Forsbacka Herrgård

Stentorpsvägen 4

100 KVM 3 rum och kök 1.200.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

100 kvm

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

1.200.000 kr

Vill du bo på Herrgård i huvudbyggnaden vid vattnet med allt vad det innebär?

Här kan du känna dig som en "brukspatron". Du har tillgång till stor gemensam sal med stor öppen spis och halvmåneformad balkong mot vattnet. Gemensam relax med bastu i källaren. Garage och bra förråds- och snickerimöjligheter i den gamla stalldelen uppförd i charmig slaggsten. I den anrika Herrgådsbyggnaden från 1777 erbjuds en vindsvåning om hela 100 kvm med öppen planlösning. Kakelugn, härlig fönsterkupa, kattvindar med originaldörrar och höga golvlister minner om forna tider. Duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet samt egen tvättmaskin. Möblerbara "kattvindar" för sov, skafferi och klädförvaring. Mycket stor sängkammare med brandbalkong. Fiber från Gavlenet (bredband, digital-TV) och garage ingår i avgiften! Begärt pris 975 000 kr.

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Vardagsrum

När du klivit in står du i en öppen och modern planlösning mellan vardagsrum och kök. Du möts av det vackra halvmåneformade fönstret i en fantastisk fönsterluft med utsikt mot vattnet. I anslutning till rummet ligger två "kattvindar" med vackra speglade originaldörrar.

Kök

Till vänster i den öppna planlösningen ligger ett kök med skafferi med extra frys, i anslutning genom en vacker speglad dörr. Köket är utrustat med nya -12 luckor, inbyggd ugn i arbetshöjd, spishäll, rostfri fläkt och kyl/frys i svart högblank.

Duschrum

Direkt till vänster när du klivit in ligger ett trekantigt kaklat duschrum med klinker på golvet. Ny -18 inredning och duschkabin, ny 17 tvättmaskin.

Sov-/allrum

Till höger från vardagsrummet ligger ett sov-/allrum med tidstypiska detaljer i kakelugn, höga lister och en exklusiv tapet från Duro "Brunnsgatan". I anslutning till detta rum ligger en mycket stor och möblerbar "kattvind".

Sängkammare

Vidare från allrummet ligger en mycket stor sängkammare med vackra höga fönster med handblåsta glas och utgång till brandbalkong. Garderobsparti följer ej.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

A6

Gatuadress

Stentorpsvägen 4, 818 42 Forsbacka

Område

Forsbacka Herrgård

Boarea

100 kvm

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum

Våningsplan:

4

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal insats: 5,18403
Månadskostnad:

6.536 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Ja
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 4.800 kr/år

Total driftskostnad: 4.800 kr/år

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Forsbacka Herrgård

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Byggnadsår

1777

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi hitta kontaktuppgifter till styrelsen på http://www.forsbackaherrgard.se

TV/Internet

Fiber från Gavlenet (bredband, digital-TV) ingår i avgiften!

Övriga utrymmen i föreningen

I huvudbyggnaden finns stor samlingslokal med öppen spis, stor halvmåneformad balkong och övernattningsmöjligheter. I herrgården finns också tvättstuga och bastu med relax. Det finns garage, eget förråd och diverse utrymmen i stallbyggnaden. Gemensam fruktträdgård och vid orangeriet finns odlingslotter för den som önskar.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

På få platser i Sverige hittar man en så mättad och suggestiv äldre industrimiljö som i Forsbacka. Omgivningen är minst sagt kontrastrik. Intill den gamla hyttan bjuds både på skramlande skrothantering och ett idylliskt parklandskap med fridfulla dammar och forsande vatten. Järnhanteringen i Forsbacka går tillbaka till 1500-talet. Mot slutet av 1800-talet växer här upp en storindustri, som under 1940-talet hade närmare 1000 anställda. Masugnarna var i drift till 1953 och det sista valsverket lades ner 1981.

Samhället norr om strömmen med bostadshus, skola, handelslokaler, baptistkapell med mera skapades huvudsakligen efter bildandet av Forsbacka Jernverks AB år 1870. Från 1945 har nästan alla de gamla husen ersatts med nya. De första nya byggnaderna var konsumhallen och ett annat hus med affärslokaler, post och bostäder nära sjön. Samtidigt tog kommunen alltmer över ansvaret för bostadsförsörjning och samhällsservice från bolaget. Från denna period härrör också den nya kyrkan (1965). Idrottsplatsen Mariehov anlades 1940 efter den gamla vägen till järnvägsstationen vid Margretehill.