Centralt

Brändströmsgatan 11B

50 KVM 2 rum och kök 1.475.000 kr
Mäklare Philip Jonsson

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

50 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum Mer fakta

Pris

1.475.000 kr

Vill du bo i attraktivt belägen lägenhet med högt i tak och stor inglasad balkong med em-/kvällssol?

Varmt välkommen till denna centrala lägenhet med stor inglasad balkong med skjutbara fönster, belägen i soligt sydvästläge! Här finns välbevarad charm från husets byggår 1945 som avspeglas i den höga takhöjden, fönsterbrädor i sten och flertalet platsbyggda garderober som medför goda förvaringsmöjligheter.

Genomgående renoverade ytskikt i form av målade väggar i sobra toner samt nytt enhetligt golv (-21) i samtliga rum. Hall med klinkergolv invid entrén och två platsbyggda garderober med överskåp. Kök renoverat (-21) med bland annat lackerade luckor, ny spis, fläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Sovrum med två platsbyggda garderober och plats för dubbelsäng. Rymligt duschrum med kaklade väggar och klinkergolv, förberett för tvättmaskin. Vardagsrum med utgång till stor inglasad balkong med eftermiddags-/kvällssol.

Välskött och omtyckt förening där TV, bredband, värme, vatten och BR-tillägg ingår i månadsavgiften! Via föreningen har du även tillgång till flertalet gemensamhetsutrymmen så som bland annat gästlägenhet, bastu, cykelrum och grönytor. Här bor du med direkt närhet till centrum, högskolan, sjukhuset och Boulognerskogen med fantastiska grönområden, promenadstråk och badplats.

Mäklare

Philip Jonsson

Fastighetsmäklare
072-2465275
philip@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

Via säkerhetsdörren kliver du in i en hall med klinker invid entrén och nytt enhetligt golv (-21) i samtliga rum. Vacker tidsenlig hatthylla. Längre fram i hallgången finns två platsbyggda garderober med överskåp.

Kök

Till vänster om hallen ligger ett kök utrustat med integrerad diskmaskin, spis, utdragbar fläkt, kyl/frys - samtliga nya från år 2021. Renoverade ytskikt (-21) i form av lackerade köksluckor, nytt diskbänksskåp med diskho och blandare, målade väggar samt nytt golv. Vacker fönsterbräda i sten. Här finns plats för matgrupp.

Sovrum

Vidare till vänster om hallen ligger ett sovrum med nytt golv och målade väggar (-21). Utrustat med två praktiska platsbyggda garderober och fönsterbräda i sten.

WC/Duschrum

Rakt fram från hallen ligger ett rymligt duschrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med WC, handfat, spegelskåp, dusch och handdukstork. Förberett för tvättmaskin!

Vardagsrum

Till höger om hallen ligger ett vardagsrum med utgång till en stor inglasad balkong i härligt sydvästläge med eftermiddags-/kvällssol. Nytt golv och målade väggar (-21) samt fönsterbräda i sten.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

1514

Gatuadress

Brändströmsgatan 11B, 80324 Gävle

Område

Centralt

Boarea

50 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum

Våningsplan:

2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 0,50756
  • Andelstal insats: 0,50756
  • Andelstal avgift: 0,50676
Månadskostnad:

3.103 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Ja
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 2.400 kr/år

Försäkringskostnad: 1.200 kr/år

Total driftskostnad: 3.600 kr/år

Pantsättning

är pantsatt

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Engelbrektsgårdarna

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

192

Byggnadsår

1945

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta föreningen på mail: styrelsen@engelbrektsgardarna.se.
Se även föreningens hemsida: http://engelbrektsgardarna.se/

TV/Internet

Grundutbud för kabel-TV samt bredband 100 mbit/s via ComHem ingår i årsavgiften.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten tillhör två källarförråd, varav ett större. Bastu, gästlägenhet, tvättstugor, cykelrum, hobbyrum, sophus och föreningslokal finns i föreningen. Även flertalet innergårdar med grönytor och trädgårdsmöbler finns i föreningen.

Utförda renoveringar

2001: Stambyte
2013/14: Balkongbyte och inglasning
2014: Rör & ventilationsmärken, Renovering garagenedfarter, p-plats, stödmur
2015: Byte av 2 st manglar
2016: Byte vattenmätare
2017: Nytt expansionskärl, Nya handdukstorkar i fyra hus, Nya säkerhetsdörrar och lås
2017/18: Målning av trapphus
2018: Skyltning av parkeringsplatser
2018/19: Träd- och markarbeten, Underhållsspolning
2019: Installationer, Fasadtvätt och takunderhåll, Torktumlare, VVS–badrumskassetter

För mer information, se föreningens årsredovisning.

Kommande renoveringar

Källartrappor, cykelförvaring, innergården enligt årsredovisningen.

Parkeringsbeskrivning

Bostadsrättsföreningen förfogar över 114 p-platser (varav 82 st med el) samt 13 garageplatser och 5 MC-garageplatser, till dessa är det separat kö. Uthyrning sker via Riksbyggen. Läs mer på https://engelbrektsgardarna.bostadsratterna.se/fastigheterna/parkeringar-och-garage

Energideklaration utförd

2018-11-01

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

D

Energiprestanda, primärenergital

109

Besiktningsman

Peter Sundmark, Energikompetens i Sverige AB

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Här bor du i centrum med all dess fördelar och närhet till såväl centralstationen som Boulognerskogen. Närhet är det också till stortorget, teater, bio, restauranger, konserthuset, Fjärran höjderbadet, sjukhuset och högskolan. I Boulognerskogen, en av landets största stadsparker, kan du bara strosa runt, ha picnic i det gröna, spela bangolf, volleyboll, lyssna på uppträdanden, bada och mycket mera. Boulognerskogen planerades i mitten av 1800-talet och hade då romantiken som förebild. Sedan dess har parken moderniserats fortlöpande. Idag är Boulognerskogen ett skulpterat parklandskap med både öppna gräsytor, trädgrupper och olika vattenmiljöer. I den intilliggande Stadsträdgården kan du beskåda Carl Milles "Fem musicerande genier". Under sommartid finns ett sommarcafé med fika, glass och matservering.