Gävle - Åsbyggeby

Sågverksslingan 2

187 KVM 6 rum och kök 5.975.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

187 kvm , enl. säljaren

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Visning

Visning måndag 12 december Ring 026-12 15 15 eller maila info@bergmansmaklarbyra.se för tidsbokning! Se över ditt lånelöfte innan...

Pris

5.975.000 kr

På en hörntomt med naturen runt knuten ligger detta NYA, oanvända(!) och mycket stora (hela 187 kvm)

På en hörntomt med naturen runt knuten ligger detta NYA, oanvända(!) och mycket stora (hela 187 kvm) hus som smyckats med en populär New England veranda. Endast 13 500 kwh/år. Nära barnomsorg, naturskönt med skogen ett stenkast åt ena hållet och åkrarna ett stenkast åt andra hållet, endast 13 minuter till Gävle åt ena hållet och lika nära till Valbo köpcentrum åt andra hållet.

Huset som erbjuds är ett färdigbyggt och flexibelt hus från Hjältevadshus för den stora familjen eller för alla som vill ha gott om svängrum. I entréplan är det golvvärme med vattenburet system. Redan i hallen möts du av två av husets mest iögonfallande detaljer. Tittar du upp ser du att takhöjden är helt otrolig (6 meter för att vara exakt) och tittar du rakt fram ser du husets hjärta – en smart och generös köksö på fyra meter från Ballingslöv. En perfekt plats för både snabbfrukostar, småkockar, mingel och läxläsning. På entrévåningen är planlösningen öppen, vilket ger en god överblick. Om barnen leker i trädgården hittar man dem snabbt från köket och vardagsrummet, där fönstren täcker husets alla sidor.

Alla fönstersmygar har utrustats med kalkstensbrädor och spotlights vilket ger ett fint ljus när mörkret faller. En täljstenskamin från Contura ger extra värme och hög mysfaktor i den öppna planlösningen. Från köket finns även en utgång via en helglasdörr till trädgården. Yale doormanlås på såväl ytterdörren som groventrén. Alla innerdörrar i massivt trä. Till övervåningen leds du av en trappa i ek. Två badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet samt infällda spotlights i taket. Härliga sällskapsytor för stora som små på såväl entréplan som övervåningen. Spotlights i taket i köket och badrummen. Huset har utrustats med Nexa ljussystem vilket innebär möjlighet att styra husets belysning från telefonen.

Varmt välkommen - Volymen måste upplevas och vi bjuder på snittar och bubbel på visningen

Se fräck film på mäklarens hemsida

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en hall med klinkergolv och hela 6 meter i takhöjd, med härligt ljusinsläpp. Här finns plats för extra förvaring för den som önskar. Genomgående på hela entréplan är det golvvärme med vattenburet system. I alla fönster sitter spotlights, vilka ger ett fint ljus när mörkret smyger sig på.

Kök/Vardagsrum

Öppet rakt fram ligger ett kombinerat kök och vardagsrum med inredning och en iögonfallande och mycket generös köksö från Ballingslöv. Köket är utrustat med rostfria maskiner från Siemens, varav inbyggd såväl ugn som mikro i arbetshöjd, hel kyl och hel frys samt fläkt. Vidare är köket utrustat med induktionshäll och integrerad diskmaskin. På var sida om köket är det sällskapsytor med stora fönster med ett härligt ljusinsläpp och en täljstenskamin från Contura. Från köket är det också utgångar genom helglasdörrar till baksidan.

Duschrum

Till höger från hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och fint klinker med värme på golvet. I duschrummet är det ett fönster, vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Grovkök/tvättstuga

Längst in till höger i huset ligger en groventré till en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

Sovrum

Till vänster vardagsrummet ligger ett rymligt sovrum med inmålade skjutdörrsgarderober.

Övervåning - Allrum

När du kommit uppför ektrappan står du i ett generöst allrum som gemensamt med hela övervåningen har ett parkettgolv i oljad ek. Här är det öppet hela vägen från entréplan till nock. Hela 6 meter. I anslutning till allrummet ligger två(!) klädkammare.

Sovrum

Till vänster från allrummet i husets hörna ligger ett stort sovrum med fönster åt två håll.

Sovrum

Till vänster i husets andra hörna ligger ett sovrum med fönster åt två håll.

Badrum

Till höger från allrummet ligger ett stort badrum med kakel på väggarna och klinker med golvvärme och fönster åt två håll vilka släpper in det härliga dagsljuset. I badrummet är det utrustat med såväl dusch som badkar.

Sovrum

Till höger intill badrummet ligger det största sovrummet med fönster åt två håll.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Sågverksslingan 2, 81892 Valbo

Område

Gävle - Åsbyggeby

Boarea

187 kvm , enl. säljaren

Tomtarea

1116 kvm

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Driftkostnad:

Elkostnad: 25.000 kr/år

Sotning: 700 kr/år

Samfällighet med renhållning, vatten och avlopp samt dagvatten: 9.000 kr kr/år

Villa och hemförsäkring ingår första två åren: 0 kr kr/år

Total driftskostnad: 34.700 kr/år

Årlig energiförbrukning 13 456 kwh/år

Byggnad

TV/Internet

GavleNets fiber

Energiprestanda

7849 kwt/kvm/år

Grund

Isolergrund

Fasadtyp

Liggande träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster isoler

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten

Vatten

Kommunalt vatten, via samfällighet

Avlopp

Kommunalt avlopp

Energiprestanda

7849

Energiprestanda, primärenergital

71

Film

Läge

Områdesbeskrivning

I Hagaström bor det c.a 2 000 invånare. I orten finns en matvaruaffär som heter Coop Nära men kallas i folkmun för Konsum. Det finns en pizzeria bredvid Coop. Hagaströms södra gräns representeras av Gavleån, där finns ett vattenkraftverk och i bostadsområdet Duro (Ådalen) ligger en liten badstrand. I norra utkanten av Hagaström ligger Hagaströms skola med låg- och mellanstadium. 200 meter från skolan ligger också Hagaströms idrottsplats. Där tränas både fotboll, ishockey och hastighetsåkning på skridsko. Ett 2,5 km långt elljusspår finns också i anslutning till platsen. Från Hagaström kommer barnmusikgruppen Mora Träsk.

Länsman C.F. Engwall i Valbo förvärvade 1855 jord och bildade en egendom kallad Haga eller Haga herrgård som i kombination med strömmen nedanför gav idén till namnet Hagaström. Namnet finner man första gången 1891 när ett tegelbruk anlades av grosshandlaren Sten Nordström från Gävle. Hagaströms Tegelbruks AB hade verksamhet till 1972 efter ett uppehåll 1926-1935, huset revs 1980 och radhus byggdes i området. En järnvägsstation vid Sala-Gysinge-Gävle Järnväg, ritad av Sigge Cronstedt, uppfördes 1900 och revs 1982. Bland företag som etablerades i Hagaström märks Durotapet. 1906 grundades i Hagaström Mindre folkskoleseminariet, vars rektorsgård senare blev mödra- och spädbarnshemmet Wockatzgården. Justus Wockatz, som fått en gata, i närheten där mindre folkskoleseminariet låg, uppkallad efter sig levde 1856-1940 och var folkskoleinspektör 1893-1904. I en fastighet kallad Lilla Lugnet bodde i flera år Fabian Månsson under sin tid som journalist på Arbetarbladet. En väg i närheten är uppkallad efter honom.