Gävle - Storhagen

Storhagssvängen 49

100 KVM 5 rum och kök 2.375.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

100 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Pris

2.375.000 kr

Stor tomt mot skogen, granne med Lillsjön, 30-tals hus med hela övervåning nyare & nytt tak.

Stor tomt mot skogen i attraktiva Storhagen, granne med Lillsjön ligger detta 30-tals hus med hela övervåningen nyare och nytt tak.

Renoverade avlopp 2020. Utbyggd och rymlig hall välkomnar dig när du klivit in. Vidare in i hallens vinkel ligger en renoverad gästtoalett. På entréplan är det härliga sällskapsytor i form av stort vardagsrum i fil som lätt kan delas av till två rum eller öppna upp mot köket. I vardagsrummet finns en fin kamin och det är utgång till en stor altan mot skogen och runt husets hörna ligger en altandel under tak. Hela övervåningen totalrenoverad -94 och har under 2022 uppdaterats med nya ytskikt och ventilation. På övervåningen finns ett fräscht duschrum med fönster som släpper in det härliga dagsljuset. Moderniseringsbehov i köket vilket är bra om du vill sätta din egna prägel... GavleNets fiber.

Storhagen är ett parkområde, en grön oas, i Bomhus alldeles intill Lillsjön. Parken ägdes ursprungligen av Korsnäs men överlämnades till Gävle stad vid bolagets 100-årsjubileum 1955. Här finns en fin promenadslinga du kan promenera längs med, öppna gräsytor, en lekpark med redskap för barn samt ett flertal sittplatser. Området är lugnt och barnvänligt med gångavstånd till bussförbindelser, Lillsjöns badplats, pizzeria och affär. Du har även genom en snabb cykeltur endast 5 minuter till populära Lillhagsskolan.

Varmt välkommen - Alltså mot skogen och Lillsjön

Se mer på filmen - Klicka på videosymbolen

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en utbyggd och rymlig hall med en garderob. vidare in i hallens vinkel ligger en renoverad gästtoalett med nya ytskikt och inredning.

Vardagsrum

Från såväl hallen som köket ligger ett stort vardagsrum i fil med fönster åt tre håll. Här finns möjlighet att dela av om så önskas. Vardagsrummet är utrustat med en kamin och det är utgång till en stor altan som löper runt knuten och där under tak.

Kök

Från såväl till vänster i hallen som från vardagsrummet ligger ett kök med diskmaskin, spis med häll, fläkt och hel kyl samt hel frys.

Övervåning - Hall

När du kommit uppför trappan möts du av en möblerbar hall.

Sovrum

Från hallen uppe ligger ett rymligt sovrum med snedtak och sovalkov.

Sovrum

Vidare på övervåningen ligger ett sovrum med en takkupa vilket ger ett ljust intryck.

Sovrum

Längst in ligger ett rymligt sovrum med snedtak och en walk in closet.

Källarvåning

När du kommit nerför trappan från entréplan har du en hall, en matkällare, tvättstuga med dusch(!) och tvättmaskin. Vidare finns ett pannrum och ett sovrum med matta.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Storhagssvängen 49, 80424 Gävle

Område

Gävle - Storhagen

Boarea

100 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

80 kvm

Tomtarea

820 kvm

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

1.802.000 kr

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  10
  • Totalt belopp: 2.483.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 8.593 kr/år

Försäkringskostnad: 5.547 kr/år

Renhållning: 2.490 kr/år

Uppvärmning: 18.884 kr/år

Vatten och Avlopp: 7.550 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift: 8.874 kr/år

Total driftskostnad: 43.064 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

1937

TV/Internet

GavleNets fiber.

Energiprestanda

150 kwt/kvm/år

Grund

Källare

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

2 + 3-glasfönster

Uppvärmning

Fjärrvärme

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp. Relining -20

Parkeringsbeskrivning

Garage i källaren.

Energideklaration utförd

2021-04-13

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

D

Energiprestanda, primärenergital

97

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Bomhus är en stadsdel belägen ca 5 km från innerstan i östra Gävle. I norra delen finns sedan 1899 Korsnäs AB:s fabriker (numera Billerud Korsnäs). Bomhus fick sitt namn när fortifikationsdirektör Gabriel Cronstedt år 1742 lämnade ett förslag att stänga av vattenleden vid Fredriksskans med bommar, för att förhindra ryssarnas befarade landstigningar i Gävlebukten. Korsnäs sågverk flyttade 1899 från Korsnäs invid Falun till kusten vid Gävle – platsen kom att kallas Kastet. Området vid Kastet växte på kort tid från äng och fäbodvall till ett helt bosamhälle på grund av sågverksflytten. Bomhus rektorsområde omfattar (2008) grundskolorna: Vikingaskolan, Lillhagsskolan, Kastets skola, Källmursskolan och Källöskolan som 2013 slogs ihop med Källmursskolan. De gamla lokalerna revs efter flytten. Den del av Bomhus som heter Sikvik är alltjämt ett fiskeläge med aktiva yrkesfiskare. Sikvik var innan Korsnäs AB:s fabriker anlades ett av norrlandskustens fiskrikaste områden. Bomhus träkyrka firade 2007 100 år. Sedan 1993 finns även Björsjökyrkan. Den lokala idrottsklubben IK Huge har haft vissa framgångar genom åren. Bland annat har klubben varit svenska mästare i bandy 1939 och 1940, och spelat i hockeyallsvenskan 1949–1953. I Bomhus finns ett flertal fornlämningar, bland annat rösen från bronsåldern och det så kallade Signalberget.