Söder

Sörbygatan 71B

64,5 KVM 2 rum och kök 1.580.000 kr
Mäklare Jessica Backman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

64,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum Mer fakta

Pris

1.580.000 kr

Vill du bo i en stilfull och väldisponerad lägenhet med balkong på populära Söder?

Varmt välkommen till denna stilfulla och rymliga lägenhet med balkong i bästa söderläge!

I denna väldisponerade tvårumslägenhet erbjuds generösa ytor i samtliga rum. Stor och välkomnande hall med klinkergolv, renoverat kök (-10/11) med rostfria och integrerade vitvaror och smakfullt sovrum med skjutdörrsgarderober i ljust trä. Helrenoverat och rymligt duschrum (-19) utrustat med bland annat kaklade väggar, klinkergolv med värme, duschhörna, tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrum med fint parkettgolv och utgång till balkong där du kan vila ögonen på Sörbygatans lummiga allé.

Från lägenheten kan du bekvämt ta hissen ner till entréplan. Välskött och attraktiv förening med låg månadsavgift och tillgång till flertalet gemensamhetsutrymmen så som bland annat övernattningslägenhet, bastu och gym. Här bor du i den populära stadsdelen Söder och en kort promenad bort hittar du söders stora utbud av restauranger, matbutiker och affärer.

Mäklare

Jessica Backman

Fastighetsmäklare
0706-237910
jessica@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in genom ytterdörren står du i en rymlig och möblerbar hall. Utrustad med dimbara spotlights i taket, klinkergolv med elburen värme och en platsbyggd garderob.

Kök

Till höger om hallen ligger ett fräscht kök (-10/11) utrustat med ugn (-19), spishäll, fläkt, inbyggd mikro, kyl/frys i rostfritt och integrerad diskmaskin. Bänkskiva i massivt trä, spotlights under överskåpen och klinker med elburen golvvärme.

Sovrum

Vidare till höger om hallen ligger ett rymligt sovrum med parkettgolv och plats för dubbelsäng. Längs med ena väggen finns en smakfull och praktisk skjutdörrsgarderob.

Duschrum

Rakt fram från hallen ligger ett stilrent och helrenoverat duschrum (-19) med helkaklade väggar, klinkergolv med elburen värme och dimbara spotlights i taket. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, rymlig duschhörna med glasdörr, extra förvaringsskåp, WC, tvättställ, spegelskåp och handdukstork.

Vardagsrum

Till vänster om hallen ligger ett stort vardagsrum med betsat parkettgolv. Från vardagsrummet kan du kliva ut på den härliga balkongen som vetter mot lummig allé i söderläge, utrustad med trätrall.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

78

Gatuadress

Sörbygatan 71B, 80255 Gävle

Område

Söder

Boarea

64,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum

Våningsplan:

2

Hiss

Ja

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal insats: 0,44234
  • Andelstal avgift: 0,44234
  • Reparationsfond: 867 kr, kontrollerat: 2020-09-04
Månadskostnad:

3.009 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Nej
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 3.840 kr/år

Försäkringskostnad: 2.880 kr/år

Total driftskostnad: 6.720 kr/år

Årlig avgiftshöjning inplanerad fram till år 2024, kontrollerat 2020-09-17. Individuellt medlemskap i HSB krävs av köparen. HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr + 300 kr i årlig avgift.

Pantsättning

är pantsatt

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

HSB Pernau

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

223

Byggnadsår

1973

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta föreningen via ordförande Mikael Rusthoi 070-357 26 07 eller e-post brf.pernau@comhem.se. Läs mer om bostadsrättsföreningen på deras hemsida: https://www.hsb.se/sodra-norrland/brf/pernau/

TV/Internet

Com Hems grundutbud ingår i månadsavgiften/Com Hems tre hål i väggen alternativt fiber via Telia

Utförda renoveringar

-13: Nya fönster och balkongdörrar
-16: Underhåll av räcken. Påbörjat målning av golv i källargångar och tvättstugor.
-17: Arbetet med räcken och golv i källare och tvättstugor slutfördes. Rensning av ventilationssystem samt OVK. Radonmätning påbörjades. Stamrust på 5 st lägenheter i 69A.
-18: Vattenskada lägenhet 71H, bastun utriven pga fuktskada. Tätning av sprickor mellan huskropparna i källarna i hus 67 och 71. Två tvättstugor nedmonterade och bortforslade. Upphandling av stambyte.
-19: Utbyte av hiss i 71E och 71C beställt. Tvättmaskin utbytt. Stamrust påbörjat. Byte av lås till entréer och lägenheter samt källare och förråd.

För mer information, se föreningens årsredovisning.

Kommande renoveringar

-20: Fortsatt stambyte. Byte av 3 st hissar. -21: Byte av hissar. Vid behov byte av tvättmaskiner. Upphandla målning av trappor och entréer. -22: Fortsätta hissbytet. Målning av trappor och entréer.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Tvätt- och grovtvättstuga, samlingslokal, bastu, gym och övernattningslägenhet finns i föreningen.

Energiprestanda

128 kwt/kvm/år

Parkeringsbeskrivning

Föreningen förfogar över 70 st parkeringsplatser, till dessa är det separat kösystem.

Energideklaration utförd

2019-03-11

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Energiprestanda

128

Energiprestanda, primärenergital

123

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Gävle centrum delas av Gavleån som rinner igenom hela stadskärnan. I folkmun bor du på Söder eller Norr, och de två ”stadsdelarna” i centrum skiljer sig en del åt – trots att du i dem båda bor mitt i stan. På norr är bebyggelsen mer kompakt och det är här du hittar Gävles sekelskiftespalats. Söder är istället en stadsdel med modernare bebyggelse som pulserar av liv, även på kvällstid. Oavsett vilken sida du väljer att bosätta dig på är du dock mitt i händelsernas centrum och med gångavstånd till Centralstationen.
Sveriges Fängelsemuseum ligger på söder intill Gävle slott. Här kan du gå på utställningar och besöka fängelsehålor som byggdes redan på 1500-talet. Stadsbiblioteket ligger vid slottstorget.

På Söder finns restaurangerna! Längs den södra delen av Kungsgatan finns mängder av affärer, bl. a. Ica och Konsum, restauranger, krogar och pubar som passar alla smaker. Den här delen av stan pulserar från morgon till kväll. Inför jul ställer man sedan 1966 upp en stor julbock i halm på slottstorget. Julbocken är på senare tid en världskändis och har blivit lite av en symbol för Gävle.