Villastaden/Kungsbäck

Liljevägen 10

55 KVM 2 rum och kök 1.575.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

55 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum Mer fakta

Pris

1.575.000 kr

Vill du bo i nyproducerad, insynsskyddad & modern tvåa på gaveln i attraktiva Villastan?

Nyproducerad lägenhet, insynsskyddat och fritt belägen på gaveln bekvämt med hiss och mycket stor balkong mot ett av stadens attraktivaste villaområden - Villastan.

Modern och mycket ljus lägenhet på andra våningen med öppen planlösning. Genomgående ekparkettgolv. Bra förvaringsmöjligheter i form av garderober och stor klädkammare. Stort duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Från den öppna planlösningen är det utgång genom helglasdörr till en mycket stor balkong möjlig att glasa in.

Ny Riksbyggenförening med möjlighet till extra förråd och p-plats på gården för den som önskar.

Det insynsskyddade och fria läget måste upplevas live - Varmt välkommen!

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

Redan när du tagit hissen upp och klivit in känner du känslan av nytt. Du står i en hall i vinkel med stor klädkammare med hängare och hyllor. Genomgående i hela lägenheten är det ekparkettgolv.

Sovrum

Rakt fram i hallen ligger ett insynsskyddat sovrum med tre garderober och plats för fler.

Duschrum

Vidare från hallens vinkel ligger ett stort duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Duschrummet är utrustat med hörnduschväggar, extra skåp och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum/kök

Öppet rakt fram i hallens vinkel ligger vardagsrum och kök med öppen planlösning. Från den öppna planlösningen kommer man ut genom en helglasdörr till en mycket stor balkong med fritt och insynsskyddat läge mot Villastan. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spis med häll, fläkt och mikro i arbetshöjd.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

22

Gatuadress

Liljevägen 10, 802 65 Gävle

Område

Villastaden/Kungsbäck

Boarea

55 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum

Våningsplan:

1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal avgift: 1,8491499999999998
Månadskostnad:

3.261 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Nej
  • Internet ingår: Ja
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 1.800 kr/år

Total driftskostnad: 2.760 kr/år

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

RB Brf Liljan i Gävle

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Byggnadsår

2016

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Anders M Johansson 070-332 19 26.

TV/Internet

Telias fiber.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns extra förråd att hyra för 150 kr/månad om så önskas...

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet, till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel. Området är av riksintresse och motivet är "Stadens ekonomiska liv och sociala struktur kan utläsas i bl. a. villastaden från tiden kring sekelskiftet 1900." och "Villabebyggelse med höga arkitektoniska kvaliteter i trädgårdsstadskaraktär som skapar trevlig boendemiljö."(Kulturmiljöbilaga Gävle stad)
Det lantliga läget i utkanten av dåvarande Gävle tillsammans med närheten till det 1909 inflyttade Hälsinge regemente gjorde att stadsdelen blev populär hos officerare och andra ur stadens högre stånd. Stadsdelen har än i dag de högsta taxeringsvärdena och försäljningspriserna i Gävle kommun. I Villastaden finns grundskolan Solängsskolan (där såväl Cat Stevens som Regina Lund varit elever) med förskoleklass och årskurserna F till 6. Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.