Forsbacka

Värdshusvägen 14

144 KVM 5 rum och kök 3.000.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

144 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

3.000.000 kr

Mitt i naturen - hus med snickarglädje från Bra Hus, nära till på Valbo köpcentrum...

Här bor du mitt i naturen i ett hus med snickarglädje från Bra Hus, friköpt tomt granne med anrikt Värdshus och Herrgård i skogsbrynet, nära till Valbo köpcentrum. Härlig entréaltan. 144 kvm med öppen planlösning. Stor täljstenskamin från Handöl. Vattenburen golvvärme i entréplan. Stort kök med fönster åt tre håll. Genomgående fina trägolv. Två kaklade badrum. Tre insynsskyddade sovrum med bra storlek. Carport med förråd på gården.

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in från den lummiga gården via den härliga entréaltanen står du i en rymlig och välkomnande hall med klinkergolv med genomgående golvvärme i hela entréplan. Hallen är hjärtat i husets öppna planlösning och här inryms en stor täljstenskamin från Handöl.

Duschrum/tvättstuga

Rakt fram i hallen ligger ett duschrum kombinerat med tvättavdelning med kakel på väggarna och klinker på golvet. Två stora fönster släpper in det härliga dagsljuset. En garderob delar av duschdelen och tvättstugan. Tvättstugan är utrustad med tvättho, tvättmaskin -13 och ny -18 torktumlare.

Vardagsrum

Öppet till vänster från hallen ligger ett mycket ljust vardagsrum med balkar i taket och ektiljagolv samt fönster åt tre håll som släpper in det härliga ljuset.

Kök

Öppet till höger från hallen ligger ett mycket stort kök med fönster åt tre håll, ektiljagolv, synliga takbalkar, och infällda spotlights i taket. Köket är från HTH i ek och utbytbara fronter. I köket är det rostfri hel kyl, hel frys, ugn och mikro i arbetshöjd. Vidare är köket utrustat med spishäll, ny 17 fläkt och ny -18 diskmaskin. Duros tapet Gammelsvensk pryder väggarna.

Övervåning - Hall

När du kommit upp står du i en möblerbar hall möjlig att dela av till ett rum till om så skulle behövas. I hallen ligger ett askparkettgolv och det är en lucka till vindsutrymmet.

Badrum

Rakt fram i hallen på övervåningen ligger ett rymlig badrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. I taket är det infällda spotlights med dimmer. Två stora fönster släpper in ett härligt ljus. Inredningen är från Millers och i badrummet inryms ett bubbelbadkar för avkoppling.

Sovrum

Till höger från hallen uppe ligger ett insynsskyddat sovrum med askparkettgolv och fönster åt två håll.

Sovrum

Längre in till höger från hallen uppe ligger ett insynsskyddat sovrum med askparkettgolv, fönster åt två håll och en dubbelgarderob.

Sängkammare

Till vänster från hallen uppe ligger en rymlig ca 16 kvm sängkammare med askparkettgolv och fönster åt två håll samt en mycket stor "walk in closet" med spegelskjutdörrar - måste ses!

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Värdshusvägen 14, 81842 Forsbacka

Område

Forsbacka

Boarea

144 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

1206 kvm

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

1.672.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  1
  • Totalt belopp: 1.350.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 10.649 kr/år

Renhållning: 2.260 kr/år

Uppvärmning: 17.980 kr/år

Vatten och Avlopp: 3.700 kr/år

Total driftskostnad: 34.589 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

2000

TV/Internet

Gavlenets fiber

Byggnadstyp

Tvåplansvilla

Grund

Platta på mark, 40 cm isolering

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasadtyp

20 cm isolerad träpanél

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster med spröjs

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten med vattenburen golvvärme i entréplan. Stor täljstenskamin från Handöl

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Film

Läge

Områdesbeskrivning

På få platser i Sverige hittar man en så mättad och suggestiv äldre industrimiljö som i Forsbacka. Omgivningen är minst sagt kontrastrik. Intill den gamla hyttan bjuds både på skramlande skrothantering och ett idylliskt parklandskap med fridfulla dammar och forsande vatten. Järnhanteringen i Forsbacka går tillbaka till 1500-talet. Mot slutet av 1800-talet växer här upp en storindustri, som under 1940-talet hade närmare 1000 anställda. Masugnarna var i drift till 1953 och det sista valsverket lades ner 1981.

Samhället norr om strömmen med bostadshus, skola, handelslokaler, baptistkapell med mera skapades huvudsakligen efter bildandet av Forsbacka Jernverks AB år 1870. Från 1945 har nästan alla de gamla husen ersatts med nya. De första nya byggnaderna var konsumhallen och ett annat hus med affärslokaler, post och bostäder nära sjön. Samtidigt tog kommunen alltmer över ansvaret för bostadsförsörjning och samhällsservice från bolaget. Från denna period härrör också den nya kyrkan (1965). Idrottsplatsen Mariehov anlades 1940 efter den gamla vägen till järnvägsstationen vid Margretehill.