Hagaström

Durovägen 39B

109 KVM 4 rum och kök 2.705.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

109 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

2.705.000 kr

Vid Gavleån - Ett av områdets finaste, lättskött i ett plan. Egen framsida & baksida mot grönyta

Ett av de finaste husen på området, lättskött enplanshus med egen skyddad framsida och dessutom baksida mot grönytor ett stenkast från Gavleån. Flera uteplatser, alltid någon med sol.

Renoverat till större delarna och mycket lättskött med allt i ett plan, lugnt med badplats intill området, vid Gavleån. Tillhörande garage med fjärrport. Egen skyddad framsida med två altaner och två förråd varav ett stort. Ny luftvärmepump. Nya fönster. Ny ytterdörr. Nya innerdörrar. Nyare kök med integrerade och rostfria maskiner. Stort inglasat uterum med skjutbar vägg mot en ny öppen altan. Stora och ljusa sällskapsytor med modern och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I vardagsrummet är det en ny täljstenskamin från Contura. Två toaletter varav ett totalrenoverat bad- och duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Rymliga sovrum varav ett med en alkov och två insynsskyddade. Walk in closet. Två förråd på gården varav ett stort isolerat och ett med en vedbod i anslutning.

Natur- och stadsnära bostadsområde invid Gavleån. På området finns förskola och skola samt redskapsbod. Cykelavstånd till såväl stan som köpcentra. Bra bussförbindelser och nära ut på motorvägarna, åt var håll.

Varmt välkommen - Måste upplevas

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in från den skyddade och barn-/hundvänliga framsidan med två uteplatser och två förråd, står du i en öppen hall i vinkel med fyra nya garderober. Redan här känner du att hela huset till stora delar renoverats de senaste åren. Du står på ett parkettgolv i ek som är genomgående i hela huset. I anslutning till hallen ligger en renoverad 2017 gästtoalett med klinkergolv.

Vardagsrum

Öppet från hallen till vänster ligger ett ljust och rymligt vardagsrum med stort fönsterparti och öppet mot matplatsens fönster möts ljuset från två håll. I vardagsrummet är det en ny 2020 täljstenskamin från Contura.

Kök

Öppet från såväl vardagsrummet som hallen ligger ett mycket ljust kök med ny 2016 inredning med hel kyl, hel frys, induktionshäll och integrerad diskmaskin. Vidare är köket utrustat med rostfri fläkt, ugn och mikro i arbetshöjd. Från köket är det en passage med utgång till ett stort inglasat uterum med skjutbar vägg mot en ny öppen altan.

Tvättstuga

I anslutning till passagen från köket ligger en tvättstuga med klinkergolv. Tvättstugan är utrustad med tvättho, torktumlare och ny 2020 tvättmaskin.

Bad-/duschrum

I hallens vinkel direkt till vänster ligger ett rymligt och totalrenoverat 2012 duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet samt infällda spotlights i taket. Här inryms såväl dusch som badkar.

Sovrum

Längst in till vänster ligger ett sovrum med en alkov med infällda spotlights. I sovrummet inryms två garderober.

Sovrum

Längst in till höger i hallens vinkel ligger ett rymligt och insynsskyddat sovrum.

Master bedroom

Till höger i hallens vinkel ligger ett insynsskyddat master bedroom med en walk in closet.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Durovägen 39B, 80628 Gävle

Område

Hagaström

Boarea

109 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

15 kvm

Tomtarea

250 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

1.712.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  10
  • Totalt belopp: 2.069.750 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 30.000 kr/år

Samfällighet, inklusive kallvatten, renhållning, tv/bredband, snöröjning & garage: 20.400 kr kr/år

Total driftskostnad: 50.400 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

1976

TV/Internet

Tele2 ingår(!) i samfälligheten

Energiprestanda

131 kwt/kvm/år

Grund

Platta på mark

Fasadtyp

Liggande träpanel

Taktyp

Papp

Fönster

Nya 2022, 3-glasfönster

Uppvärmning

Ny 2021 värmepump luft-luft, ny 2020 kamin

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Övriga byggnader

Två förråd på gården, varav ett större isolerat, och ett med en intilliggande vedbod.

Parkeringsbeskrivning

Garage med fjärrport ingår i samfälligheten

Energideklaration utförd

2023-06-27

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

F

Energiprestanda, primärenergital

183

Film

Läge

Områdesbeskrivning

I Hagaström bor det c.a 2 000 invånare. I orten finns en matvaruaffär som heter Coop Nära men kallas i folkmun för Konsum. Det finns en pizzeria bredvid Coop. Hagaströms södra gräns representeras av Gavleån, där finns ett vattenkraftverk och i bostadsområdet Duro (Ådalen) ligger en liten badstrand. I norra utkanten av Hagaström ligger Hagaströms skola med låg- och mellanstadium. 200 meter från skolan ligger också Hagaströms idrottsplats. Där tränas både fotboll, ishockey och hastighetsåkning på skridsko. Ett 2,5 km långt elljusspår finns också i anslutning till platsen. Från Hagaström kommer barnmusikgruppen Mora Träsk.

Länsman C.F. Engwall i Valbo förvärvade 1855 jord och bildade en egendom kallad Haga eller Haga herrgård som i kombination med strömmen nedanför gav idén till namnet Hagaström. Namnet finner man första gången 1891 när ett tegelbruk anlades av grosshandlaren Sten Nordström från Gävle. Hagaströms Tegelbruks AB hade verksamhet till 1972 efter ett uppehåll 1926-1935, huset revs 1980 och radhus byggdes i området. En järnvägsstation vid Sala-Gysinge-Gävle Järnväg, ritad av Sigge Cronstedt, uppfördes 1900 och revs 1982. Bland företag som etablerades i Hagaström märks Durotapet. 1906 grundades i Hagaström Mindre folkskoleseminariet, vars rektorsgård senare blev mödra- och spädbarnshemmet Wockatzgården. Justus Wockatz, som fått en gata, i närheten där mindre folkskoleseminariet låg, uppkallad efter sig levde 1856-1940 och var folkskoleinspektör 1893-1904. I en fastighet kallad Lilla Lugnet bodde i flera år Fabian Månsson under sin tid som journalist på Arbetarbladet. En väg i närheten är uppkallad efter honom.