Forsbacka

Rosendalsgatan 5

64,8 KVM 3 rum och kök 850.000 kr
Mäklare Philip Jonsson

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

64,8 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

850.000 kr

3 rok med stor altan med eftermiddags-/kvällssol, attraktivt belägen i Forsbacka!

Nu har du möjlighet att förvärva denna lägenhet om 3 rok med stor altan med eftermiddags-/kvällssol, lugnt belägen med fri vy mot föreningens innergård! Här bor du i attraktiva Forsbacka med gångavstånd till det mesta, bland annat skola, butiker och Storsjön! Internet och TV via Tele2, värme, vatten och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften!

Via en halvtrappa kommer du in i en välkomnande och möblerbar hall. Rymligt vardagsrum med utgång till stor altan med fjärrstyrd markis och praktisk monterbar sidomarkis. Vidare från altanen kan du kliva ut på gräsmattan. Två sovrum, varav ett är utrustat med en klädkammare och det andra med en garderob. Ljust kök med plats för matgrupp. Duschrum/WC med kaklade väggar, utrustat med WC, dusch, handdukstork, handfat och spegelskåp. Förberett för tvättmaskin.

Här bor du i ett trevligt och familjärt område i en attraktiv förening med flertalet gemensamhetsanläggningar såsom bastu med relax, cykelrum, tvättstuga och föreningslokal. Föreningen har bland annat renoverat vattenstammarna och alla badrum samt monterat nya fönster. Bara en kort promenad bort hittar du livsmedelsbutik, restaurang, förskola och Storsjön som erbjuder fritidsaktiviteter och fiske i mängder. Goda bussförbindelser med såväl Gävle som Sandviken.

Mäklare

Philip Jonsson

Fastighetsmäklare
072-2465275
philip@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande och möblerbar hall utrustad med en platsbyggd garderob med överskåp.

Vardagsrum

Till vänster om hallen ligger ett rymligt vardagsrum med plats för såväl soffa som matgrupp. Utrustat med två platsbyggda garderober med överskåp. Från vardagsrummet kan du kliva ut på den stora altanen med fjärrstyrd markis och praktisk monterbar sidomarkis. Vidare från altanen kan du gå ned till gräsmattan och föreningens gemensamma innergård.

Sovrum

Sovrum utrustat med en platsbyggd garderob med överskåp.

Duschrum/WC

Till höger om hallen ligger ett duschrum/WC med kaklade väggar. Utrustat med WC, handfat, spegelskåp, dusch och handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

Kök

Ljust och rymligt kök med plats för matgrupp. Utrustat med kyl/frys, spis med häll, fläkt och kaklat stänkskydd. Härligt ljusinsläpp från fönster.

Sovrum

Vidare från köket ligger ett sovrum utrustat med praktisk klädkammare.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

82

Gatuadress

Rosendalsgatan 5, 81842 Forsbacka

Område

Forsbacka

Boarea

64,8 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum

Våningsplan:

1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 1,62699
  • Andelstal insats: 1,62699
  • Andelstal avgift: 1,6372
Månadskostnad:

4.727 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning
  • Vatten
  • Internet
  • Kabel-tv
Driftkostnad:

Hushållsel: 4.200 kr/år

Försäkringskostnad: 2.040 kr/år

Total driftskostnad: 6.240 kr/år

Pantsättning

är inte pantsatt

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

BRF Forsbackahus nr1

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

67

Byggnadsår

1956

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Ronny Borg 070-6630389.

TV/Internet

Tele2 (fd ComHem) grundutbud ingår i månadsavgiften/Internet via Tele2 ingår i månadsavgiften alternativt GavleNet

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett matkällarförråd och ett stort vindsförråd. I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga, bastu med relax samt föreningslokal med toalett och pentry.

Utförda renoveringar

Se föreningens årsredovisning.

Energiprestanda

118 kwt/kvm/år

Parkeringsbeskrivning

Föreningen förfogar över 37 st p-platser med motorvärmaruttag (175 kr/mån) samt 21 st garageplatser (450 kr/mån), till dessa är det separat kö.

Energideklaration utförd

2020-11-23

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

D

Energiprestanda, primärenergital

83

Besiktningsman

Åke Magnusson, OBM Gruppen

Film

Läge

Områdesbeskrivning

På få platser i Sverige hittar man en så mättad och suggestiv äldre industrimiljö som i Forsbacka. Omgivningen är minst sagt kontrastrik. Intill den gamla hyttan bjuds både på skramlande skrothantering och ett idylliskt parklandskap med fridfulla dammar och forsande vatten. Järnhanteringen i Forsbacka går tillbaka till 1500-talet. Mot slutet av 1800-talet växer här upp en storindustri, som under 1940-talet hade närmare 1000 anställda. Masugnarna var i drift till 1953 och det sista valsverket lades ner 1981.

Samhället norr om strömmen med bostadshus, skola, handelslokaler, baptistkapell med mera skapades huvudsakligen efter bildandet av Forsbacka Jernverks AB år 1870. Från 1945 har nästan alla de gamla husen ersatts med nya. De första nya byggnaderna var konsumhallen och ett annat hus med affärslokaler, post och bostäder nära sjön. Samtidigt tog kommunen alltmer över ansvaret för bostadsförsörjning och samhällsservice från bolaget. Från denna period härrör också den nya kyrkan (1965). Idrottsplatsen Mariehov anlades 1940 efter den gamla vägen till järnvägsstationen vid Margretehill.