Bomhus

Högstavägen 55

132 KVM 5 rum och kök 3.000.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

132 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

3.000.000 kr

Vill du bo i ett 20-talshus skyddat beläget med dubbelgarage på lummig hörntomt på anrik gata?

Här bor du i ett hus som taget ur Emil i Lönneberga, 20-talsvilla med brutet tak på skyddad och lummig hörntomt med skogen som granne.

Genom en portal med grind kommer du in på den trevliga tomten med äppelträd och bärbuskar. Ett dubbelgarage om ca 60 kvm innehållande förrådsdel med egen brunn(!) och isolerat gästrum. En välkomnande och möblerbar brokvist möter dig när du gått uppför trappan. I hallen ligger ett klinkergolv med värme. Rymligt vardagsrum i fil och etage, inrymmer två vackra kakelugnar från Stenbäck Eskilstuna. Stort, inglasat uterum med skjutbara väggar mot en stor öppen altan med markis. Rymligt kök med serveringslucka mot vardagsrummet. Tre rymliga sovrum och totalrenoverat badrum på övervåningen. Råvind med tre fönster - bra inrednings-/förvaringsmöjligheter.

Varmt välkommen - 20-tals arkitekturen är unik...

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat den möblerbara brokvisten och klivit in, står du i en hall med klinkergolv med värme. I hallen inryms en garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Vidare till höger är hallen öppen mot trappan till övervåningen. Under trappan till övervåningen genom en tidsenlig trädörr ligger en garderob. Mittemot garderoben genom en trädörr ligger en gästtoalett.

Vardagsrum

Till vänster i hallen ligger ett insynsskyddat vardagsrum i fil med ekparkettgolv och etagéplan i det ena rummet. En vacker kakelugn(!) i vardera rum pryder och värmer rummen. Stora fönster åt tre håll släpper in det härliga dagsljuset. Från matrumsdelen är det en serveringsöppning mot köket.

Kök

Rakt fram i hallen ligger ett ljust kök med nyare -18 hel kyl och -14 induktionshäll. Vidare är köket utrustat med diskmaskin, ugn i arbetshöjd och fläkt. Köket har moderniseringsbehov - bra för dig som vill sätta din egna prägel... Från köket är det utgång till ett stort, -05 inglasat uterum med skjutbara fönster och vägg mot den stora öppna altanen.

Övervåning - Hall

När du kommit uppför trappan står du i en möblerbara hall med utgång till en balkong. I hallen inryms en kattvind, dubbelgarderob och i anslutning ligger en klädkammare. Från hallen är det en dörr upp till en råvind med tre fönster.

Två sovrum

Rakt fram i hallen ligger två insynsskyddade sovrum med snedtak och sovalkover.

Badrum

Till höger i hallen uppe ligger ett totalrenoverat -16 badrum med badkar på fot, kommod och i taket är det infällda spotlights.

Sängkammare

Längre in till höger ligger en sängkammare med träpanélfond och snedtak. I anslutning till sängkammaren ligger en klädkammare.

Källarvåning

När du kommit ner i källaren står du i en hall med frysbox och i trappan ner ligger en skafferidel. Vidare ligger en tvättstuga med klinker. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och nyare -15 torktumlare.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Högstavägen 55, 80425 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

132 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

30 kvm

Tomtarea

802 kvm

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

1.486.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  11
  • Totalt belopp: 2.361.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 14.294 kr/år

Försäkringskostnad: 3.600 kr/år

Renhållning: 2.600 kr/år

Uppvärmning: 17.402 kr/år

Vatten och Avlopp: 5.040 kr/år

Total driftskostnad: 42.936 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1924

TV/Internet

Telias fiber

Energiprestanda

138 kwt/kvm/år

Grund

Torpargrund, ekonomikällare i betong och murverk

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Plåt

Fönster

3-glasfönster isoler, 2016

Uppvärmning

Värmepump luft-luft -17, två kakelugnar, direktverkande el

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Ca 60 kvm isolerat dubbelgarage med gästrum/förråd med el och vatten. Förrådsdel med bevattningsbrunn.

Energideklaration utförd

2010-10-29

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda

138

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget