Hagaström

Fabian Månssons väg 1

238 KVM 8 rum och kök 5.600.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

238 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

8 st , varav 5 st sovrum Mer fakta

Pris

5.600.000 kr

Spatiöst från 1917 om hela 8 rum och rymligt kök, vackra fönster, stort garage och bergvärme

Spatiös villa med tidstypiskt, valmat tak och vackra fönster med innerfönster, handblåst glas och spröjs. Flera öppna spisar, speglade innerdörrar, stuckaturer, dörrfoder och lister minner om förra seklets början. Gamla poststationen i Hagaström som sedermera blev bageri som flitigt besöktes av Fabian Månsson själv, när han var på hemväg från jobbet var dag. Agitator Fabian som gatan är döpt efter var en av de mest kända journalisterna i början på förra seklet. Huset ligger lummigt inbäddat mot ett grönområde.

Hela 238 kvm plus källarvåning med biljard- och gästrum. Stora sällskapsytor i entréplan varav bl. a. bibliotek, salong med kamin från Vermont Castings. Inglasat uterum med utgång till en stor ogenerad altan mot ett grönområde. Rymligt kök med nyare maskiner. Stora sovrum med speglade dörrar. Mycket stort badrum med jättepotential och rymlig bastu. Bergvärme och mycket låg energiförbrukning (42 kwh/kvm och år). Stort isolerat garage på betongplatta om hela 55 kvm, med vatten och hundgårdsrum.

Varmt välkommen - Ett sånt här hus måste upplevas, rymden och anorna i väggarna

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

Du välkomnas av en utbyggd hall i vinkel med klinker. I hallen inryms en garderob med överskåp.

Duschrum

I anslutning till passagen i vinkel ligger ett totalrenoverat -02 duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet med värme. Duschrummet är utrustat med kommod och handdukstork.

Kök

Till höger i passagen ligger ett stort kök. Köket är utrustat med spishäll, ny rostfri ugn, ny rostfri diskmaskin och ny -17 integrerad hel kyl.

Bibliotek

Rakt fram i passagen ligger ett rymligt bibliotek med två garderober med överskåp.

Sovrum/Allrum

Till höger från biblioteket ligger ett stort rum som idag används som teverum som med fördel kan nyttjas som sovrum.

Salong/Matrum

Från såväl passagen genom en fin glasdörr, som från biblioteket ligger spatiösa sällskapsytor i form av en stor matsal med stuckatur i taket, "herrgårdsbröstpanél" och tiljaträgolv. I fil med matsalen ligger salongen med "herrgårdsbröstpanél", trätiljagolv, kamin av märket Vermont Castings och utgång till ett inglasat uterum och baksidans stora altan som vetter mot grönområde.

Övervåning - Allrum

När du kommit uppför trappan står du i ett rymligt allrum med kamin (ej i bruk). I taket är det en lucka upp till en stor råvind med takfönster. Från allrummet är det utgång till en stor balkong.

Badrum

Direkt till höger från allrummet ligger ett spatiöst badrum med fönster, vilket släpper in det härliga dagsljuset. Här finns gott om plats för relax, badkar och dusch. Vidare från badrummet inryms en rymlig bastu.

Sovrum

Längst in till höger genom en speglad dörr ligger ett rymligt sovrum med två garderober med överskåp. I anslutning till sovrummet är det en speglad dörr till en rymlig "kattvind".

Sovrum

Till vänster från allrummet ligger ett sovrum med en vanlig garderob och en dubbel garderob.

Sängkammaren

Från såväl allrummet direkt till vänster som från det andra sovrummet ligger en sängkammare med öppen spis, spegelskjutdörrsgarderob och ett extra garderobsparti.

Källarvåning

När du kommer nerför trappan ligger en hall med utgång till trädgården. Här inryms en hel kyl och en hel frys. I anslutning ligger ett förråd med kassaskåp. Rakt fram från hallen ligger ett pannrum. Till höger i hallen ligger en stor tvättstuga med ny tvättmaskin, ny torktumlare och tvättho. Vidare från tvättstugan ligger ett förråd. Till vänster i hallen ligger ett biljardrum och vidare genom det ett gästrum med klinkergolv.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Fabian Månssons väg 1, 80628 Gävle

Område

Hagaström

Boarea

238 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

120 kvm

Tomtarea

1388 kvm

Antal rum

8 st , varav 5 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

2.206.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  8
  • Totalt belopp: 4.675.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 18.899 kr/år

Elkostnad: 19.348 kr/år

Försäkringskostnad: 5.461 kr/år

Renhållning: 2.571 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Vatten och Avlopp: 3.948 kr/år

Total driftskostnad: 50.727 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1917

TV/Internet

Fiber Telia

Byggnadskommentar

Alla vattenledningar på entré- och övervåning utbytta.
Alla avloppsledningar inom- och utomhus utbytta.

Grundmur

Betong

Grund

Betong och murverk

Stomme

Trä

Taktyp

Betongpannor -00

Fönster

2-glasfönster med innerfönster

Uppvärmning

Bergvärmepump -01

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Stort garage/skyddsrum om ca 55 kvm, på betongplatta, med el, vatten och avlopp.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

I Hagaström bor det c.a 2 000 invånare. I orten finns en matvaruaffär som heter Coop Nära men kallas i folkmun för Konsum. Det finns en pizzeria bredvid Coop. Hagaströms södra gräns representeras av Gavleån, där finns ett vattenkraftverk och i bostadsområdet Duro (Ådalen) ligger en liten badstrand. I norra utkanten av Hagaström ligger Hagaströms skola med låg- och mellanstadium. 200 meter från skolan ligger också Hagaströms idrottsplats. Där tränas både fotboll, ishockey och hastighetsåkning på skridsko. Ett 2,5 km långt elljusspår finns också i anslutning till platsen. Från Hagaström kommer barnmusikgruppen Mora Träsk.

Länsman C.F. Engwall i Valbo förvärvade 1855 jord och bildade en egendom kallad Haga eller Haga herrgård som i kombination med strömmen nedanför gav idén till namnet Hagaström. Namnet finner man första gången 1891 när ett tegelbruk anlades av grosshandlaren Sten Nordström från Gävle. Hagaströms Tegelbruks AB hade verksamhet till 1972 efter ett uppehåll 1926-1935, huset revs 1980 och radhus byggdes i området. En järnvägsstation vid Sala-Gysinge-Gävle Järnväg, ritad av Sigge Cronstedt, uppfördes 1900 och revs 1982. Bland företag som etablerades i Hagaström märks Durotapet. 1906 grundades i Hagaström Mindre folkskoleseminariet, vars rektorsgård senare blev mödra- och spädbarnshemmet Wockatzgården. Justus Wockatz, som fått en gata, i närheten där mindre folkskoleseminariet låg, uppkallad efter sig levde 1856-1940 och var folkskoleinspektör 1893-1904. I en fastighet kallad Lilla Lugnet bodde i flera år Fabian Månsson under sin tid som journalist på Arbetarbladet. En väg i närheten är uppkallad efter honom.