Årsunda

Nedre vägen 17

118 KVM 4 rum och kök 1.450.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

118 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

1.450.000 kr

30-talshus på stor tomt med endast en kort promenad till Årsundas ca 2 km trevliga strandbad...

30-talshus på 2 840 kvm tomt med endast en kort promenad till Storsjön och Årsundas trevliga strandbad med ca 2 km sandstrand.

Rymligt hus med flexibel planlösning, idag tre rymliga sovrum med möjlighet att dela av till 4 sovrum. Vardagsrum lätt att öppna upp om större sällskapsytor önskas. Totalrenoverat 2010 badrum med fint kakel och klinker med värme. Ny -17 tvättmaskin och torktumlare. Bergvärme 2017 och dessutom täljstenskamin som håller värmekostnaderna nere. Stort ca 20 kvm, inglasat uterum med skjutbara fönster och väggar som förlänger såväl vår som höst. Ny -19 entréaltan. Två carportar och två garage varav ett varmgarage. Här finns plats för båten. Sommarvatten från Storsjön finns på tomten.

Vill du bo på stor tomt med bra förvaringsmöjligheter, nära Storsjön som har enligt ett gammalt talesätt "lika många öar som året har dagar"?

Planritningar finns längre ner som PDF

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du via den nya altanen klivit in står du i en välkomnande hall med gästtoalett. I anslutning till hallen ligger en klädkammare med fönster.

Vardagsrum

Rakt fram i hallen ligger ett vardagsrum med ekparkettgolv och utgång till ett mycket stort inglasat uterum om hela ca 20 kvm med skjutbara fönster och väggar mot den öppna altanen. Det här rummet förlänger vår och höst. I vardagsrummet är det en täljstenskamin som höjer mysfaktorn och sänker uppvärmningskostnaderna.

Kök

Till vänster från hallen ligger ett ljust kök med fönster åt två håll. Köket är utrustat med spis med häll, fläkt, kyl/frys och ny -19 diskmaskin.

Sov-/arbets-/matrum

Vidare från köket ligger ett rum som med fördel kan användas som sovrum. Det är också lätt att öppna upp mot vardagsrummet om större sällskapsytor önskas.

Övervåning - Hall

När du kommit uppför den fina trätrappan står du i en möblerbar hall med utgång till en balkong. I anslutning till hallen ligger en kattvind med fönster.

Sovrum

Till höger från hallen uppe ligger ett insynsskyddat sovrum. I anslutning till sovrummet ligger en klädkammare med fönster.

Badrum

Rakt fram från hallen uppe ligger ett totalrenoverat 2010 badrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Badrummet är utrustat med löst badkar.

Sängkammare

Till vänster från hallen ligger en stor insynsskyddad sängkammare med två garderober med överskåp. (Extra garderober följer ej). I sängkammaren är det två fönster vilket möjliggör att dela av till två sovrum. I anslutning till sängkammaren ligger en kattvind med fönster.

Källarvåning

När du kommit ner för trappan ligger en hall med förråd under trappan. (Extra frys följer ej) I anslutning till hallen ligger en matkällare. Vidare från hallen ligger en rymlig snickarverkstad. Vidare från snickarverkstaden ligger ett förråd med duschkabin, här är det möjligt att göra om till relax. Längst in vidare från förrådet ligger en tvättstuga med tvättho, ny -17 tvättmaskin och -17 torktumlare. Från snickarverkstaden kommer du vidare till ett isolerat garage.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Nedre vägen 17, 81173 Årsunda

Område

Årsunda

Boarea

118 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

58 kvm

Tomtarea

2840 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

545.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  14
  • Totalt belopp: 801.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 8.000 kr/år

Elkostnad: 12.000 kr/år

Försäkringskostnad: 2.000 kr/år

Renhållning: 2.500 kr/år

Vatten och Avlopp: 7.000 kr/år

Total driftskostnad: 33.000 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1939

Grund

Källare

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Plåt

Fönster

3-glasfönster från 2006, 2-glasfönster

Uppvärmning

Bergvärmepump, 2017

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon kommentar

Mätt 2007, 50 bq/m3

Parkeringsbeskrivning

Två carportar och två garage, varav ett varmgarage

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Årsunda ligger vid Storsjöns södra del. Strandbaden, en 2 km lång sandstrand kallas för Gästriklands Riviera har även en restaurang som erbjuder mat, after beach, trubadurafton och konferensmöjligheter. Vintertid plogas en bana upp för långfärdsskridsko. Strandbadens camping består av drygt 100 husvagnsplatser, mindre stugor, tältplatser och minigolf. www.strandbaden-arsunda.com

Hembygdsgården i Lund är ett stycke Svenskt kulturarv där midsommarfirandet är en tradition för alla i Årsunda. I Vikingabyn man kan studera och se hur våra förfäder levde och verkade. www.arsundaviking.se

I centrala Årsunda ligger en välsorterad ICA Nära, Wallis bar & grill samt även ett gym.Vid norra infarten ligger en bensinstation med service för livsmedel samt spelombud. Skola erbjuds upp till årskurs 6. Här finns också kommunal förskola samt föräldrarkooperativ. Vid idrottsplatsen finns en fotbollsplan och ett motionsspår för löpning och längdskidor. Är utförsåknng det stora intresset så ligger Kungsbergets alpina skidanläggning bara en dryg halvtimme bort. Flera golfbanor finns inom en radie på 3 mil. Med buss 47 tar man sig till Sandviken centrum, det går ungefär en buss varje timme. www.xtrafik.se