28 st tomter på Hagaströmsvägen

Trävändan

1115 KVM 1.338.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Tomt

Mer fakta

Pris

1.338.000 kr

Vill du bo på landet och ca 15 minuter till allt samt förverkliga dina husbyggardrömmar?

Här kan du bygga ditt drömhus och bo naturskönt med skogen ett stenkast åt ena hållet och åkrarna ett stenkast åt andra hållet, endast 13 minuter till Gävle åt ena hållet och lika nära till Valbo köpcentrum åt andra hållet.

Här finns 28 st tomter med en storlek mellan 1 110-1 405 kvm, inga krav på husleverantör - här är det bara fantasin som sätter gränser... Först till kvarn principen gäller.
Marken är analyserad, utgrävd, beredd och klar med bästa tänkbara förutsättningar för att sätta igång att bygga. Anslutningsavgift till kommunalt v/a, fiber och el tillräcklig för två elbilar INGÅR i priset. I priset ingår också delaktighet i samfälligheten med gemensamt sophus och central posthantering. Vägar och belysning på området samt ny gång- och cykelväg till busshållplats ska anläggas.

Plankarta under fliken "Filer" uppdateras allteftersom tomterna säljs.

Länk till medborgarförslaget Gång- och cykelbana mellan Hagaström och Åsbyggeby/Kvarnåkersvägen:
https://www.gavle.se/tyck-till-och-paverka-gavle/rosta-pa-forslag-som-lamnats-in-till-gavle-kommun/visa-forslag/?id=103604

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Kort information

Typ av egendom

Tomt

Typkod

210

Gatuadress

Trävändan, 81892 Gävle

Område

28 st tomter på Hagaströmsvägen

Tomtarea

1115 kvm

Tillträde

2021-04-01

Filer

Driftkostnad:

Total driftskostnad: 0 kr/år

Beskrivning av kostnader: Anslutningsavgift för v/a, fiber och el med kapacitet för laddning av två elbilar

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Film

Läge

Områdesbeskrivning

I Hagaström bor det c.a 2 000 invånare. I orten finns en matvaruaffär som heter Coop Nära men kallas i folkmun för Konsum. Det finns en pizzeria bredvid Coop. Hagaströms södra gräns representeras av Gavleån, där finns ett vattenkraftverk och i bostadsområdet Duro (Ådalen) ligger en liten badstrand. I norra utkanten av Hagaström ligger Hagaströms skola med låg- och mellanstadium. 200 meter från skolan ligger också Hagaströms idrottsplats. Där tränas både fotboll, ishockey och hastighetsåkning på skridsko. Ett 2,5 km långt elljusspår finns också i anslutning till platsen. Från Hagaström kommer barnmusikgruppen Mora Träsk.

Länsman C.F. Engwall i Valbo förvärvade 1855 jord och bildade en egendom kallad Haga eller Haga herrgård som i kombination med strömmen nedanför gav idén till namnet Hagaström. Namnet finner man första gången 1891 när ett tegelbruk anlades av grosshandlaren Sten Nordström från Gävle. Hagaströms Tegelbruks AB hade verksamhet till 1972 efter ett uppehåll 1926-1935, huset revs 1980 och radhus byggdes i området. En järnvägsstation vid Sala-Gysinge-Gävle Järnväg, ritad av Sigge Cronstedt, uppfördes 1900 och revs 1982. Bland företag som etablerades i Hagaström märks Durotapet. 1906 grundades i Hagaström Mindre folkskoleseminariet, vars rektorsgård senare blev mödra- och spädbarnshemmet Wockatzgården. Justus Wockatz, som fått en gata, i närheten där mindre folkskoleseminariet låg, uppkallad efter sig levde 1856-1940 och var folkskoleinspektör 1893-1904. I en fastighet kallad Lilla Lugnet bodde i flera år Fabian Månsson under sin tid som journalist på Arbetarbladet. En väg i närheten är uppkallad efter honom.