Gävle - Järvsta

Renlavsvägen 7

175 KVM 5 rum och kök 5.800.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

175 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Pris

5.800.000 kr

Nytt 2017 på hörntomt, insynsskyddad mot naturen, granne med Hemlingby, ca 20 min på cykel till stan

Mot skogen på attraktiv gata i Järvsta. Stort, nybyggt 1,5-planshus med golvvärme om 5 rok, med lätt möjlighet till 6 rum. Klassisk och tidlös stil med modern, öppen planlösning, insynsskyddat med naturen som närmsta granne bakåt. Dubbelgarage. Insynsskyddad hörntomt mot naturen, med endast en stig från Hemlingby friluftsområde ca 20 minuter på cykel till centrum. 1 043 kvm tomt på återvändsgata mot naturen. Ca 1,3 km till Hemlingby skola. och 500 meter till buss 501.

Luftig och välkomnande hall med klinkergolv. Genomgående på hela entréplan är det golvvärme från vattenburet(!) system. Ballingslövskök med gott om skåp och maskiner från Miele, och köksö välplacerad i den moderna och öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Contura braskamin i vardagsrummet och utgång till ett nybyggt 2023, inglasat och mycket stort (ca 20 kvm) uterum med glastak och skjutbara väggar mot en altan med pergolatak. Vidare stor altan i vinkel runt huset med utespa från 2021. Längst in i hallens vinkel ligger en tvättstuga med utgång till framsidan. Ca 11 962 kwh/år med luft/vatten värmepump. Härliga sällskapsytor på såväl entréplan som övervåning, med möjlighet att lätt sätta upp en vägg och skapa ett till sovrum. Två rymliga och kaklade badrum med infällda spotlights och fönster vilket ger ett härligt ljus. Rymliga sovrum och totalt insynsskyddat master bedroom. GavleNets fiber.

Här bor du på återvändsgata med härlig gemenskap, mitt i naturen, bra kommunikationer och ca 20 minuter på cykel till centrum

Varmt välkommen - Nytt, mot skogen med bästa grannarna

Se mer på filmen

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in, står du i en luftig och välkomnande hall i vinkel med klinkergolv med värme i entrén. I hela entréplan är det golvvärme från vattenburet system och trägolv i ek. I hallen inryms tre garderober. Hallen är ljus och öppen rakt fram mot vardagsrummet.

Kök

Direkt till höger från hallen ligger ett kök med modern och öppen planlösning mot vardagsrummet. En köksö delar av rummen på ett naturligt sätt. Luftiga ytor och gott om förvaring. Inredningen är från Ballingslöv(!) och maskinerna är från Miele, varav hel kyl, hel frys, integrerad diskmaskin, spis med häll och mikro i arbetshöjd. Fläkten är från Thermex i rostfritt. Från köket är det utgång till en insynsskyddad altan med utespa mot skogen. I köket är det en inbyggd ljudanläggning från Bowers & Wilkins.

Vardagsrum

Öppet från såväl hall som kök ligger ett mycket ljust och rymligt vardagsrum med braskamin från Contura och utgång till ett mycket stort och inglasat uterum om ca 18 kvm med glastak och skjutbara väggar mot naturen. Till vänster om uterummet ligger en altan med pergola och i vinkel runt huset med utespa mot skogen.

Duschrum

Till vänster från hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet, i taket är det infällda spotlights. I duschrummet är det ett stort fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Sovrum

Till höger från hallens vinkel i husets hörna ligger ett rymligt och insynsskyddat sovrum med hela tre dubbla garderober och en vanlig garderob.

Grovkök/tvättstuga

Längst in till vänster i hallens vinkel ligger en tvättstuga med groventré. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare från Miele och tvättho samt extra förvaring.

Allrum

När du kommit uppför trappan öppnar sig ett luftigt allrum i vinkel med en takkupa som släpper in ett härligt ljus. Genomgående trägolv i ek. Här finns möjlighet att lätt sätta upp en vägg för ett sovrum till. I anslutning till allrummet ligger ett förråd.

Sovrum

Till höger från allrummet ligger ett rymligt sovrum öppet i nock med snedtak, och tre garderober.

Badrum

Direkt till vänster när du kommit uppför trappan ligger ett snyggt, rymligt kaklat badrum med såväl dusch som badkar. I duschrummet är det infällda spotlights i taket och golvvärme .I badrummet är det ett fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Sovrum

Längst in till vänster på övervåningen ligger ett insynsskyddat sovrum med snedtak.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Renlavsvägen 7, 80592 Gävle

Område

Gävle - Järvsta

Boarea

175 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

55 kvm

Tomtarea

1043 kvm

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

4.317.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  3
  • Totalt belopp: 4.400.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 23.000 kr/år

Försäkringskostnad: 6.600 kr/år

Renhållning: 1.980 kr/år

Samfällighet inkl. väg, vatten och avlopp: 7.704 kr kr/år

Total driftskostnad: 39.284 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

2017

TV/Internet

GavleNet

Energiprestanda

45 kwt/kvm/år

Grund

Isolergrund

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten, Contura kamin

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon kommentar

Utförd 2018 understigande gränsvärdena

Parkeringsbeskrivning

Stort dubbelgarage.

Energideklaration utförd

2023-09-15

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

C

Energiprestanda, primärenergital

75

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Järvsta är en by, strax söder om Hemlingby, med en blandning av gamla och nya villor. Direkt närhet till skogen och naturen som leder dig till Hemlingby Friluftsområde. Området är känt för sin aktiva byförening som arbetar med både trivsel och gemenskap. Nya busshållplatser är anlagda 2018 med endast ca 5 km in till Gävle centrum och drygt ca 8 km till Furuvik.

Hemlingby är en stadsdel i södra Gävle. Den är byggd vid foten av Hemlingbyberget, från vilket det utgår elljusspår och en skidbacke. Sportanläggningen på Hemlingbyberget erbjuder även konferenslokaler, och ett kafé (den tidigare simbassängen har rivits). I Hemlingby har vandringslederna Gästrikeleden och Upplandsleden utgångspunkter. 2,5 kilometersspåret. I Hemlingby, i närheten av E4 och avfarten Gävle S, finns ett köpcentrum.

Södra Hemlingby har kommunal service som förskola, skola, gruppboende och äldreboende kommer också att finnas i området i form av ett multifunktionshus vid namn Hemlingborg där barn och äldre kan mötas.

En ny gång- och cykelväg byggs längs med Spängersleden mellan Södra Hemlingby och Parkvägen som förenklar och förkortar resorna med cykel eller till fots till och från centrala Gävle.