbeskrivning

Garage i ladan

Energideklaration utförd

2022-12-12

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

C

Energiprestanda

53

Energiprestanda, primärenergital

89

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget.