Hagaström

Durovägen 102

143 KVM 6 rum och kök 4.020.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

143 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

6 st , varav 5 st sovrum Mer fakta

Pris

4.020.000 kr

På återvändsgata, härlig rustik dansk/brittisk design med renoverat tak & hela 6-7 rum...

Lättskött och mycket rymligt tegelhus i härlig dansk/brittisk design beläget längst in på trevlig återvändsgata i attraktiva Hagaström med närhet in till Gävle. Hela 6-7 rum och kök med möjlighet till hela 7 sovrum.

Modern öppen planlösning vilket ger enorma sällskapsytor med parkettgolv och stor köksö samt luftigt kök med inredning från Noblessa och dubbla glasdörrar till husets baksida. Stora sovrum möjliga att dela av + sovmöjligheter i rummen i källaren. Mycket stor gillestuga. Tre fräscha toaletter varav ett totalrenoverat duschrum med kakel och klinker med värme. Renoverat tak och nya fönster på övervåningen. Vidbyggt och isolerat garage och förråd med el och värme, nytt tak och ny fjärrstyrd port. Utanför garaget är det en stor carport. Stor belyst altan med rejäl markis och härlig kvällssol.

Dessa gator med återvändsgränd skapar en härlig grannsämja och barnvänlighet på området.

Varmt välkommen - En rustik & lättskött oas

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du på ett klinkergolv i entrén i en stor och välkomnande hall med två dubbla garderober och två vanliga garderober. I anslutning till hallen ligger ett gästtoalett med klinkergolv.

Sovrum/kontor

Till höger från hallen ligger ett sovrum med ekparkettgolv.

Sovrum

Mittemot kontoret från hallen ligger ett stort sovrum med ekparkettgolv och skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Till vänster från hallen ligger ett mycket stort vardagsrum med ekparkettgolv och fönster åt två håll vilket ger ett ljust intryck. I vardagsrummet är det utgång till en sto altan med belysning och markis. Mellan kök och vardagsrum är det modern öppen planlösning.

Kök

Med modern öppen planlösning i vardagsrummets vinkel ligger ett stort kök med stor köksö för sällskapliga stunder. Köket är ett Noblessa kök. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys, induktionshäll, fläkt, mikro i arbetshöjd och ny -22 rostfri ugn. Från köket är det utgång genom dubbla glasdörrar till husets baksida.

Övervåning hall

När du kommit uppför trappan står du i en möblerbar och rymlig hall. I taket är det en lucka till vinden som är belagd med golv.

Sovrum

Till höger från hallen uppe ligger ett stort sovrum med en stor walk in closet intill.

Sovrum

Till vänster från hallen ligger ett stort sovrum som med fördel lätt kan göras till två sovrum.

Duschrum

Rakt fram i hallen uppe ligger ett duschrum som totalrenoverats -14/15 med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Duschrummet är utrustat med upphängd wc, infällda spotlights i taket och ett fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Källarvåning

När du kommit nerför trappan står du i en rymlig hall. I anslutning till hallen ligger en matkällare och en totalrenoverad toalett med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet samt infällda spotlights i taket. Till höger från hallen ligger ett duschrum med kakel och klinker. I anslutning till duschrummet ligger en bastu. Mittemot duschen i källaren ligger tvättstuga med tvättho, torkskåp, tvättmaskin och torktumlare. Rakt fram i hallen nere via en glasdörr ligger ett rymligt sovrum. Till vänster från hallen nere genom en glasdörr ligger en mycket stor gillestuga med ekparkettgolv.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Durovägen 102, 80628 Gävle

Område

Hagaström

Boarea

143 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

85 kvm

Tomtarea

488 kvm

Antal rum

6 st , varav 5 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

2.251.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  10
  • Totalt belopp: 1.995.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 20.460 kr/år

Uppvärmning: 22.686 kr/år

Vatten och Avlopp: 5.793 kr/år

Samfällighet: 4.200 kr/år

Total driftskostnad: 55.892 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

1979

TV/Internet

GavleNets fiber.

Energiprestanda

101 kwt/kvm/år

Grund

Källare

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Taktyp

Betongpannor, renoverat -19 & målat,tak. Takkupor totalrenov. med nytt trä, tätning av plåtskarvar.

Fönster

2-glasfönster + nya 2019 3-glasfönster på övervåningen

Uppvärmning

Värmepump luft-luft

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon kommentar

Årsmedelvärde understigande 200Bq/m3

Parkeringsbeskrivning

Vidbyggt och isolerat garage och förråd med el och värme. Nytt tak 2021. Ny 2014 fjärrstyrd port. Utanför garaget är det en stor carport.

Energideklaration utförd

2022-03-09

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

F

Energiprestanda, primärenergital

169

Film

Läge

Områdesbeskrivning

I Hagaström bor det c.a 2 000 invånare. I orten finns en matvaruaffär som heter Coop Nära men kallas i folkmun för Konsum. Det finns en pizzeria bredvid Coop. Hagaströms södra gräns representeras av Gavleån, där finns ett vattenkraftverk och i bostadsområdet Duro (Ådalen) ligger en liten badstrand. I norra utkanten av Hagaström ligger Hagaströms skola med låg- och mellanstadium. 200 meter från skolan ligger också Hagaströms idrottsplats. Där tränas både fotboll, ishockey och hastighetsåkning på skridsko. Ett 2,5 km långt elljusspår finns också i anslutning till platsen. Från Hagaström kommer barnmusikgruppen Mora Träsk.

Länsman C.F. Engwall i Valbo förvärvade 1855 jord och bildade en egendom kallad Haga eller Haga herrgård som i kombination med strömmen nedanför gav idén till namnet Hagaström. Namnet finner man första gången 1891 när ett tegelbruk anlades av grosshandlaren Sten Nordström från Gävle. Hagaströms Tegelbruks AB hade verksamhet till 1972 efter ett uppehåll 1926-1935, huset revs 1980 och radhus byggdes i området. En järnvägsstation vid Sala-Gysinge-Gävle Järnväg, ritad av Sigge Cronstedt, uppfördes 1900 och revs 1982. Bland företag som etablerades i Hagaström märks Durotapet. 1906 grundades i Hagaström Mindre folkskoleseminariet, vars rektorsgård senare blev mödra- och spädbarnshemmet Wockatzgården. Justus Wockatz, som fått en gata, i närheten där mindre folkskoleseminariet låg, uppkallad efter sig levde 1856-1940 och var folkskoleinspektör 1893-1904. I en fastighet kallad Lilla Lugnet bodde i flera år Fabian Månsson under sin tid som journalist på Arbetarbladet. En väg i närheten är uppkallad efter honom.