Bomhus - Lillhagen

Stjärnstigen 7

175 KVM 8 rum och kök 2.675.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

175 kvm , enl. mätning

Antal rum

8 st , varav 6 st sovrum Mer fakta

Pris

2.675.000 kr

STORT enplanshus med loft, två kaminer & nyare tak i attraktivt område nära naturen & Rudsjön

Attraktivt villaområde i Bomhus erbjuder detta stora enplanshus med inredd vind = hela 7 rum och kök, TVÅ badrum och inglasat uterum. Stort, isolerat och vidbyggt garage. Nära naturen och Rudsjön samt barnvänligt område med full barnomsorg och simhall.

När du klivit in i den nyare delen som sammanfogar garage och hus, står du i en tambur med dörr till det stora garaget. Rakt fram ligger en gäst-/tonårsdel med två rymliga rum varav ett med kamin. Till vänster från tamburen ligger en hall som mynnar ut i stora, öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Här finns en trappa upp till en inredd vind om två rymliga rum. Rakt fram öppet från sällskapsytorna ligger ett vardagsrum med parkettgolv i ek och en öppen spis med kamin. Från vardagsrummet är det utgång till ett stort inglasat uterum med dörrar mot en öppen altan med stor murad grill. Längre in mittemot köket ligger ett sovrum med två garderober. Direkt till höger i hallen insynsskyddat och lugnt mot baksidan ligger ett rymligt sovrum med garderobsvägg. Längre in till höger ligger ett insynsskyddat sovrum.

Nyare tak. Möjlighet till två(!) duschrum varav ett nytt från 2020 med ny 2020 varmvattenberedare. Med kamin i såväl vardagsrum som tonårsdel, hålls energikostnaderna nere och det skapas en mysig och varm atmosfär som är perfekt för de kalla vinterkvällarna.

Varmt välkommen - Många rum i barnvänligt område

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in genom en nyare dörr står du i en tambur med en dörr till höger till garaget och en dörr rakt fram till en tonårsavdelning. Stora fönster vid entrén ger ett härligt ljus här. Till vänster kommer du in i den ursprungliga halldelen.

Duschrum

Längre in till vänster från hallen ligger en totalrenoverad -20 toalett förberett för dusch. Duschrummet är utrustat med infällda spotligts. Här inne är en ny -20 varmvattenberedare.

Duschrum

Direkt till vänster i hallen ligger ett duschrum med en duschkabin

Allrum

Rakt fram från hallen öppnar det upp sig till härliga sällskapsytor i form av en stor matplats med två garderober med överskåp. En trappa leder dig upp till den inredda vindsdelen med två rymliga rum.

Kök

In till vänster från allrumsdelen ligger ett kök med en ny balkongdörr med helglas vilket ger ett härligt ljus och luftinsläpp. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spis med häll och fläkt.

Sovrum

Mittemot köket ligger ett sovrum med två dubbla garderober med överskåp och tre vanliga garderober med överskåp.

Vardagsrum

Öppet från allrummet ligger ett renoverat vardagsrum med ekstavparkettgolv och nytt tak med infällda spotlights och utgång till ett stort, inglasat uterum. I vardagsrummet är det två stora fönster och fint placerat emellan dom är det en murad öppen spis med kamin.

Sovrum

Vidare från allrummet ligger ett insynsskyddat sovrum mot baksidan.

Sovrum

Direkt till höger i hallen ligger ett rymligt och insynsskyddat sovrum lugnt beläget mot baksidan. I sovrummet är det en hel garderobsvägg.

Gäst-/kontors-/tonårsdel

Rakt fram när du kommit in i tamburen ligger en gäst-/kontors-/tonårsavdelning med ett rum med kamin och vidare från det rummet ligger ett sovrum/kontor med stora fönster mot baksidan.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Stjärnstigen 7, 80426 Gävle

Område

Bomhus - Lillhagen

Boarea

175 kvm , enl. mätning

Biarea

40 kvm

Tomtarea

832 kvm

Antal rum

8 st , varav 6 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

2.190.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  7
  • Totalt belopp: 2.320.000 kr
Driftkostnad:

Årlig elförbrukning: 16.058 krkWh/år

Elkostnad: 14.132 kr/år

Försäkringskostnad: 4.133 kr/år

Renhållning: 2.400 kr/år

Uppvärmning: 15.950 kr/år

Sotning: 930 kr/år

Vatten och Avlopp: 7.509 kr/år

Antal personer i hushållet: 5

Fastighetsskatt/-avgift: 7.687 kr/år

Total driftskostnad: 45.054 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

1966

Energiprestanda

66 kwt/kvm/år

Grund

Platta på mark

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Taktyp

Betongpannor - Nytt 2015

Fönster

2-glasfönster

Uppvärmning

Värmepump luft-luft, 2 kaminer

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon kommentar

Under gränsvärde

Parkeringsbeskrivning

Vidbygg, stort och isolerat garage om ca 50 kvm med klinkergolv.

Energideklaration utförd

2024-04-19

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

D

Energiprestanda, primärenergital

112

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget.