Bomhus

Storhagssvängen 48

123 KVM 5 rum och kök 2.250.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

123 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

2.250.000 kr

Välskött 30-talsvilla med öppen planlösning om 123 kvm med fjärrvärme & GavleNets fiber

Här bor du i en mycket välskött villa från 30-talet med modern, öppen planlösning mellan kök och matrum. Fiber från GavleNet och uppvärmning i form av fjärrvärme.

En genomgående välskött villa med fina charmiga detaljer så som furuplankgolv, bröstpaneler och träbalkar i tak. Kaklat badrum från 2007' på övervåningen med badkar och takfönster. Lättskött tomt som omges av fina buskar som skapar en trevlig känsla. Med två gemytliga uteplatser varav ena i lä mellan husvägg och garage där kan du avnjuta härliga sommarkvällar. Från master-bedroom kommer du ut till den andra uteplatsen. Moderniseringsbehov - bra för dig som vill sätta din egna prägel.

Villan ligger i ett lugnt, barnvänligt område med gångavstånd till bussförbindelser, Lillsjöns badplats, pizzeria och affär. Du har även genom en snabb cykeltur endast 5 minuter till populära Lillhagsskolan.

Varmt välkommen - Barnvänligt med bra råvara.

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in igenom den trevliga entrén kommer du till den rymliga hallen med furuplankgolv och förvaring i en dubbelgarderob.

Sovrum

Från hallen till vänster ligger master-bedroom med furuplankgolv, mycket förvaring i 2 dubbelgarderober och 2 enkelgarderober och med en altandörr ut mot baksidans altan.

Vardagsrum

Från såväl hallen som matrummet ligger ett vardagsrum med furuplankgolv. I vardagsrummet är det fönster åt två håll och charmig bröstpanel.

Matrum

Från vardagsrum genom dubbelglasdörrar ligger ett rymligt matrum med furuträgolv, träbalkar i tak och med altandörr ut mot insynsskyddad uteplats.

Kök

Från såväl hall som matrum ligger det ljusa köket med fönster åt två håll.

Källare

Till vänster i hallen nerför trappan ligger en källarvåning med tvättstuga, dusch, bastu och rymlig förvaringsdel.

Övervåning-Hall

När du kommit uppför trappan ligger en möblerbar hall/allrum med kattvind.

Sovrum

Från allrummet uppe, till vänster ligger ett sovrum med takfönster och kattvind.

Sovrum

Längst in på övervåningen ligger ett rum med mycket förvaring om hela 5 garderober och ett fint träfurugolv.

Badrum

Till höger på övervåningen ligger ett totalrenoverat och kaklat badrum med takfönster och löst badkar för den som önskar dusch.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Storhagssvängen 48, 80424 Gävle

Område

Bomhus

Boarea

123 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

57 kvm

Tomtarea

800 kvm

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

1.804.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  5
  • Totalt belopp: 349.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 5.123 kr/år

Elkostnad: 2.453 kr/år

Renhållning: 2.403 kr/år

Uppvärmning: 14.997 kr/år

Vatten och Avlopp: 5.907 kr/år

Total driftskostnad: 30.883 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1939

TV/Internet

GavleNet fiber.

Grund

Källare

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster

Uppvärmning

Fjärrvärme

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Övriga byggnader

Garage med fjärrport.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget.