Bomhus

Solstigen 8

93 KVM 4 rum och kök 3.750.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

93 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

3.750.000 kr

Adjektiven är många - Gott skick med bergvärme & pool, på återvändsgata insynsskyddat mot skogen...

Här bor du på återvändsgata mot skogen i lätt- och välskött enplanshus som renoverats till stora delar de senare åren, med pool som värms upp av bergvärmen som också levererar kyla på sommaren. Möjlighet till fler sovrum finns.

Ett mycket omsorgsfullt skött hus med nyare fönster med markiser på framsidan. Ny el 2012. Nyare tak och dränering. Kalkfilter till vattnet. Bergvärme med kyla(!) och vattenburen golvvärme i entréplan samt värme till poolen + värmepump luft/luft. Vacker kamin i centrum av de moderna och öppna ytorna mellan kök, vardagsrum och matplats. Nyare exklusivt kök från Häcker med bänkskivor i sten, bra maskiner bl. a. ångugn i arbetshöjd. Vinkyl. Totalrenoverat duschrum med kakel och klinker. Genomgående fina golv från Kährs i ektilja. Genomgående renoverade ytskikt. Ca 130 kvm altan med uppvärmd (bergvärme) pool om 24 kvm, mot skogen. Härliga sällskapsytor i två uterum i form av ett isolerat med luftvärmepump och ett med skjutbara väggar och utekök. Mycket fräsch källare som med fördel kan användas som levnadsytor. Helkaklad relax med bastu och dusch. Vidbyggt och isolerat garage med fjärrport och gästrum/kontor/förråd med golvvärme. Isolerat "skotergarage"
Fiber från OpenInfra, avgiftsfritt(!) till 2025. Robotgräsklippare, m.m.

Varmt välkommen - Pedantskött som måste upplevas

Se mer på filmen

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat framsidans altan under tak och klivit in genom den nya dörren, möts du direkt av den öppna och härliga planlösingen. Ovanför ytterdörren sitter kylaggregatet till bergskylan.

Vardagsrum & kök

Med modern och öppen planlösning och infällda spotlights i taket, öppet från hallen ligger vardagsrum och kök samt en matplats med en vacker kamin i mitten som sprider lugnet från brasan till hela den öppna ytan. Här finns möjlighet att dela av till ett sovrum till. Ett exklusivt golv från Kährs i ektilja är genomgående på hela entréplan. Köket är från Häcker, ett exklusivt Tyskt kök från 2012. Köket breder ut sig över hela husgaveln med bänkskivor i sten och med en köksö centralt i rummet. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, vitrindel, vinkyl, induktionshäll, hel kyl. hel frys, inbyggd varmluftsugn och mikro i arbetshöjd, samt nyare 2017 fläkt. Från köket är det utgång till ett isolerat uterum med luftvärmepump 2019 för såväl värme som kyla. Vidare från uterummet är det utgång till ett stort, inglasat uterum med utekök och hel vägg med skjutbara partier mot ett poolområde som ligger på baksidan mot skogen.

Duschrum

Till vänster från hallen ligger ett totalrenoverat 2015 duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet, i taket är det infällda spotlights. I duschrummet är det ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Sovrum

Längst in till vänster i hallens vinkel ligger ett rymligt sovrum med skjutdörrsgarderob.

Sovrum

Längst in till höger, insynsskyddat mot uterummet och skogen ligger ett rymligt sovrum med garderobsvägg med spegelskjutdörrar.

Källarvåning

Vidare från köket finns en groventré och en trappa ner till källaren. Under trappan finns plats för förvaring. När du kommit ner för trappan känner du att även här är allt så iordninggjort så källaren är fullt möjlig att använda som levnadsyta. Du möts av en mycket stor gillestuga med matkällare i anslutning. Ett sovrum med golvvärme, tre garderober och en klädkammare. En renoverad tvättstuga från 2020 med klinkergolv, ny 2021 tvättmaskin och ny 2021 torktumlare. Vidare i källaren ligger en relax 2005 med kakel och klinker med värme samt dusch och bastu. Ett pannrum med fyra garderober.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Solstigen 8, 80426 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

93 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

93 kvm

Tomtarea

974 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

2.218.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  7
  • Totalt belopp: 2.231.250 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 28.342 kr/år

Försäkringskostnad: 5.400 kr/år

Renhållning: 762 kr/år

Vatten och Avlopp: 5.724 kr/år

Total driftskostnad: 40.228 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

1965

TV/Internet

OpenInfra fiber avgiftsfritt till 2025. Digitalt basutbud från Tele2 ingår.

Grund

Källare, dränerad 2005 (ej vid garage)

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Taktyp

Betongpannor, 2005

Fönster

3-glasfönster, 2005, källare 2015

Uppvärmning

Bergvärme med kyla, kamin, värmepump luft/luft

Vatten

Kommunalt vatten året om med kalkfilter

Avlopp

Kommunalt avlopp

Övriga byggnader

Vidbyggd och isolerat garage med fjärrport och gästrum/kontor/förråd med golvvärme ca 15 kvm. Isolerat "skotergarage".

Energideklaration utförd

2015-02-09

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

B

Energiprestanda, primärenergital

53

Besiktningsman

Bengt-Åke Lönn

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget.