Vallbacken/Villastan

Strömsborgsvägen 4

150 KVM 3,5 rum och kök 4.075.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

150 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

4 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

4.075.000 kr

Spatiös paradvåning om 150 kvm med stor balkong i pampig fastighet från 1897 på LUGN attraktiv gata

Magnifik paradvåning om hela 150 kvm med stor balkong i en av få vackert bevarade och pampiga fastigheter med torn från förra seklets början uppförd 1897 med stor trädgård på mycket lugn och attraktiv villagata som minner om forna tider. Hela 3.40 meter i takhöjd och bevarad, ståtlig kakelugn i bruk.

Uppfört av hemmansägaren Gustaf Gustafsson år 1897, sedan har Handskmakare Rudolf Nordqvist och länsvetrinär Emil Holmström huserat här genom åren. Spatiösa salar i fil med fiskbensmönstrat parkettgolv med frisning. Andra bevarade detaljer såsom speglade dörrar och pardörrar samt stora fönsterlufter med fina fönsterhakar och handblåsta glas. Nytt -19 kök med inredning från Marbodal med bänkskivor i massiv ek, platsbyggd fläktkåpa i brons och rostfria maskiner. Praktiskt i anslutning till köket ligger ett grovkök/tvättstuga renoverad -19. Serveringsgång med gott om förvaring. Två badrum varav ett med dörr från såväl hall som sängkammare. Mycket stor sängkammare med furuplankgolv och bra förvaring. Stor, soldränkt balkong lugnt belägen mot baksidans prunkande trädgård med gemensam pergola och flertalet äppelträd. Parkeringsplats, värme, vatten och kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Varmt välkommen - Från förra seklet mycket lugnt beläget med stor äppelträdgård - måste bara ses

Se film https://youtu.be/xWa-fpdTOYo eller längre ner på hemsidan.

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat den ståtliga entrén och klivit in i står du i en hall med ekparkett med fiskbensmönster och frisning. Vidare är det speglade dörrar och redan här hela 3,40 meter i takhöjd. I anslutning till hallen med speglad dörr ligger en klädkammare.

Duschrum

Direkt till höger genom en speglad dörr i hallen ligger ett kaklat duschrum.

Kök

Rakt fram i hallen ligger en serveringsgång som till höger leder dig till en ljust kök med enstavigt parkettgolv i ek, ny -19 inredning från Marbodal med integrerad maskin och bänkskivor i massiv ek. Vidare är köket utrustat med induktionshäll, rostfri hel kyl och hel frys, samt inbyggd såväl ugn som mikro i arbetshöjd. En platsbyggd fläktkåpa i brons från Tovenko.

Grovkök/Tvättstuga

Vidare från köket ligger ett rum där pigan kanske huserade en gång i tiden. Rummet har genom tiderna också använts som skafferi. Idag är rummet totalt renoverat -19 till ett praktiskt grovkök med tvättmaskin, torktumlare samt bra förvaring.

Sal

Från såväl hallen som kökets serveringsgång kommer du in i den spatiösa salen med hela 3,40 meter i takhöjd och bevarad ekparkett med fiskbensmönster och frisning. En ståtlig kakelugn pryder i hörnan och är i bruk för den som vill ha mysiga kvällar. Ett magnifikt burspråk släpper in ett härligt ljus genom handblåsta glas med fönsterbågar med bevarade fönsterhakar som minner om forna tider. Häga golvlister och breda taklister är också bevarade detaljer från förr. Här har Majken Ström stått och skådat äppelfrukten mogna på den prunkande baksidan.

Rum

Vidare genom speglade skjutpardörrar kommer du in i nästa stora rum med furuplankgolv, bevarad murstock, höga golvlister, takstuckaturer och utgång genom dubbla dörrar till en stor, soldränkt balkong med markis som vetter mot den lugna och stora baksidan med gemensam pergola för den som vill grilla i goda vänners lag.

Sovalkov/rum

Vidare från såväl rummet vid balkongen som via pardörrar från sängkammaren kommer man till ett rum/sovalkov med furuplankgolv och fina stuckaturer.

Sängkammare

Från såväl det stora duschrummet som från sovalkoven kommer du till en stor sängkammare med furuplankgolv och bra förvaring i två inbuyggda garderober och en stor inbyggd förvaringsyta med spegelskjutdörrrar.

Duschrum

Från såväl serveringsgången som från sängkammaren kommer du till ett duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

1102

Gatuadress

Strömsborgsvägen 4, 80266 Gävle

Område

Vallbacken/Villastan

Boarea

150 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

4 st , varav 2 st sovrum

Våningsplan:

2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal insats: 23,9
  • Andelstal avgift: 23,9
Månadskostnad:

6.596 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Nej
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 4.800 kr/år

Total driftskostnad: 4.800 kr/år

Pantsättning

är pantsatt

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Vallbacken 6:2

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Byggnadsår

1897

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Anna Petersson 073-0690155.

TV/Internet

Com hems tre hål i väggen. Fiber från GavleNet kommer inom kort.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns källarförråd och tvättstuga och flertalet allmänna ytor i källaren.

Energiprestanda

129 kwt/kvm/år

Energideklaration utförd

2012-08-04

Energistatus

Energideklaration är utförd

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet (som är namngett efter bl.a. gudar från den nordiska mytologin), till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel.

Det lantliga läget i utkanten av dåvarande Gävle tillsammans med närheten till det 1909 inflyttade Hälsinge regemente gjorde att stadsdelen blev populär hos officerare och andra ur stadens högre stånd. Stadsdelen har än i dag de högsta taxeringsvärdena och försäljningspriserna i Gävle kommun.

Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, f.d fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.