Bomhus

Myrbackavändan 34

142 KVM 6 rum och kök 3.120.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

142 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Pris

3.120.000 kr

Vill du bo insynsskyddat och fräscht i parhus med stora altaner och modern öppen planlösning?

Här bor du insynsskyddat i lättskött och renoverat parhus med nytt sept. 2020(!) tak och stort, nytt -20 inglasat uterum med skjutbar glasvägg mot skyddad och öppen altan.

Ljusa, rymliga och skyddade sällskapsytor såväl ute som inne. Hela fyra stycken sovrum och möjlighet till fem för den som önskar det! Totalrenoverat duschrum med fönster, kakel och klinker med värme. Ny -19 tvättmaskin och torktumlare. Totalrenoverat -18 badrum. Modern öppen planlösning med infällda spotlights i taket och fönster åt tre håll ger ett härligt ljus. Nyare kök med barhäng och gott om förvaring. Maskiner från Husqvarna. Fina ekparkett- och klinkergolv. Centraldammsugare. Isolerat förråd på gården. Bra förvaringsmöjligheter om ca 30 kvm på vinden. Samfällighetsavgift 2 700 kr/månad inkl. bl. a. värme, vatten, renhållning, snöröjning, tvättstuga och gårdshus.

Varmt välkommen - Rymligt och lättskött

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat entrégården med isolerat förråd och stor altan och klivit in känner du direkt den öppna och välkomnande planlösningen. I entrén ligger ett klinkergolv och vidare i vardagsrum och kök ligger ett ekparkettgolv.

Kök

Till höger i den öppna planlösningen med fönster åt tre håll ligger ett luftigt och nyare kök med gott om förvaring. Maskiner i svart högblank från Hurqvarna, varav hel kyl, hel frys, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd. Vidare är köket utrustat med induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Bänkskivorna är i massiv ek och ger ett varmt intryck. Barhäng öppet mot vardagsrummet. Under trappan ligger ett walk in skafferi.

Vardagsrum

Öppet rakt fram ligger ett vardagsrum med stora fönster och utgång till ett stort, nytt -20 inglasat uterum med skjutbara väggar mot en öppen och skyddad altan.

Duschrum

Till vänster i hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Duschrummet är utrustat med ny -19 tvättmaskin och torktumlare. I duschrummet är det ett fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Sov-/arbetsrum

Längre in till vänster ligger ett sovrum med nya- 20 garderober och ytskikt varav parkettgolv i ljuslaserad ask.

Sängkammare

Skyddat mot baksidan ligger en sängkammare med ljuslaserat askparkettgolv och garderobsvägg med skjutdörrar.

Övervåning - Allrum

När du kommit uppför den fina trappan med uttag för centraldammsugare ligger ett stort, ljust allrum som för den som önskar, lätt kan delas av till ett femte sovrum...

Badrum

Till vänster på övervåningen ligger ett totalrenoverat -18 badrum utrustat med handdukstork och löst badkar med duschvägg.

Två sovrum

Längst in till vänster på övervåningen ligger två sovrum varav ett med panélfondvägg.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Myrbackavändan 34, 80427 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

142 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

222 kvm

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

1.423.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  14
  • Totalt belopp: 1.437.900 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 4.188 kr/år

Elkostnad: 4.452 kr/år

Samfällighet: 32.400 kr/år

Total driftskostnad: 41.040 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1976

TV/Internet

Gavlenets fiber

Grund

Platta på mark

Fasadtyp

Stående träpanel, målad 2015/16

Taktyp

Plåt, nytt sept. -20

Fönster

3-glasfönster, nya 2017

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Gemensamt garage i länga och p-plats ingår i samfällighetsavgiften.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget