Centralt

Hantverkargatan 20C

87,5 KVM 3 rum och kök 1.850.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

87,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

1.850.000 kr

Högst upp på taket på gamla Pixfabriken från 1917 ligger denna insynsskyddade takvåning

Vill du bo bekvämt med hiss mitt i centrum i historisk byggnad, Pixfabriken med härlig innergård med mysiga platser att sitta ner på.

Insynsskyddad takvåning med öppen planlösning och fri vy över hustaken i vacker fastighet från förra seklets början 1917. Hiss! Nyinlag, ljuslaserat ekparkettgolv i kök och klädkammare. Stort vardagsrum med öppen planlösning mot hallen. Insynsskyddad och rymlig sängkammare. Badrum med bubbelbadkar och egen tvättmaskin och moderniseringsbehov - bra för dig som vill sätta din egna prägel. Kök med Husqvarnamaskiner varav bl. a. hel kyl med vatten och hel frys med is. Stor klädkammare med ingång från såväl hall/vardagsrum som sovrum.

Attraktiv BO88-förening med gott om faciliteter såsom bastu, pingis- och hobbyrum samt samlingslokal med övernattningsmöjligheter.

Varmt välkommen - Ostört uppe på taket...

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall/Vardagsrum

När du passerat den lummiga och fina innergården med flera uteplatser och tagit hissen högst upp och klivit in står du i en öppen hall med öppen planlösning mot vardagsrummet och genomgående ligger ett parkettgolv.

Kök

Till höger från hallen ligger ett kök med helt nyinlagt ljuslaserat ekparkettgolv. Köket är utrustat med maskiner från Husqvarna varav spis med häll, hel kyl med vatten och hel frys med is. En ny fläkt kommer att sättas in av säljaren.

Sovrum

Från såväl klädkammare som kökets matplats kommer du in till ett insynsskyddat och rymligt sovrum med parkettgolv.

Klädkammare

Från såväl hall som sovrum ligger en klädkammare med nyinlagt ljuslaserat ekparkettgolv, hängare och hyllor.

Badrum

Rakt fram från vardagsrum/hall ligger ett badrum med bubbelbadkar och egen tvättmaskin. Här behövs moderniseras - bra för dig som vill sätta din egna prägel.

Sängkammare

Till vänster från vardagsrum/hall ligger en stor insynsskyddad sängkammare med parkettgolv och plats för extra garderober.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

64

Gatuadress

Hantverkargatan 20C, 80323 Gävle

Område

Centralt

Boarea

87,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum

Våningsplan:

5

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal insats: 0,61406
  • Andelstal avgift: 0,61406
Månadskostnad:

5.278 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Nej
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 3.600 kr/år

Total driftskostnad: 3.600 kr/år

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

HSB Bogården

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

176

Byggnadsår

1917

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta vicevärd på 0702-999133 mellan kl 9.00-12.00.
Det går också bra att maila till: vicevard@brfbogarden.se

Se även föreningens hemsida: https://www.hsb.se/sodra-norrland/brf/bogarden/

TV/Internet

Com hem ingår i månadsavgiften/Com hems tre hål i väggen eller Telenors fiber

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns tvättstuga och förråd. I övrigt finns tillgång till bastu, pingis- och hobbyrum samt samlingslokal med övernattningsmöjligheter.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Den första tomten i kv Bogården byggdes 1866. Byggnaderna klarade sig genom den stora stadsbranden 1869 då större delen av staden mellan ån och Staketgatan ödelades.
Ett stenhus byggdes 1904 efter Hantverkargatan åt Pix. Det var ett kombinerat fabriks-, kontors- och bostadshus. Pixfabriken växte och behövde nya lokaler och 1917 byggdes den nya fabriken, vilken nu byggts om och inrymmer bostäder.
Den s k Pixvillan utmed Staketgatan i jugendstil byggdes 1909-1911. Huset fick en påkostad interiör. Villan revs under 1980-talet för att ge plats åt nyproduktionen.
Det s k Håglinska tegelhuset efter Kaplansgatan byggdes 1901. Huset finns fortfarande kvar och inrymmer nu elva lägenheter.

Mellan 1920 och fram till mitten av 1980-talet skedde inga egentliga förändringar i kvarteret, som i övrigt var bebyggt med trähus i en och två våningar.
Här bor du mitt i centrum med närhet till högskolan och Boulognerskogen. I Boulognerskogen, en av landets största stadsparker kan du bara strosa runt, ha picnic i det gröna, spela bangolf, volleyboll, lyssna på uppträdanden, bada och mycket mera. Boulognerskogen planerades i mitten av 1800-talet och hade då romantiken som förebild. Sedan dess har parken moderniserats fortlöpande. Idag är Boulognerskogen ett skulpterat parklandskap med både öppna gräsytor, trädgrupper och olika vattenmiljöer. I den intilliggande Stadsträdgården kan du beskåda Carl Milles "Fem musicerande genier". Under sommartid finns ett sommarcafé med fika, glass och matservering.