Varvsholmen | Bredbandet 16

Varvsholmen 2.975.000 kr
Bredbandet 16, Kalmar 124 KVM | 4 rum och kök

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Marint läge med alla tänkbara bekvämligheter. 2 975 tkr

Marint boende med hög livskvalité på Varvsholmen...
Ofta är det utsikten som tilltalar oss först. Det centrala läget samt alla bekvämligheter inger stor frihetskänsla. Vem skulle inte vilja bo här? Årstidernas växlingar och vädergudarnas yttringar kommer till sin rätt allra bäst på öar.

Där finner ni denna ca 130 kvm stora lägenhet med väl genomtänkt planlösning och hög standard med bl. a. vattenburen golvvärme. Lägenhetens stora, helt insynsskyddade och generösa fönster mot stadens siluett, Kalmarsund och Öland suddar ut den skarpa gränsen mellan ute och inne som en enda stor tavla. Ett inglasat uterum förlänger utesäsongen såväl vår som höst. Sällskapsutrymmena är medvetet skapade för gemytlig samvaro och är därför öppna, luftiga och väl tilltagna. En kamin höjer mysfaktorn. Stort badrum med bubbelbad och separat dusch. Centraldammsugare.

För din bekvämlighet har du egen garageplats i källarplanet, för att kunna ta hissen direkt upp till din våning. Samtidigt kan du låta bilen stå och ta en promenad till stadskärnan.

Möjlighet till båtplats!

Se film: http://www.youtube.com/watch?v=-LakH7RI59o

Rumsbeskrivning

Hall: När du parkerat bilen och tagit hissen upp kliver du in genom en brandklassad säkerhetsdörr till en välkomnande entréhall med fint klinkergolv och fräck fondtapet samt praktiska garderober med skjutdörrar. Vidare i hallen och genomgående i hela lägenheten ligger ett fint oljat ekparkettgolv med vattenburen golvvärme. Här sitter också uttaget för centraldammsugaren.

Duschrum: I anslutning till entréhallen ligger ett stilrent duschrum med golvbeläggning bestående av klinker med värme för blöta och kalla fötter. Väggarna är kaklade väggar med en fond i stilren turkos. Duschrummet är utrustat med spotlights i taket styrda med dimmer, handduksvärmare och hörnglasväggar samt fin tvättställskommod med lådor och spegel med belysning.

Sovavdelning: Direkt till vänster från hallen ligger sovavdelningen, först med ett insynsskyddat barn-/gäst-/arbetsrum med härlig vy mot Kalmarsund, Öland och bron.

Vidare in husets vinkel ligger ett sovrum med charmig snedvägg, fräck fondtapet och klädkammare med hängare och hyllor. Här kan du ligga i sängen och se solen gå upp som ett glödande klot över Ölandsbron. När mörkret lagt sig har du den upplysta Ölandsbron i blickfånget alltmedan belysta fartyg ljudlöst passerar i farleden.

Längre in öppnar sig hallen i en möblerbar del där datorbordet har en given plats.

I anslutning till den möblerbara delen i hallen ligger ett förråd med hängare och hyllor.

Längst in i husets vinkel ligger den mycket luftiga sängkammaren - master bedroom med vinkelvägg och fräck fondtapet. Här inryms ett stort garderobsparti med skjutdörrar och stora förvaringsmöjligheter. Här har du givetvis blicken på det gnistrande vattnet, Laboratorieholmen och Kattrumpan.

Från såväl hallen som sängkammaren(!) kommer man in i våtutrymmet som praktiskt delats av till ett grovkök och ett bad-/relaxrum. I grovköket är det kakel på väggarna och klinker på golvet. Grovköket har utrustats med tvättmaskin, torktumlare, tvättho och två dubbla garderober samt en städgarderob. Mycket praktiskt!

När du kliver in i bad-/relaxrummet möts du av snygg inredning med valnötsdetaljer kombinerad med modern kakelsättning och härligt dagsljus och utsikt från fönstret. Relaxrummet erbjuder såväl dusch med duschväggar som hörnbubbelbad Victory med fjärrkontroll. Infällda spotlights med dimmer ger ett behagligt ljus härinne. En tork finns för blöta handdukar.

Sällskapsrum & kök: Öppet till höger från hallen har du lägenhetens naturliga centrum - ett sällskapsutrymme som utgörs av kök och vardagsrum i öppen planlösning, även här ligger den snygga ekparketten. Köket är modernt med stilrena högblanka vita luckor från HTH. Mörkt kakel, spotlights som ger ett vackert ljus till de tjocka massiva bänkskivorna i ek med infälld såväl diskho som induktionshäll. Köket är i övrigt utrustat med köksfläkt, hel kyl med kallt vatten, hel frys med ismaskin, integrerad diskmaskin och inbyggda såväl ugn som mikro i arbetshöjd - allt i rostfritt. I kökets centrum är det en köksö med förvaring och tjock bänkskiva i ek där man med fördel kan avnjuta frukosten.

Kök och vardagsrum har dimmerstyrda spotlights i taket och stora fönsterpartier som ger ett härligt ljus. En kamin med murstock i ny kakelsättning delar av kök och vardagsrum på ett naturligt sätt. Härifrån är det utgång till det inglasade uterummet med utsikt över hamninloppet och stadens siluett. Uterummet utökar sällskapsytorna då det kan nyttjas stora delar av året. Uterummet är utrustat med trätrall och eluttag för grillen eller infravärmen.

Föreningsuppgifter

TV/Internet

Bredband, kabel-TV och IP-telefoni ingår i månadsavgiften!

Övriga utrymmen i föreningen

Möjlighet till båtplats!

Parkeringsbeskrivning

Garageplats ingår i månadsavgiften/hyran (värde 1 200 kr).

Läge

Områdesbeskrivning

Attraktivt vid vattnet och direkt närhet till centrumkärnan.

Lika fascinerande som det är att beskåda ett grått, stormande hösthav kan det vara att vakna mitt i en varmröd, stilla soluppgång. Samma utsikt, men olika skådespel varje gång. Säg den tavla som erbjuder sådan variationsrikedom! Om du inte varit öbo tidigare kommer du säkert att skaffa dig nya vanor här. Kanske är du uppe med tuppen och njuter av ett morgondopp? Kanske blir kanoten ditt trogna sällskap på glittrande vattenvägar kring ditt nya hem? Säkert har du egna drömmar om denna lilla ö i Kalmarsund och om hur tillvaron på den ska berika just ditt liv!

Aldrig har frukosten smakat så ljuvligt som en sommarmorgon i det inglasade uterummet. Från olika väderstreck följer du solen från upp till nedgång. Sällskapsutrymmena är medvetet skapade för gemytlig samvaro och är därför luftiga och väl tilltagna. Riktiga hjärterum för såväl barn och barnbarn som goda vänner! För din bekvämlighet har du egen parkeringsplats inomhus, i källarplanet, för att kunna ta hissen direkt upp till din våning. En obeskrivlig lyx för en fullastad veckohandlare, inte sant?!

Frihet är ett honnörsord i det boende vi erbjuder dig. Den höga standarden är det yttre beviset på en mycket gedigen, trivsam och genomtänkt bostad.

Glimtar ur varvsholmens historia...
Om det första båtbygget på Varvsholmen var ett av Karl XI:s krigsskepp eller en knarr åt en vikingahövding får vi kanske aldrig riktigt veta.

Vad vi bl.a. vet är att
- ön hette förr Stora Knarrön, förmodligen uppkallad efter de "knarrar" som från vikingatid till medeltid användes som handelsfartyg.
- mynt präglade av romerska kejsare under tiden 69 - 180 e.kr. hittades här 1918.
- under Karl XI fick Kalmar sitt örlogsvarv och blev svenska flottans huvudstation.
- varvet var under åren 1679 - 89 en av Sveriges största industrier med ca 380 anställda.

Se film: http://www.youtube.com/watch?v=-LakH7RI59o

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Fastighetsbeteckning

Brf Trossen

Lägenhetsnummer:

T306

Gatuadress

Bredbandet 16, 39230 Kalmar

Område

Varvsholmen

Boarea

124 kvm, enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

4 st, varav 3 st sovrum

Våningsplan:

3

Balkong/Uteplats:

Inglasat uterum

Ekonomi:

  • Reparationsfond: 6.518 kr, kontrollerat: 2011-11-15
Månadskostnad:

6.518 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Nej
  • Kabel-tv ingår: Nej
Driftkostnad:

Hushållsel: 400 kr/år

Total driftskostnad: 400 kr/år

Tillträde:

Enligt överenskommelse