Forsbacka Herrgård

Stentorpsvägen 4

97 KVM 2 rum och kök 1.500.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

97 kvm

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum Mer fakta

Pris

1.500.000 kr

Vill du bo på Herrgård, i huvudbyggnaden, vid vattnet med allt vad det innebär?

Här kan du känna dig som en "brukspatron". Du har tillgång till stor gemensam sal med stor öppen spis övernattningsmöjligheter och halvmåneformad balkong mot Storsjön. Gemensam relax med bastu i källaren. Garage och bra förråds- och snickerimöjligheter i den gamla stalldelen uppförd i charmig slaggsten. Ett orangeri med odlingslotter och köksträdgård i anslutning. I den anrika Herrgådsbyggnaden från 1777 erbjuds en stor paradvåning om hela 97 kvm med hela 3,15 meter i takhöjd. Kakelugn, originalplankgolv, härliga fönsterlufter med handblåsta fönster, fina fönsterbänkar, originaldörrar och höga golvlister minner om forna tider. Nytt - platsbyggt(!) kök med kvalitativa maskiner. Duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet samt bubbelbadkar. Möjlighet till båtplats. Begärt pris 1 175 000 kr.
Se med på http://www.forsbackaherrgard.se

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall/Kök

När du klivit in står du i det stora köket som öppnats upp mot hallen. Du står på ett svartbetsat ekparkettgolv och från de vackra höga fönstren har du blicken mot vattnet. Köket är platsbyggt 2012 med gott om skåp, vitrindel och köksö med exklusiva granitstenbänkskivor. Maskinerna är av bra klass i rostfritt och integererat. En "sidebyside" kyl/frys med vinkyl från De Dietrich. Rostfri fläkt, ugn och spishäll från Miele.

Badrum

Till höger från köket ligger ett badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Badrummet är utrustat med handdukstork och hörnbubbelbadkar.

Vardagsrum

Längre in till höger från köket ligger ett spatiöst vardagsrum med golvplankor från träd från 15-talet. En vacker kakelugn, fönsterbänkar och höga lister minner om forna tider och pryder rummet. Vackra höga fönsterlufter med handblåsta glas släpper in ett härligt ljus från två håll.

Sängkammare

Till vänster från köket ligger en sängkammare med originalplankgolv, höga lister, och vackra fönster med utsikt mot vattnet. I anslutning till rummet genom en vackert speglad dörr ligger en klädkammare med hängare och hyllor. Genom en lönndörr ligger en rejäl garderob.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

A3

Gatuadress

Stentorpsvägen 4, 81842 Forsbacka

Område

Forsbacka Herrgård

Boarea

97 kvm

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum

Våningsplan:

2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal insats: 5,08035
Månadskostnad:

6.409 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Ja
  • Kabel-tv ingår: Ja

Båtplats ingår!

Driftkostnad:

Hushållsel: 4.200 kr/år

Total driftskostnad: 4.200 kr/år

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Forsbacka Herrgård

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

21

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi hitta kontaktuppgifter till styrelsen på http://www.forsbackaherrgard.se

TV/Internet

Fiber från Gavlenet (bredband, digital-TV) ingår i avgiften!

Byggnadskommentar

Forsbacka Herrgård uppfördes 1777 när Johan Magnus af Nordin var bruksherre. På 1820-talet byggdes den om. Under många år förvarade Nordiska Muséet Hedvig Ulfsparres textilsamling där.
1992 renoverades Herrgården totalt både ut- och invändigt. Där är nu mycket charmiga bostadsrättslägenheter.

Se mer på http://www.forsbackaherrgard.se

Övriga utrymmen i föreningen

I huvudbyggnaden finns stor samlingslokal med öppen spis, stor halvmåneformad balkong och övernattningsmöjligheter. I herrgården finns också tvättstuga och bastu med relax. Det finns garage, eget förråd och diverse utrymmen i stallbyggnaden. Gemensam fruktträdgård och vid orangeriet finns odlingslotter för den som önskar.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

På få platser i Sverige hittar man en så mättad och suggestiv äldre industrimiljö som i Forsbacka. Omgivningen är minst sagt kontrastrik. Intill den gamla hyttan bjuds både på skramlande skrothantering och ett idylliskt parklandskap med fridfulla dammar och forsande vatten. Järnhanteringen i Forsbacka går tillbaka till 1500-talet. Mot slutet av 1800-talet växer här upp en storindustri, som under 1940-talet hade närmare 1000 anställda. Masugnarna var i drift till 1953 och det sista valsverket lades ner 1981.

Samhället norr om strömmen med bostadshus, skola, handelslokaler, baptistkapell med mera skapades huvudsakligen efter bildandet av Forsbacka Jernverks AB år 1870. Från 1945 har nästan alla de gamla husen ersatts med nya. De första nya byggnaderna var konsumhallen och ett annat hus med affärslokaler, post och bostäder nära sjön. Samtidigt tog kommunen alltmer över ansvaret för bostadsförsörjning och samhällsservice från bolaget. Från denna period härrör också den nya kyrkan (1965). Idrottsplatsen Mariehov anlades 1940 efter den gamla vägen till järnvägsstationen vid Margretehill.