Centrum

Byggmästargatan 17C

107,5 KVM 4 rum och kök 2.500.000 kr
Mäklare Jessica Backman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

107,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

4 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

2.500.000 kr

Vill du bo i en central och smakfull gavellägenhet med balkong i söderläge?

Varmt välkommen till denna smakfulla och väldisponerade gavellägenhet om 4 rok på Byggmästargatan 17C!

I denna gavellägenhet slås du av de iögonfallande och tidstypiska detaljerna som är varsamt bevarade, den generösa takhöjden och det härliga ljusinsläppet från tre väderstreck. Smakfullt renoverat kök (-13) med anslutande serveringsrum, matsal med charmiga skjutdörrar, stort vardagsrum med parkettgolv, värmande öppen spis och utgång till balkong i bästa söderläge. I denna lägenhet inryms även ett renoverat toalettrum (-16) med klinkergolv, ett större duschrum med kaklade väggar och klinkergolv samt två rymliga sovrum. Vid samtliga fönster hittar du vackra fönsterbrädor i sten. Genomgående renovering av väggar och tak i vardagsrummet, matsalen och hallgången (-19).

Välskött förening med tillgång till flertalet gemensamhetsutrymmen samtidigt som bredband, kabel-TV, värme och vatten ingår i den låga månadsavgiften. Här bor du centralt på den populära stadsdelen Norr med närhet till bland annat Boulognerskogen med dess promenadstråk, högskolan och sjukhuset. Ett stenkast bort hittar du stadskärnan med flertalet restauranger, matbutiker och affärer.

Mäklare

Jessica Backman

Fastighetsmäklare
0706-237910
jessica@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in genom ytterdörren står du i en rymlig hall med plats för avhängning och via hallgången når du såväl vardagsrummet och matsalen. Till vänster om hallen finns fyra platsbyggda garderober som medför praktisk förvaring.

Toalettrum

Direkt till höger om hallen ligger ett smakfullt renoverat toalettrum (-16) med klinkergolv och halvkaklade väggar. Utrustat med WC och handfat.

Kök

Vidare till höger om hallen ligger ett rymligt helrenoverat kök (-13) i dansk design från Kvik. Iögonfallande bänkskiva i kompositsten med infälld diskho och kaklat stänkskydd. Utrustat med två kombinerade kyl/frys, spishäll, fläkt, ugn, integrerad diskmaskin och tvättmaskin - samtliga vitvaror från Siemens. I köket hittar du även en fallklafftablå som är kopplad till tre ringklockor i lägenhetens övriga rum, användes tidigare för att påkalla tjänstefolkets uppmärksamhet. Ny puts i kökets innertak (-20). I direkt anslutning till köket finns ett tidstypiskt serveringsrum som leder vidare till matsalen.

Matsal

Från såväl serveringsrummet som vardagsrummet ligger en matsal med gott om utrymme för ett större matbord. Fönster i två väderstreck som genererar ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger ett vackert parkettgolv och via de tidstypiska skjutdörrarna kan du kliva ut till vardagsrummet. Matsalen användas som sovrum om så önskas.

Vardagsrum

Stort och rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från två håll, värmande öppen spis och fint parkettgolv (slipat -17). Från vardagsrummet kan du kliva ut på balkongen som är belägen i bästa söderläge och vetter mot föreningens lummiga innergård.

Badrum

Fräscht badrum utrustat med klinkergolv, kaklade väggar, WC, handfat, spegelskåp, duschhörna och handdukstork (el ej inkopplat till handdukstork).

Sovrum

Till vänster från hallen ligger ett sovrum med laminatgolv. Tapetserade och målade väggar (-13).

Sovrum

Vidare till vänster om hallen ligger ännu ett sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar (-13).

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

11

Gatuadress

Byggmästargatan 17C, 80324 Gävle

Område

Centrum

Boarea

107,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

4 st , varav 2 st sovrum

Våningsplan:

1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 5,364
Månadskostnad:

4.384 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Ja
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 1.200 kr/år

Försäkringskostnad: 2.400 kr/år

Total driftskostnad: 3.600 kr/år

Tvättavgift för tillgång till tvättstugan 25 kr/gång. Eventuell avgiftshöjning i samband med renovering av fönster och balkongdörrar, enligt uppgift från ordförande 2020-11-20.

Pantsättning

är pantsatt

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Borggården

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

33

Byggnadsår

1944

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta föreningen via e-post: bg.gavle@gmail.com.

TV/Internet

Kabel-TV grundutbud och bredband via GavleNet ingår i månadsavgiften

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Tvättstuga, cykelrum, samlingslokal och övernattningslägenhet finns i föreningen.

Utförda renoveringar

Renovering av trappuppgång (-19)

Kommande renoveringar

Fönster och balkongdörrar

Energiprestanda

106 kwt/kvm/år

Energideklaration utförd

2020-06-18

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

D

Energiprestanda

106

Energiprestanda, primärenergital

103

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Gävle centrum delas av Gavleån som rinner igenom hela stadskärnan. I folkmun bor du på Söder eller Norr, och de två ”stadsdelarna” i centrum skiljer sig en del åt – trots att du i dem båda bor mitt i stan. På Norr är bebyggelsen mer kompakt och det är här du hittar Gävles sekelskiftespalats. Söder är istället en stadsdel med modernare bebyggelse som pulserar av liv, även på kvällstid. Oavsett vilken sida du väljer att bosätta dig på är du dock mitt i händelsernas centrum och med gångavstånd till Centralstationen.
Sveriges Fängelsemuseum ligger på söder intill Gävle slott. Här kan du gå på utställningar och besöka fängelsehålor som byggdes redan på 1500-talet. Stadsbiblioteket ligger vid slottstorget. Längs den södra delen av Kungsgatan hittar du Söder med alla dess restauranger och här finns även mängder av affärer, bl. a. Ica och Konsum, restauranger, krogar och pubar som passar alla smaker. Den här delen av stan pulserar från morgon till kväll. Inför jul ställer man sedan 1966 upp en stor julbock i halm på slottstorget. Julbocken är på senare tid en världskändis och har blivit lite av en symbol för Gävle.