Eskörönningen

Eskörönningen 26

192 KVM 5 rum och kök 5.750.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

192 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

5.750.000 kr

Sjötomt som sträcker ut till halva sundet, endast 20 minuter från Gävle...

Vill du att solens strålar skall gnistra i ditt vatten, vill du höra havets brus, måsarnas skri och känna doften av våt tång då finns möjligheten här. Här bor du på landet vid havet med alla dess element endast ca 20 minuter till Gävle. Eskön och Eskörönningen erbjuder härliga naturområden och sandstrand vid havet och sundet.

Hela 5 510 kvm tomt varav 2 350 kvm vatten med ny fin båt- och badbrygga med badstege, stort båthus med ny el, uppvärmd badtunna på såväl ved som el från Skärgårdstunnan, förråds- och vedbod. Isolerat dubbelgarage med el, vatten och nytt tak. Nerfart för sjösättande av båten. Här har man tänkt på vår vackra moder jord och installerat ett nytt -19 eget vattenreningsverk och solceller. Fiskrök, flera växthus och stor jordkällare finns också på tomten.
Stort souterränghus om hela ca 192 kvm med härliga sällskapsytor, braskamin och fina utblickar ner mot brygga, båthus och havet. Stort kök med nyare inredning och stor köksö med vattenkran med kokande vatten. Nya -16 fönster, stuprör och hängrännor. Ny -12 utbyggnad och el. Öppen fiber från Telia. Flera altaner att sitta ner och njuta en stund morgon som kväll.

Varmt välkommen - Unika platser måste upplevas

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Kök

Från såväl hall som vardagsrum ligger ett stort kök med nyare inredning och utbyggt -12 burspråk med platsbyggd bänk och bedårande utsikt över tomten ner mot bryggan, båthuset och vattnet. Från köket är det utgång till soldäck mot vattnet. Stor köksö med ny -14 induktionshäll, rostfri takhängd fläkt och diskho med exklusiv kran som du får kokande vatten direkt ur vattenkranen. Insinkerator innovativa serie med vattenkranar gör vardagen lättar och middagen snabbare. Sätt bara i kontakten, sen har du kokande vatten i koppen eller i kastrullen. Behållaren rymmer 2,5 liter och kranen kan fylla ca 100 koppar med 98°C varmt vatten i timmen. Vidare är köket utrustat med integrerad hel kyl och hel frys samt rostfri ugn i arbetshöjd.

Hall

När du klivit in står du i en hall med stavparkettgolv, en vanlig garderob och en stor skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Till höger från hallen ligger ett vardagsrum med fiskbensmönstrat ekstavparkettgolv. Nya sänkta fönster har härliga utblickar mot havet.

Duschrum

Till vänster i hallens vinkel ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. I duschrummet är det ett fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Sängkammare

Till höger i hallens vinkel ligger ett sovrum med hel garderobsvägg med skjutdörrar. Här kan du vakna till solens strålar som gnistrar i vattnet och gå ut och sträcka på dig på soldäcket mot havet.

Sovrum

Rakt fram i hallen ligger ett sovrum med stavparkettgolv.

Souterrängdel

Direkt till höger när du kommit nerför trappan ligger ett kapprum med utgång till baksidan och jordkällaren. Till höger i kapprummet ligger ett förråd. Öppet mot trappan ligger ett stort allrum med öppen spis med kamin. Allrummet är utbyggt med härligt glasat burspråk med dubbla dörrar ut till en vindskyddad altan med fantastisk utsikt mot vattnet. Vidare längst in i souterrängdelen ligger ett rymligt sovrum med en garderob och utsikt mot vattnet. I anslutning till allrummet ligger ett duschrum med toalett och bastu. Till vänster i allrummet ligger en tvättstuga med tvättho, tvättmaskin och torktumlare.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Eskörönningen 26, 80596 Gävle

Område

Eskörönningen

Boarea

192 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

12 kvm

Tomtarea

5510 kvm

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

2.815.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  4
  • Totalt belopp: 3.424.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 17.500 kr/år

Försäkringskostnad: 8.046 kr/år

Renhållning: 1.578 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Vägkostnad: 782 kr/år

Total driftskostnad: 28.406 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1935

TV/Internet

Öppet fibernät från Telia.

Byggnadskommentar

Enskilt avlopp – säkrat för framtida krav
ACT® bioreningsverk har en enastående förmåga att ta hand om de ämnen i ditt avloppsvatten som är skadliga för miljön. Det renar till och med vattnet från vissa ämnen som det idag inte ställs reningskrav på, men som vi vet är skadliga för miljön. Det är rimligt att tro att man inom en snar framtid även kommer att ställa krav på rening av dessa ämnen, exempelvis läkemedelsrester. Ett test av Svenska Miljöinstitutet visar att läkemedelsrester renas bättre i ACT® bioreningsverk än i kommunala avloppsreningsverk. Att ACT® bioreningsverk är kretsloppsbaserat innebär att näringsämnen kan återföras direkt från enskilt avlopp till åkermark.

Allt från mindre fritidshus till stora anläggningar som hotell kan med fördel använda ACT® bioreningsverk, som enkelt kan byggas ut vid behov. ACT® bioreningsverk är lämpligt för både normal och hög skyddsnivå. Anlägger du ACT® bioreningsverk för normal skyddsnivå kan du med enkelhet uppgradera till hög skyddsnivå om detta skulle krävas i framtiden.

Se mer på https://www.alnarpcleanwater.se/vart-bioreningsverk-act-natural/?gclid=EAIaIQobChMIyI271Lv_6AIVzoKyCh0J2gr7EAAYASAAEgJ_-vD_BwE

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor med solceller från 2019

Fönster

3-glasfönster -16, utom två i källaren och vinden.

Uppvärmning

2 stycken värmepumpar luft-luft, solceller och kamin

Vatten

Enskilt vatten året om (se bifogad text)

Avlopp

Enskilt avlopp (se bifogad text)

Radon kommentar

Radonmätning utförd 2020 med årsmedelvärde understigande gränsvärde om 200 Bq/kvm

Parkeringsbeskrivning

Isolerat dubbelgarage med el och vatten, samt separat vattenbrunn. Nytt tak -18!

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Eskön är en by i Hille socken i Gävle kommun belägen på ön med samma namn belägen cirka 20 kilometer nordost om Gävle. För bebyggelsen i byn och grannbyn Esköränningen belägen på västra sidan av Eskösundet har SCB avgränsat och namnsatt småorten Eskön-Eskörönningen.

På Eskön bodde enligt jordeboken 1541 Monss i Äsköne. Namnet är det fornsvenska ordet "äske", askbestånd, ställe där det växte ask. Namnet Eskön betyder alltså ön där det växer ask och uttalades "Ä-schön".