Gävle Oslättfors

Skogsklövervägen 14

80 KVM 3 rum och kök 2.000.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

80 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

2.000.000 kr

Vill du bo nära naturen i levande bruksmiljö med vattnet & friluftslivet runt knuten?

Här bor du i underbar bruksmiljö på naturtomt med dubbla bostäder i en levande ort med vattnet och friluftslivet runt knuten...

Huvudbyggnad öppen i nock med järnspis och kamin. Modern och öppen planlösning mellan kök och det stora vardagsrummet med genomgående mörkbetsat parkettgolv i ek. Stort inglasat uterum med infällda spotlights i taket som ger en härlig ljussättning. Altan runt huset med en plats i solen hela dagen och kvällen. Stort, kaklat duschrum med golvvärme.

Garagebyggnad med gästdel om två rum med stort allrum, sovrum och fint duschrum med kakel och klinker med värme.

Oslättfors är en by i Hille socken i Gävle kommun i Gävleborgs län. Den ligger vid Testeboåns utflöde ur Lundbosjön. Här finns bl.a. en gammal brukskyrka från 1796, Oslättfors kyrka. 2017 bor i byns två delar cirka 110 personer. Den norra bydelen är från 1980-talet och framåt. I byn finns såväl badplats som plats att lägga båten. I smörnäs några kilometer bort ligger ett populär friluftsgård med med vandrings- och paddlingsleder, uthyrning av sängplatser och diverse vattenåkdon. Här säljs också fiskekort för den inbitne fiskaren...

Varmt välkommen - byn måste upplevas

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du kommit in från den stora altanen som ringlar sig runt huset, står du i en hall med klinkergolv med värme. Rakt fram i hallen ligger en klädkammare med varmvattenberedare.

Duschrum

Direkt till höger i hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Duschrummet är utrustat med tvättmaskin och det är ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset och fågelkvittret.

Sängkammare

Vidare till höger från hallen ligger en rymlig sängkammare med två garderober och utgång till den stora altanen.

Vardagsrum

Till vänster i hallen öppnar sig ett stort rum som härligt, öppnats upp i nock. I vardagsrummet är det en öppen spis med keddyinsats, och utgång till ett stort, inglasat uterum med klinker med värme på golvet och infällda spotlights i taket. Uterummet har skjutbara väggar och eluttag. Det är en modern öppen planlösning mellan vardagsrum och kök.

Kök

Modernt, öppet från vardagsrummet ligger ett kök med järnspis och utgång till altanen. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin.

Sovrum

Vidare från köket ligger ett renoverat -22 sovrum som lätt kan ändras till två mindre sovrum, då det är genomgående fönster åt två håll.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Skogsklövervägen 14, 80598 Gävle

Område

Gävle Oslättfors

Boarea

80 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

1353 kvm

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

1.170.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  2
  • Totalt belopp: 1.450.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 10.603 kr/år

Försäkringskostnad: 3.700 kr/år

Renhållning: 4.800 kr/år

Uppvärmning: 13.905 kr/år

Vatten och Avlopp: 2.000 kr/år

Samfällighet: 3.600 kr/år

Total driftskostnad: 38.608 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

2003

Grund

Torpargrund, kryp och plintgrund.

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Tegel

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Värmepump luft-luft, elpatron. Förberett för bergvärme

Vatten

Enskilt vatten året om, vattensamfällighet

Avlopp

Enskilt avlopp, trekammarbrunn

Övriga byggnader

Isolerat garage med pannrum förberett för bergvärme. I garagebyggnaden finns en gästdel med stort vardagsrum med furuplankgolv, förberett för kök och utgång till en egen altan. Ett duschrum från -21 med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Förberett för tvättmaskin. Ett sovrum med parkettgolv i ek och fyra garderober.

Boareabeskrivning

Plus gästdel i garagebyggnaden med egen altan

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Oslättfors bruk var ett järnbruk som grundades 1697 i Oslättfors.

Bruket tillverkade främst spik och var som mest lönsamt från slutet av 1700-talet till mitten av 1800-talet. På grund av en gradvis minskande efterfrågan lades bruket till slut ner under 1880-talet och verksamheten övergick till jord- och skogsbruk.

Ett fåtal byggnader finns kvar, bland annat brukskontoret, ett kolhus och smedbostäder från 1800-talet. Brukets arkiv finns hos Arkiv Gävleborg.

Bruket och all skog köptes år 1900 av Korsnäs pappersbruk och sågverk som hade flyttat sin verksamhet till Bomhus i Gävle. Skogen ägs idag av Bergvik Skog som förvaltar den åt Korsnäs. Byns hus såldes 1989 till privat fastighetsägare som i sin tur sålt dem till privatpersoner. Kraftverket är i ett privat företags ägo och levererar ström. Kyrkan drivs av Oslättfors Kyrkostiftelse på ideell grund.