Gävle - Norrlandet

Sjöviksvägen 7

173 KVM 6 rum och kök 5.475.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

173 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

6 st , varav 5 st sovrum Mer fakta

Visning

Visning måndag 22 augusti Ring 026-12 15 15 eller maila info@bergmansmaklarbyra.se för tidsbokning! Se över lånelöftet innan...

Pris

5.475.000 kr

På havssidan på Norrlandet med skogen runt knuten, närhet till Havet & badplats. Ca 10 min till stan

Äntligen en villa på Norrlandet på havssidan med gångavstånd till havet med fin badplats, endast 10 minuter till Gävle centrum. Cykelbana finns hela vägen till gamla E4:an.

Friköpt tomt om 2 400 kvm med dubbel carport, isolerad friggebod, snickarbod och isolerat gästhus om ca 20 kvm med luftvärmepump, bastu, dusch och wc samt fiber indraget.

Huset är ombyggt 2016. En trevlig entréaltan, som följer husets fasad på hela framsidan, möter dig. När du klivit in står du i en tambur med klinkergolv med värme. Vidare är det plangolv med golvvärme med vattenburet system i entréplan. Vardagsrum öppet i vinkel med ljusinsläpp från tre håll. Separat tvättstuga. Två badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet, varav ett stort med hörnbubbelbadkar. Kök med fungerande järnspis, fint plankgolv och dubbla dörrar ut till altanen. Rymliga sovrum. Parkettgolv i ek på övervåningen. Möjligt till tre sovrum uppe. Centraldammsugare. GavleNets fiber. Kommunalt V/A och egen brunn.

Varmt välkommen - Sällsynt med hus på havssidan

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat den rymliga entréaltanen och klivit in står du i en tambur med praktiskt avhängningsdel och fint klinkergolv med värme. Vidare in i husets öppna hall ligger genomgående med vardagsrum och sovrum ett plankgolv med värme från vattenburet(!) system.

Kök

Längst in till vänster ligger ett kök i husets påbyggnad. I köket ligger ett mycket fint plankgolv och en fungerande järnspis skapar massor med mys och värme. Köket är vidare utrustat med kyl/frys, fläkt, diskmaskin -14 och spis med häll -20. Från köket är det utgång till den stora altanen som följer husets fasad på hela framsidan.

Duschrum

Till vänster när du klivit in ligger ett kaklat duschrum med klinkergolv med värme från vattenburet system. I duschrummet är det ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Tvättstuga

Intill duschrummet ligger en separat tvättstuga med klinkergolv med värme från vattenburet system. I tvättstugan är det ett fönster. Tvättstugan är utrustad med ho, tvättmaskin och torktumlare, av bästa kvalitet.

Sängkammare

I husets andra hörna till vänster ligger ett stort sovrum med plankgolv och hela fyra stycken dubbla garderober samt fönster åt två håll.

Sov-/arbetsrum

Rakt fram i hallen ligger ett sovrum med plankgolv.

Vardagsrum

Öppet till höger från hallen ligger ett rymligt vardagsrum med plankgolv och utgång via dubbla dörrar till framsidans altan.

Övervåning - Hall

När du kommit uppför trappan står du i en möblerbar hall och på hela övervåningen ligger det tvåstavigt parkettgolv i ek från Kährs. I anslutning till hallen är det en rymlig klädkammare.

All-/sovrum

Längst in till vänster från hallen uppe ligger ett allrum som lätt kan nyttjas som sovrum om så önskas.

Badrum

I anslutning till hallen uppe ligger husets andra badrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. I badrummet är det fönster åt två håll vilket tillsammans med takets lysdiodrar skapar ett trevligt ljus dag som kväll. I badrummet är det ett stort hörnbubbelbadkar.

Sovrum x 2

Till höger från hallen uppe ligger två rymliga och insynsskyddade sovrum.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Sjöviksvägen 7, 80595 Gävle

Område

Gävle - Norrlandet

Boarea

173 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

2400 kvm

Antal rum

6 st , varav 5 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

3.432.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  6
  • Totalt belopp: 820.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 38.300 kr/år

Försäkringskostnad: 5.500 kr/år

Renhållning: 2.551 kr/år

Sotning: 1.000 kr/år

Vatten och Avlopp: 6.024 kr/år

Total driftskostnad: 53.375 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

2000

TV/Internet

GavleNets fiber.

Grund

Källare/krypgrund

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Plåt

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten

Vatten

Kommunalt vatten året om & egen brunn

Avlopp

Kommunalt avlopp

Övriga byggnader

Isolerad friggebod om ca 8 kvm. Snickarbod om ca 15 kvm. Isolerat gästhus om ca 20 kvm med luftvärmepump, wc, dusch och bastu samt fiber indraget - Perfekt för tonåringen eller gästerna.

Parkeringsbeskrivning

Dubbel carport med förråd om ca 12 kvm öppet i nock.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Norrlandet är även benämningen på Gävlebuktens norra kust, från Fredriksskans mot Harkskär och öarna utanför, känt för sina stora sommarvillor, sommarhem och fiskelägena Bönan och Utvalnäs. Marken är till största delen upplåten med arrenden till bebyggda tomter. Delar av den jord Karl IX:s hustru Kristina 1602 donerade till Gävle uppläts på 1800-talet till fiskare. 1973 erbjöds de som har hus på Norrlandet tomträtt. Numera är många tomter friköpta.

På Norrlandet finns ännu yrkesfiskare, och många sommarboende. De första sommarvillorna byggdes i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet med glasverandor och badhus, till exempel Engeltofta. Till Norrlandet fanns då reguljär ångbåtstrafik. Flera föreningar och organisationer har eller har haft sommarhem på Norrlandet. Från gamla E4 finns cykelbana utbyggd till Bönan.

Norr om Engeltofta herrgård finns ett villaområde som SCB klassade som separat småort år 2010 med småortskod S7087 och namnet Fredriksskans. Denna småort klassades 2015 som en del av tätorten Bönan