Forsbacka Herrgård

Stentorpsvägen 6

90 KVM 3 rum och kök 1.400.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

90 kvm

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

1.400.000 kr

I "kontoret" med uteplats vid fruktträdgården med egen båtplats kan du bo i herrgårdsmiljö...

I "kontoret" med uteplats vid fruktträdgården med egen båtplats kan du bo i herrgårdsmiljö med alla dess faciliteter. Insynsskyddat, mycket ljus och rymlig hörnlägenhet på bottenvåningen med utgång till den romantiska innergården. Tidstypiska detaljer bevarade i de handblåsta fönsterglasen blandat med modern öppen planlösning. Mycket stort och kaklat badrum med runt charmigt fönster som släpper in det härliga dagsljuset. Parkeringsplats utanför dörren. I herrgårdsbyggnaden finns gemensam sal med vacker öppen spis, kök och övernattsningmöjligheter, stor balkong samt i källaren relax med bastu. Garage och bra förråds- och snickerimöjligheter i den gamla stalldelen uppförd i charmig slaggsten. Ett orangeri med odlingslotter och köksträdgård i anslutning. Se mer på http://www.forsbackaherrgard.se

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en välkomnande, mycket rymlig och möblerbar hall. I anslutning till hallen ligger en klädkammare med hängare och hyllor.

Badrum

Till vänster i hallen ligger ett stort badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Badrummet är utrustat med ett stort hörnbadkar, handdukstork och ny kommod. Ett charmigt, runt fönster släpper in det härliga dagsljuset.

Kök

Till höger från hallen ligger ett kök med nya -17 bänkskivor i massiv ek, fläkt, induktionshäll, och diskho. Köket är vidare utrustat med rostfri kyl/frys, inbyggd ugn och infällda spotlights. Köket har härligt utsikt mot fruktträdgården och din egna sittnergrupp. Köket har modern och öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum

Öppet från köket ligger ett mycket ljust vardagsrum med fönster åt två håll, varav dubbla dörrar mot den romantiska innergården med gemensamma sittnergrupper.

Sovrum

Till höger från vardagsrummet ligger en passage med charmiga öppningar mot vardagsrummet och fyra garderober, vidare förbi ligger ett sovrum med en garderob.

Sängkammare

Vidare från vardagsrummet ligger en insynsskyddad sängkammare med garderobsparti med skjutdörrar.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

C03

Gatuadress

Stentorpsvägen 6, 818 42 Forsbacka

Område

Forsbacka Herrgård

Boarea

90 kvm

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum

Våningsplan:

1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 4,35990
  • Andelstal insats: 4,75894
Månadskostnad:

5.566 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Ja
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 4.800 kr/år

Total driftskostnad: 4.800 kr/år

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Forsbacka Herrgård

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi hitta kontaktuppgifter till styrelsen på http://www.forsbackaherrgard.se

TV/Internet

Fiber från Gavlenet (bredband, digital-TV) ingår i avgiften!

Film

Läge

Områdesbeskrivning

På få platser i Sverige hittar man en så mättad och suggestiv äldre industrimiljö som i Forsbacka. Omgivningen är minst sagt kontrastrik. Intill den gamla hyttan bjuds både på skramlande skrothantering och ett idylliskt parklandskap med fridfulla dammar och forsande vatten. Järnhanteringen i Forsbacka går tillbaka till 1500-talet. Mot slutet av 1800-talet växer här upp en storindustri, som under 1940-talet hade närmare 1000 anställda. Masugnarna var i drift till 1953 och det sista valsverket lades ner 1981.

På herrgårdsområdet råder lugnet och såväl skog som vatten ligger runt knuten. I herrgårdshistoren bakas in besök av Gustav III och Ingemar Bergmans far var präst på området i det nuvarande orangeriet som då var kapell och skola.