Gävle - Bomhus

Topasvägen 1G

81,5 KVM 3 rum och kök 1.375.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

81,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

1.375.000 kr

Gavellägenhet mot skogen, med egen ingång och garage. Nytt kök, fina golv och stor balkong...

Högst upp och skyddat på gaveln mot skogen i barnvänligt område ligger denna renoverade lägenhet med tillhörande garage, egen ingång i entréplan, nytt kök och mycket stor balkong under tak.

Egen ingång och hall i entréplan. Öppen hall med nytt, ljust och fint parkettgolv i oljad ek, genomgående med kök och sovrum. Duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet, nyare inredning och duschkabin med massagefunktion(!), samt tvättmaskin och torktumlare. Nytt kök med gott om förvaring, bänkskivor i ek, och integrerad diskmaskin. Vidare är köket utrustat med induktionshäll, sidebyside kyl/frys med is och vatten, samt ny -22 fläkt. Mycket stora och insynsskyddade sovrum. Klädkammare. Vardagsrum på husets gavel med fönster åt två håll och utgång genom balkongdörr med helglas till en mycket stor balkong mot skogen. Balkongen är utrustad med nålfiltsmatta och eluttag. Allt ingår i månadsavgiften, bl. a. el, värme, vatten, tv och bredband.

Barnvänlig förening med bla. nya stammar och fönster, garage och extra platser som ingår i månadsavgiften.

Varmt välkommen - Gott skick på gaveln mot skogen

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in genom din egna dörr i entréplan står du i en hall med nålfiltsmatta och avhängningsmöjligheter.

Övervåning - hall

När du kommit uppför trappan står du i en öppen hall med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ett genomgående med sovrummen ett ljust parkettgolv i oljad ek. I anslutning till klädkammaren ligger en klädkammare med hängare och hyllor.

Duschrum

Rakt fram i hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Duschrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt en duschkabin med massagefunktion.

Kök

Öppet till höger från hallen uppe ligger ett rymligt kök med ny inredning från 2017 utrustad med integrerad diskmaskin och ekbänkskivor med infälld induktionshäll. Vidare är köket utrustat med ny -22 fläkt, rostfri ugn och sidebyside kyl/frys med is och vatten.

Sovrum

Till vänster i hallen intill klädkammaren ligger ett stort sovrum med ljust parkettgolv i oljad ek. I sovrummet finns möjlighet till fler garderober för den som önskar.

Sovrum

Vidare från hallen ligger ett stort och insynsskyddat sovrum med ljust parkettgolv i oljad ek och fri vy mot skogen.

Vardagsrum

Öppet från hallen mittemot köket ligger ett vardagsrum med parkettgolv i ek och fönster åt två håll. Från vardagsrummet är det utgång via en ny helglasdörr till en stor balkong mot skogen.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

41

Gatuadress

Topasvägen 1G, 80434 Gävle

Område

Gävle - Bomhus

Boarea

81,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum

Våningsplan:

2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 1,04539
  • Andelstal insats: 1,04539
  • Andelstal avgift: 1,04393
Månadskostnad:

5.205 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning
  • Internet
  • Kabel-tv
Driftkostnad:

Hushållsel: 1.284 kr/år

Vatten: 1.200 kr kr/år

Total driftskostnad: 2.484 kr/år

Pantsättning

är pantsatt

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Riksbyggen BRF Topasen

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Byggnadsår

1981

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta

TV/Internet

Telias fiber ingår i månadsavgiften.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns förråd på gården, tvättstuga, samlingslokal med kök, bastu och solarium.

Energiprestanda

151 kwt/kvm/år

Energideklaration utförd

2018-11-13

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan år 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade år 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka är över 100 år gammal. Sedan år 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy år 1939 och år 1940, och spelat i hockeyallsvenskan åren 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget.