Gävle - Bomhus

Holmsundsvägen 13E

113 KVM 4 rum och kök 1.975.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

113 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

1.975.000 kr

Friköpt gavel(!) med inglasat uterum mot skogen nära havet. Garage, extra plats & förråd på gården.

Här bor du på gaveln i friköpt radhus med stort inglasat uterum, granne med skogen och åkrarna med gångavstånd till Fliskärsvarvets båthamn. Låg driftskostnad med bl. a. värme, vatten, sopor, snöröjning, tv-kanaler och garage plus extra plats i samfälligheten.

Markiser runt om. Parkettgolv i ek. Fönsterbrädor i sten. Välkomnande hall med klinkergolv och gott om förvaring i skjutdörrsgarderober och klädkammare. Stort vardagsrum med vackert burspråk som släpper in ett härligt ljus, och utgång till ett stort inglasat uterum med skjutbara väggar mot en öppen altan och baksidan som vetter mot skogen och åkrarna. Duschrum med tvättpelare och tvättho samt fönster som släpper in det härliga dagsljuset. Ljust kök med bl. a. hel kyl och hel frys. Stort duschrum med bastu(!) i anslutning på övervåningen. Möjlighet till tre rymliga och insynsskyddade sovrum.

Här bor man i den finare delen av den historiska bruksmiljön med närhet till mataffär, skola och förskola. En kort promenad till havet och Fliskärsvarvets båthamn, med trevliga vandringsstråk.

Varmt välkommen - Friköpt och lättskött

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in från framsidans egna gård, står du i en hall med fint klinkergolv och gott om förvaring i en garderobsvägg med skjutdörrar. I anslutning till hallen ligger en klädkammare.

Vardagsrum

Öppet rakt fram i hallen ligger ett stort vardagsrum med parkettgolv i ek och vackert burspråk vilket ger ett ljust intryck. Från vardagsrummet är det utgång till ett stort och inglasat uterum med ny trall och skjutbara väggar mot en öppen altan och den lummiga baksidan mot skogen och åkrarna.

Kök

Till vänster i hallen ligger ett ljust kök möjligt att öppna upp mot vardagsrummet. Köket är utrustat med diskmaskin, spis med häll (display defekt), fläkt, hel kyl och hel frys.

Duschrum/tvättstuga

Till höger i hallen ligger ett duschrum kombinerat med tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Här är det ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Övervåning - Hall

När du kommit uppför trappan står du i en hall med parkettgolv i ek.

All-/sovrum

I anslutning till hallen uppe ligger ett allrum som med fördel kan användas som sovrum. I allrummet inryms fem garderober.

Sovrum

Till höger om trappan uppe ligger ett rymligt sovrum med en stor klädkammare i anslutning.

Duschrum

Rakt fram i hallen uppe ligger ett duschrum med fönster som släpper in det härliga dagsljuset. I anslutning till duschrummet ligger en bastu(!) Gott att kunna landa i och värma upp sig.

Sovrum

Intill allrummet ligger ett rymligt och insynsskyddat sovrum med en garderob och parkettgolv i ek.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Holmsundsvägen 13E, 80423 Gävle

Område

Gävle - Bomhus

Boarea

113 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

12 kvm

Tomtarea

226 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum

Balkong/Uteplats

Inglasat uterum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

1.628.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  1
  • Totalt belopp: 1.160.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 9.000 kr/år

Försäkringskostnad: 4.000 kr/år

Samfällighet: 25.200 kr/år

Total driftskostnad: 38.200 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

1992

TV/Internet

Tele2s tv grundutbud ingår i samfälligheten

Energiprestanda

130 kwt/kvm/år

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Fjärrvärme

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Övriga byggnader

Eget förråd och cykelförråd på gården

Parkeringsbeskrivning

Garage plus extra plats ingår i samfälligheten

Energideklaration utförd

2022-10-14

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

D

Energiprestanda, primärenergital

100

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget.