Forsbacka

Stentorpsvägen 6

86 KVM 2 rum och kök 1.350.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

86 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum Mer fakta

Pris

1.350.000 kr

Sjöutsikt från alla rum - I "kontoret" med egen garage- & båtplats kan du bo i herrgårdsmiljö...

Sjöutsikt från alla rum - I etage i "kontoret" med egen båtplats kan du bo i herrgårdsmiljö med alla dess faciliteter.

Insynsskyddat, mycket ljus och rymlig hörnlägenhet i etage med entré från den romantiska innergården. Tidstypiska detaljer bevarade i de djupa välvda fönsterlufterna, handblåsta fönsterglasen, dörrar och väggfasta vitrinskåpen. Nytt -19 kök med bl. a. integrerad diskmaskin och hel kyl och hel frys. Mycket stort och kaklat badrum med hörnbubbelbadkar och fönster, som släpper in det härliga dagsljuset. Stort kvadratiskt vardagsrum med vidunderlig utsikt över båtplatsen och sjön - Måste upplevas... Parkeringsplats och båtplats(!) utanför dörren.

I herrgårdsbyggnaden finns gemensam sal med vacker öppen spis, kök och övernattningsmöjligheter, stor balkong samt i källaren relax med bastu. Garage och bra förråds- och snickerimöjligheter i den gamla stalldelen uppförd i charmig slaggsten. Ett orangeri med odlingslotter och köksträdgård i anslutning. Se mer på http://www.forsbackaherrgard.se

Varmt välkommen - Obeskrivlig sjöutsikt

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du gått genom tamburen till den romantiska innergården har du din egna dörr som leder dig in i hallen. Hallen är i vinkel med två garderober och gott om ytor under trappen där bara fantasin sätter gränser.

Badrum

Rakt fram i hallen ligger ett badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet samt ett stort fönster som släpper in det härliga dagsljuset. Badrummet är utrustat med hörnbubbelbadkar och regnblandardusch.

Kök

Längst in i hallens vinkel ligger ett mycket ljust kök med ny -19 inredning med integrerad diskmaskin. Vidare är köket utrustat med ny induktionshäll, fläktsystem och hel kyl, hel frys, allt från 2019. Från köket är det underbar utsikt mot vattnet.

Övervåning - Hall

När du kommit uppför trappan står du i en möblerbar hall i vinkel med fyra garderober och utsikt mot den mysiga innergården.

Sovrum

Till höger när du kommit upp ligger ett sovrum med utblickar mot vattnet som måste upplevas. Tänk att vakna till denna utsikt...

Vardagsrum

Till vänster i hallens vinkel ligger ett stort kvadratiskt vardagsrum med vackra välvda fönsterlufter med handblåsta glas åt två håll som har vidunderlig utsikt mot bårbryggan och sjön. Platsbyggda vitrinskåp med handblåsta glas.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

C09

Gatuadress

Stentorpsvägen 6, 81842 Forsbacka

Område

Forsbacka

Boarea

86 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum

Våningsplan:

1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 4,23990
  • Andelstal insats: 4,05910
Månadskostnad:

5.413 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Ja
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 5.400 kr/år

Total driftskostnad: 5.400 kr/år

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Forsbacka Herrgård

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

21

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi hitta kontaktuppgifter till styrelsen på http://www.forsbackaherrgard.se

TV/Internet

Fiber från Gavlenet (bredband, digital-TV) ingår i avgiften!

Övriga utrymmen i föreningen

I huvudbyggnaden finns stor samlingslokal med öppen spis, stor halvmåneformad balkong och övernattningsmöjligheter. I herrgården finns också tvättstuga och bastu med relax. Det finns garage, eget förråd och diverse utrymmen i stallbyggnaden. Gemensam fruktträdgård och vid orangeriet finns odlingslotter för den som önskar.

Parkeringsbeskrivning

Båtplats!

Film

Läge

Områdesbeskrivning

På få platser i Sverige hittar man en så mättad och suggestiv äldre industrimiljö som i Forsbacka. Omgivningen är minst sagt kontrastrik. Intill den gamla hyttan bjuds både på skramlande skrothantering och ett idylliskt parklandskap med fridfulla dammar och forsande vatten. Järnhanteringen i Forsbacka går tillbaka till 1500-talet. Mot slutet av 1800-talet växer här upp en storindustri, som under 1940-talet hade närmare 1000 anställda. Masugnarna var i drift till 1953 och det sista valsverket lades ner 1981.

Samhället norr om strömmen med bostadshus, skola, handelslokaler, baptistkapell med mera skapades huvudsakligen efter bildandet av Forsbacka Jernverks AB år 1870. Från 1945 har nästan alla de gamla husen ersatts med nya. De första nya byggnaderna var konsumhallen och ett annat hus med affärslokaler, post och bostäder nära sjön. Samtidigt tog kommunen alltmer över ansvaret för bostadsförsörjning och samhällsservice från bolaget. Från denna period härrör också den nya kyrkan (1965). Idrottsplatsen Mariehov anlades 1940 efter den gamla vägen till järnvägsstationen vid Margretehill.