Bomhus

Myrbackavändan 65

142 KVM 6 rum och kök 2.550.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

142 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Pris

2.550.000 kr

Vill du bo i renoverat gavelradhus med nytt badrum, kök & stort ingl. uterum på fri hörntomt?

Här bor du insynsskyddat på hörnan i lättskött och renoverat gavelradhus med nytt -15 tak, nya -12/15 fönster och stort (drygt 20 kvm) och insynsskyddat uterum med skjutbar glasvägg mot skyddad och öppen altan. Totalrenoverat badrum med tvättmaskin, kakel på väggarna och klinker på golvet samt fönster. Nyare kök med nya -15 rostfria maskiner och öppen planlösning mot vardagsrummet som är rymligt och har plats för stort matbord. Möjlighet till 5 sovrum. Väl inredd "walk in closet" med fin matta och belysning. Förrådsbyggnad i anslutning till uterummet. Garage och p-plats ingår i samfällighetsavgiften.

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in från framsidans entréaltan står du i en öppen hall med avhängningsdel.

Badrum

I anslutning till hallen ligger ett totalrenoverat -12 badrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Badrummet är utrustat med tvättmaskin. I badrummet är det ett fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Sängkammare

Längst in till höger från hallen ligger en sängkammare med askparkettgolv och en stor härlig "walk in closet" med praktisk inredning och härlig belysning och matta.

Kök

Öppet från hallen ligger ett kök öppet mot vardagsrummet med en barbänk som skiljer av. Köket har gott om skåp med vitrindel, mycket bänkytor och rostfria spotlights. Köket har utrustat med diskmaskin i övrigt nya -15 rostfria maskiner varav spis med häll, fläkt, och hel kyl med bubbelvatten och hel frys med is.

Vardagsrum

Öppet från köket ligger ett stort vardagsrum med plats för stort matbort och utgång till ett mycket stort (drygt 20 kvm), insynsskyddat och inglasat uterum med skjutbara fönster mot en insynsskyddad och öppen altan. I anslutning till uterummet ligger ett förråd.

Övervåning - Allrum

När du kommit upp på övervåningen ligger ett allrum. I anslutning till allrummet ligger ett kaklat duschrum med hörnduschvägg. En stor klädkammare med lucka till vinden ligger till vänster från allrummet.

Sovrum

Till vänster från allrummet ligger ett sovrum med fönster åt två håll.

Sovrum

Till höger från allrummet ligger två ljusa sovrum.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Myrbackavändan 65, 80427 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

142 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

354 kvm

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2015

Totalt taxeringsvärde

1.128.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Totalt belopp: 1.076.500 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 6.500 kr/år

Försäkringskostnad: 4.000 kr/år

Samfällighet: 33.000 kr/år

Total driftskostnad: 43.500 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1976

TV/Internet

Gavlenets fiber klar under 2017.

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Nytt -15 plåttak

Fönster

Nya 3-glasfönster, uppe 2015, nere 2012

Uppvärmning

Fjärrvärme

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon kommentar

Under gränsvärdet.

Parkeringsbeskrivning

Gemensamt garage i länga och p-plats ingår i samfällighetsavgiften.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget